EL: Spartak aj Austria čakajú ťažšieho súpera než v 2. predkole

NETKY.SK • 27 Júl 2016, 11:05 • 2 min
EL: Spartak aj Austria čakajú ťažšieho súpera než v 2. predkole

VIEDEŇ - Futbalisti FC Spartak Trnava aj FK Austria Viedeň očakávajú, že ich vzájomné meranie síl v treťom predkole Európskej ligy UEFA 2016/2017 bude náročnejšie než konfrontácie v predchádzajúcej kvalifikačnej fáze. Úvodné stretnutie sa odohrá vo štvrtok od 19.00 h na Štadióne Ernsta Happela v rakúskej metropole, odveta je na programe 4. augusta o 18.00 h v trnavskej City Arene.

slovakia

left justify in out

Zverenci Miroslava Karhana si v druhom predkole poradili s arménskym mužstvom Širak Gjumri, tím pod trénerským vedením Thorstena Finka vyradil albánsky FK Kukësi. "Stojí pred nami úplne odlišný súper. Tešíme sa, že aj na náš štadión prinesieme dobrého protivníka a snáď zvládneme tiež tento dvojzápas," povedal krídelník Spartaka Ivan Schranz. "Austria je určite kvalitný tím, zrejme zatiaľ najlepší, na ktorý sme v tejto edícii narazili. Disponujeme menšou výhodou zásluhou toho, že prvý duel hráme vonku, v domácej odvete tak budeme vedieť, aký výsledok potrebujeme. Od koučov dostaneme videá, ideme tam hrať futbal, nemáme čo stratiť a do Viedne neprídeme odovzdaní," zdôraznil kapitán "andelov" Martin Mikovič.

 

"Trnavčania majú silnejší káder než Albánci, ale zároveň si myslím, že my sme ešte lepší, čo chceme potvrdiť ich zdolaním. Ak zvládneme prvý súboj, budeme to mať jednoduchšie," uviedol útočník Austrie Larry Kayode. Rakúsky futbalista Stefan Maierhofer, ktorý absolvoval jarnú časť uplynulej sezóny v AS Trenčín, upozornil, že Trnava nie je klub hodný podceňovania. Úlohu favorita však ponechal v rukách Viedenčanov. "Spartak je silný oponent, prezentuje sa solídnym futbalom a treba si dať naň pozor. Pokiaľ však Austria preukáže vlastné kvality, v každom prípade drží lepšie postupové karty," citovala Maierhofera agentúra APA.

 

Rakúsky zdroj avizoval návštevu 2000 až 4000 trnavských fanúšikov, fortunaligista dostal oficiálne k dispozícii 2800 vstupeniek. "Máme to na skok a bude to výjazd i pre našich priaznivcov," dodal Mikovič.

 

UEFA zverila zápas rumunskému hlavnému rozhodcovi Alexandruovi Tudorovi, ktorému budú na čiarach pomáhať asistenti Alexandru Cerei a Aurel Onita.

 

1. stretnutie 3. predkola EL UEFA 2016/2017, štvrtok 28. júla, 19.00 h:

FK Austria Viedeň - FC Spartak Trnava

/rozhoduje: Alexandru Tudor (Rum.)/



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies