EL: Sparta v Berne o postup s Lafatom a bez Breznaníka

NETKY.SK • 8 December 2014, 15:55 • 2 min
EL: Sparta v Berne o postup s Lafatom a bez Breznaníka

PRAHA - Kapitán a ostrostrelec českého futbalového klubu AC Sparta Praha David Lafata bude k dispozícii vo štvrtkovom zápase na pôde švajčiarskeho tímu Young Boys Bern (21.05) na záver diania v základnej I-skupine Európskej ligy UEFA 2014/2015, v ktorej hrá aj Slovan Bratislava (súbežne sa predstaví v Neapole proti miestnemu SSC, domáci už majú istotu miestenky do 1/16-finále).

slovakia

left justify in out

Tridsaťtriročný Lafata sa zranil 30. novembra v záverečnom kole jesennej časti najvyššej českej dlhodobej súťaže proti Jihlave, odstúpil už po 17 minútach. Minulý štvrtok absentoval na Strahove v metropole v odvete osemfinále národného pohára proti Příbramu (3:1, prvý zápas 1:1, Sparta išla ďalej). Podľa hovorcu "rudých" Ondřeja Kasíka pre iDnes.cz bola indispozíciou blokáda v oblasti hrudného koša a spodných rebier. Podobné problémy mal ešte počas pôsobenia v Austrii Viedeň. 

 

Lafata v 16 zápasoch v lige nastrieľal 10 gólov, päť ich dal v piatich dueloch v EL a je druhý v poradí kanonierov tejto súťaže za 6-gólovým Brazílčanom Alanom z rakúskeho tímu Red Bulls Salzburg. 

 

Sparte stačí v Berne aj remíza. Na umelej tráve sa nepredstavia brankár David Bičík, Lukáš Vácha, Martin Nešpor, Lukáš Juliš a ani Slovák Michal Breznaník, referuje iSport.blesk.cz. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies