EL: Sparta s obrovským úspechom, po 32 rokoch do štvrťfinále!

NETKY.SK • 18 Marec 2016, 07:21 • 2 min
EL: Sparta s obrovským úspechom, po 32 rokoch do štvrťfinále!

BRATISLAVA - Do štvrťfinále tohtosezónnej edície Európskej ligy sa vo štvrtok prebojovali aj futbalisti FC Liverpool či obhajca trofeje zo Sevilly. Najväčšou senzáciou je však postup Sparty Praha, ktorá po remíze 1:1 v prvom dueli dokonale zaskočila Lazio Rím a na jeho pôde triumfovala 3:0. Český vicemajster sa ocitol v spoločnosti najlepšej osmičky tímov európskeho pohára číslo dva prvýkrát od sezóny 1983/1984.

slovakia

left justify in out

Sparta mohla vo "večnom meste" kapitulovať už v prvej minúte. Candreva ale namieril len do Bičíka a predznamenal, že ofenzíva Lazia bude mať s brankárom hostí obrovský problém. "Rudí" boli od začiatku mimoriadne efektívni a v 10. minúte šli do vedenia. Krajčí sklepol center sprava pre Dočkala, ktorého delovka skončila v sieti. Sparta súpera dokonale zaskočila a o dve minúty udrela znova, medzi domácou stopérskou dvojicou sa uvoľnil Krejčí a presne umiestnenou ľavačkou skóroval. Nasledujúce minúty sa niesli v znamení minisúbojov Candrevu s Bičíkom, ktorý podržal spoluhráčov a tí sa mu minútu pred prestávkou odvďačili tretím gólom - center zľava poslal do siete Juliš. Domáci boj o postup nevzdali, Bičíka však napriek niekoľkým ďalším príležitostiam neprekonali a vypadli.

 

Manchester United nechal proti Liverpoolu zabudnúť na nevýrazný výkon spred týždňa, no na postup mu to nestačilo. V ofenzíve pôsobil od začiatku aktívnejším dojmom, tlačil sa do pokutového územia a po polhodine si vynútil pokutový kop, ktorý Martial premenil. Potom sa k slovu dostali aj s prehľadom hrajúci hostia. Sturridge trafil z priameho kopu len brvno a Henderson zvnútra šestnástky trestuhodne zahodil tutovku po elegantnej kombinácii. V 43. minúte minul z päťky na druhej strane aj Marcos Rojo a United inkasovali. V záverečných sekundách prvého dejstva sa po ľavej strane presadil Coutinho, vycvičil Varelu a ponad De Geu zasadil súperovi postupové K.O. Napriek tomu boj "červení diabli" v druhom polčase nevzdali, naďalej sa tlačili smerom do brány, no Mignoleta výrazne neohrozili. Dirigentskú taktovku Liverpoolu držal Coutinho, ktorý predviedol viacero efektných individuálnych prechodov aj zakončení, no druhý gól nepridal.

 

Blízko k postupu do štvrťfinále bola Valencia, ktorá v prvom polčase domáceho duelu s Athletic Bilbao zmazala prehru 0:1 z toho prvého. V 13. minúte sa presadil Santiago Mina a tesne pred prestávkou sa ujala aj hlavička Aderlana Santosa. Štvrťhodinu pred koncom sa však dostali k slovu hostia, Raul Garcia posunul loptu efektnou pätičkou Aritzovi Adurizovi a ten gólom na 1:2 z hosťujúceho pohľadu posunul Baskov do štvrťfinále.

 

V stretnutí medzi Bayerom Leverkusen a Villarrealom gól nepadol. Keďže hostia mali k dispozícii náskok 2:0 z prvého zápasu, prebojovali sa medzi osmičku najlepších. Bez problémov sa do štvrťfinále dostal aj obhajca trofeje zo Sevilly, ktorý po bezgólovom úvodnom dueli nedal FC Bazilej šancu a doma triumfoval 3:0. Výsledok z dvojzápasu na konečných 5:1 vylepšila Borussia Dortmund, keď vo štvrtok zdolala na White Hart Lane domáci Tottenham 2:1. Oba góly nemeckého klubu strelil Pierre-Emerick Aubameyang.

 

Štvrťfinálové dvojice vyžrebujú v piatok o 13.00 h vo švajčiarskom Nyone.

 

odvety osemfinále Európskej ligy:

Lazio Rím - Sparta Praha 0:3 (0:3)

Góly: 10. Dočkal, 12. Krejčí, 44. Juliš

/prvý zápas 1:1 - postúpila Sparta/

 

 

 

Bayer Leverkusen - FC Villarreal 0:0

/prvý zápas 0:2 - postúpil Villarreal/

 

FC Valencia - Athletic Bilbao 2:1 (2:0)

Góly: 13. Mina, 37. Aderlan - 76. Aduritz

/prvý zápas 0:1 - postúpilo Bilbao/

 

Manchester United - FC Liverpool 1:1 (1:0)

Góly: 32. Martial (z 11 m) - 45. Coutinho

/prvý zápas 0:2 - postúpil Liverpool/

(M. ŠKRTEL chýbal na súpiske hostí)

 

 

 

SC Braga - Fenerbahce Istanbul 4:1 (1:0)

Góly: 11. Hassan, 69. Josue (z 11 m), 74. Stojilkovič, 83. Silva - 45.+3 Potuk. ČK: 66. Topal, 87. Topuk, 90.+7 Sen (všetci Fenerbahce)

/prvý zápas 0:1 - postúpila Braga/

 

RSC Anderlecht - Šachtar Doneck 0:1 (0:0)

Gól: 90.+3 Alves da Silva. ČK: 87. Mbodji - 84. Kučer

/prvý zápas 1:3 - postúpil Šachtar/

 

FC Sevilla - FC Bazilej 3:0 (3:0)

Góly: 35. Rami, 44. a 45. Gameiro

/prvý zápas 0:0 - postúpila Sevilla/

 

Tottenham Hotspur - Borussia Dortmund 1:2 (0:1)

Góly: 74. Son Heung-Min - 24. a 71. Aubameyang

/prvý zápas 0:3 - postúpil Dortmund/

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona