EL: Sparta zdolala YB Bern, hrdinom dvojgólový Lafata

NETKY.SK • 3 Október 2014, 08:24 • 2 min
EL: Sparta zdolala YB Bern, hrdinom dvojgólový Lafata

PRAHA - Futbalisti Sparty Praha zvíťazili vo štvrtkovom zápase 2. kola I-skupiny v Európskej lige na Letnej nad Young Boys Bern 3:1 (2:0) a pripísali si prvé tri body do tabuľky.

slovakia

left justify in out

Dva góly domácich strelil kanonier David Lafata, jeden pridal Lukáš Vácha. Za "mladých chlapcov" z Bernu znížil na 1:2 Guillaume Hoarau. Švajčiarsky tím po úvodnom deklasovaní Slovana Bratislava (5:0) odchádzal z českej metropoly s prázdnymi rukami. 

 

Hráči českého majstra boli v prvej štyridsaťpäťminútovke aktívnejší, držali viac loptu na kopačkách, dobre kombinovali a strelili pekné dva góly. O ten prvý sa postaral v 27. min Vácha, ktorý si po rohu Dočkala spracoval loptu na stehne a prudko napálil pod brvno Mvogovej bránky. O minútu už bolo 2:0 pre "rudých": Konaté prenikol po pravej strane cez českého legionára v drese Young Boys Lecjaksa, odcentroval a pohotový útočník Lafata už vedel, čo s ponúknutou príležitosťou. Po zmene strán vykresal iskierku nádeje na dobrý výsledok pre hostí Francúz Hoarau, ktorý hlavou zužitkoval prihrávku od Suttera. Futbalisti Sparty však išli za víťazstvom a definitívne ho potvrdili v 85. min. Spoluprácu striedajúceho Vaceka, Krejčího a Dočkala premenil zblízka do prázdnej bránky Bernu opäť kanonier Lafata - 3:1. 

 

Viac ako 10 000 divákov v hľadisku odmenilo potleskom vydarené vystúpenie svojich miláčikov. Slovenský reprezentant v drese pražského úradujúceho majstra Michal Breznaník do štvrtkového zápasu nezasiahol, sedel na lavičke náhradníkov. 

 

Kapitán Sparty David Lafata je pri streleckej chuti. V každom z posledných troch zápasov strelil po dva góly. Dosiahol ich v lige proti Hradcu Králové i Slavii i vo štvrtok v EL proti Young Boys. "Nechcem to zakríknuť, ale naša hra ide celkovo nahor. Z toho môžeme ťažiť aj my vpredu. Teraz to vychádza mne, nabudúce niekomu inému. Dôležité je, že góly padajú a vyhrávame. Pred prvým gólom mi pekne prihral Timi Konaté, na druhom sa podieľali Láďa Krejčí s Bořkem Dočkalom. Ja som to už len pretlačil cez brankára. Trochu nás pribrzdil gól na 1:2, dostali sme ho veľmi skoro po nástupe do druhého polčasu. Ale okrem následných 5 až 10 minút sme mali hru vo svojej réžii. Hotovo bolo až po treťom góle," povedal v rozhovore pre český denník Sport Lafata. 

 

Diváci na Letnej videli aj výstavný gól z kopačky Lukáša Váchu. V 27. min si spracoval za pokutovým územím center z rohu stehnom a následne vypálil. Lopta sa od brvna odrazila za čiaru. "Nebola to náhoda. Skúšam to, nacvičujem. Po tréningoch zostávam na ihrisku a snažím sa strieľať z voleja. Som rád, že sa podarila celá akcia. Bolo to divadlo, ktoré zahrali všetci. Museli vyjsť všetko, spoluhráči v šestnástke museli zablokovať protihráča, musel prísť presný center od Dočkala a ja som si to musel dobre pripraviť. Neviem, koľkokrát sa mi to ešte podarí. Snáď niekedy áno," uviedol pre iDnes.cz Vácha. 

Výsledok štvrtkového stretnutia v I-skupine Európskej ligy vo futbale: 
Sparta Praha (ČR) - Young Boys Bern (Švaj.) 3:1 (2:0) 
Góly: 28. a 85. Lafata, 27. L. Vácha - 52. Hoarau, ŽK: 52. Konaté, 68. Kadeřábek - 4. Lecjaks, rozhodoval: Kukulakis (Gréc.), 10 205 divákov 
Zostavy: 
Sparta: Bičík - Kadeřábek, J. Brabec, M. Holek, Costa Nhamoinesu - L. Vácha - Konaté (80. Mareček), B. Dočkal, Matějovský (64. Vacek), L. Krejčí (89. R. Kováč) - Lafata 
Young Boys Bern: Mvogo - Sutter (66. Hadergjonaj), Wüthrich (69. Afum), von Bergen, Rochat - Gajič - Steffen (89. Nikci), Nuzzolo, S. Sanogo, Lecjaks - Hoarau 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona