EL: Spartak a Žilina oslavujú postup, Dunajská Streda nestačila na Belehrad

NETKY.SK • 30 Júl 2021, 08:50 • 2 min
EL: Spartak a Žilina oslavujú postup, Dunajská Streda nestačila na Belehrad

ŽILINA/DUNAJSKÁ STREDA - Futbalisti MŠK Žilina a Spartaka Trnava sa úspešne prebojovali do 3. predkola EL. Dunajská Streda nestačila na favorizovaný Partizan Belehrad.

slovakia

left justify in out

Na postup stačila remíza

Žilina sa nedopustila žiadneho skratu a na svojom domácom ihrisku pod Dubňom nezaváhala. 

Domáci si do odvety priniesli dvojgólový náskok po výhre 3:1 na Cypre.

 

Už v prvej 15-minútovke sa hostia z Cypru dokázalii presadiť, po asistencii od Andreasa Panagiotoua dostal hostí do vedenia Isreal Coll. Vedúci gól Žilinu nijako nezaskočil, ba dokonca skôr vyburcoval.

 

Do dobrých šancí sa dostali Ďuriš a Jibril, ktorí svoje príležitosti nezužitkovali. Napokon krátko pred pol hodinou hry sa po krásnej technickej strele presadil Bernát. Prvý polčas už ďalší gól nepriniesol a tímy sa pobrali do polčasovej prestávky s nerozhodným skóre 1:1.

 

Úvod druhého polčasu nepriniesol žiadnu hernú zmenu, šance na oboch stranách pretrvávali ale prví udreli hostia z Limassolu. Po akcii z pravého krídla sa k lopte dostal Dabo, ktorý spätnou prihrávkou našiel Jradiho a ten navrátil vedenie v zápase hosťom. 

 

Limassol pokračoval v nátlakovej hre a v 77. minúte mohol celkové skóre vyrovnať Panagiotou, ale to sa mu nepodarilo a  Šošoni dokázali znova vyrovnať stav zápasu.

 

V 79. minúte sa po centri Bičachčjana dostal k lopte Jibril a spečatil postup Žiliny do 3. predkola.

 

Pavol Staňo, Tréner MŠK Žilina: "Vedeli sme, že Apollon má kvalitu, ukázal ju aj doma. Boli sme dnes dobre pripravení a som rád, že sme nespanikárili ani po inkasovaných góloch. Mali sme pripravenú svoju taktiku, napokon to vyšlo a sme veľmi radi a šťastní, že sme postúpili. Pre mňa je dôležité, že si vieme vytvárať šance. Niektoré sme premenili, iné nie, ale taký je futbal. V Kazachstane sa hrá zle, ale chlapci ukázali, že vedia hrať. Urobíme všetko, by sme postúpili aj ďalej."

 

 

Spartak si postup vybojoval až po penaltovom rozstrele

Spartak sa v odvete nemohol spoliehať na výhodu z prvého zápasu, pretože minulotýždňový zápas skončil nerozhodne 0:0. Bolo jasné, že rozhodovať bude dnešný výkon na trávniku.

 

Začiatok zápasu nebol tým ideálnym pre Spartak, ktorý už na konci prvej polhodiny kapituloval.

Svoju šancu premenil Boubacar Fofana a poslal domácich do vedenia.

 

Domáci mali viac z hry, ale druhý gól už pridať nedokázali, v druhom polčase Trnava urobila pár striedaní a jedno z nich sa prejavilo ako kľúčové.

 

Spasiteľom  Bílých Andelov  sa stal Kelvin Boateng, ktorý v 64. minúte vyrovnal skóre a poslal zápas do predĺženia. Predĺženie neprinieslo žiadne góly, a tak sa zápas musel rozhodnúť v penaltovej lotérii. 

 

Futbalová šťastena priala viac Spartaku, ktorý využil dve nepremené penalty domácich a vyhral náročný súboj v Rumusnku. Trnava si, rovnako ako Žilina, zahrá v 3. predkole EL. 

 

 

Dunajskej Strede nepomohla ani výhoda domáceho prostredia

Dunajská si po úvodnom zápase v Belehrade udržala reálnu šancu na postup, keď Partizanu podľahla iba tým najtesnejším rozdielom 0:1. 

 

V domácom zápase sa spoliehali na silnú podporu domácich fanúšikov, ktorá im nakoniec, bohužiaľ, nestačila. Hostí dostal v 20. minúte do vedenia Pantič a šance Dunajskej sa postupne zmenšovali. 

 

Do druhého polčasu vstúpili svižnejšie a snažili sa vybojovať vyrovnájúci gól, ktorý by domácich nakopol k obratu. V 78. minúte sa naskytla obrosvká možnosť pre domách vyrovnať skóre v zápase, loptu si postavil na biely bod striedajúci Andrija Balic, no svoju šancu premárnil.

 

V 80. minúte prišiel posledný klinec do truhly, keď sa k lopte dostal Ricardo Gomes a zvýšil skóre na záverečných 2:0. Belehrad potvrdil úlohu favorit a zahrá si v 3. predkole EL.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies