EL: Sparta chce v Neapole prelomiť zlú sériu, Sevilla s tretím brankárom

NETKY.SK • 17 September 2014, 11:17 • 2 min
EL: Sparta chce v Neapole prelomiť zlú sériu, Sevilla s tretím brankárom

BRATISLAVA - Po Lige majstrov štartuje vo štvrtok zápasmi 1. kola skupinovej fázy aj druhá kontinentálna pohárová súťaž vo futbale Európska liga 2014/2015. Obhajca triumfu FC Sevilla sa v základnej G-skupine stretne na úvod s Feyenoordom Rotterdam a musí sa vyrovnať s absenciou brankárov Beta a Mariana Barbosu. Šancu medzi tromi žrďami andalúzskeho tímu by tak mohol dostať gólman rezervy Sergio Rico.

slovakia

left justify in out

Zo slovenského pohľadu budú popri vystúpení Slovana Bratislava v Berne s domácimi Young Boys Bern pútať pozornosť aj legionári pôsobiaci v tíme účatníkov skupinovej fázy EL. Legia Varšava so slovenským duom Dušan Kuciak, Ondrej Duda si v L-skupine zmeria sily s belgickým Lokerenom. Grécky PAOK Solún s Róbertom Makom dostal v K-skupine ACF Fiorentina, EA Guingamp a Dinamo Minsk, prvým súperom PAOK-u bude bieloruský zástupca. Duel Borussia Mönchengladbach - FC Villarreal povedie slovenský rozhodca Ivan Kružliak s asistentmi Ondrejom Brendzom a Tomášom Vorelom.

 

FC Zürich, ktorý v play off vyradil Spartak Trnava, nastúpi v Limassole proti Apollonu. Dinamo Moskva, do ktorého pred pár týždňami prestúpil Tomáš Hubočan, štartuje proti Panathinaikosu Atény. V H-skupine nastúpi Everton proti Wolfsburgu a ciele anglického mužstva sú postúpiť zo zoskupenia, v ktorom sa ešte nachádzajú OSC Lille a FK Krasnodar. "Pracovali sme 12 mesiacov, aby sme mohli účinkovať na medzinárodnej scéne. Mužstvo je pripravené a budem od hráčov žiadať, aby išli do zápasov v Európskej lige na maximum," citovala stránka uefa.com slová kormidelníka "karameliek" Roberta Martineza.

 

V I-skupine, v ktorej účinkuje aj Slovan, hostí Neapol českého majstra Spartu Praha. V prospech talianskeho tímu hovoria vyššia kvalita kádra a skúsenosti ako aj to, že Sparta ešte na Apeninskom polostrove ani raz z doterajších desiatich pokusov nevyhrala. Neapol však v generálke na duel so Spartou podľahol doma Chievu Verona 0:1 a pokračuje tak v nevydarenom vstupe do sezóny, keď zo štyroch súťažných zápasov vyhral len jeden. "Po takomto zápase sa nehovorí jednoducho. Mali sme množstvo šancí, v posledných 20 minútach sme vyvinuli obrovský tlak, ale nedali sme gól. Keby sme vyhrali 3:1, tak nemôže nikto nič povedať. Naši priaznivci boli fantastickí, hnali nás až do konca, ale žiaľ nám to tam nepadlo," povedal o dueli s Chievom tréner SSC Rafael Benitez pre Sky Sport.

 

Skupinová fáza vyvrcholí záverečným 6. kolom 11. decembra. Do jarného 16-finále postúpia prvé dva kluby z každej skupiny, tam sa k nim pridá osem tretích zo skupín LM. Finále sa bude hrať 27. mája 2015 vo Varšave. Jednou z viacerých noviniek v tejto sezóne EL je fakt, že jej víťaz sa automaticky kvalifikuje v budúcej sezóne do Ligy majstrov. Ďalšou je to, že automatickú účasť v skupine bude mať až 16 klubov oproti doterajšej sedmičke.

program 1. kola EL 2014/2015, štvrtok 18. septembra:
A-skupina
19.00 Apollon Limassol - FC Zürich
19.00 Borussia Mönchengladbach - FC Villarreal

 

B-skupina
19.00 FC Bruggy - FC Turín
19.00 FC Kodaň - HJK Helsinki

 

C-skupina
19.00 Besiktas Istanbul - Asteras Tripolis
19.00 Partizan Belehrad - Tottenham Hotspur

 

D-skupina
19.00 Dinamo Záhreb - Astra Giurgiu
19.00 FC Salzburg - Celtic Glasgow

 

E-skupina
19.00 Panathinaikos Atény - Dinamo Moskva
19.00 PSV Eindhoven - GD Estoril Praia

 

F-skupina
18.00 FK Karabach Agdam - AS St. Étienne

19.00 Dnepr Dnepropetrovsk - Inter Miláno

 

G-skupina
21.05 FC Sevilla - Feyenoord Rotterdam
21.05 Standard Liege - HNK Rijeka

 

H-skupina
21.05 FC Everton - VfL Wolfsburg
21.05 OSC Lille - FK Krasnodar

 

I-skupina
21.05 SSC Neapol - Sparta Praha
21.05 Young Boys Bern - SLOVAN BRATISLAVA

 

J-skupina
21.05 Rio Ave Vila de Conde - Dynamo Kyjev
21.05 Steaua Bukurešť - Aalborg BK

 

K-skupina
21.05 AC Fiorentina - EA Guingamp
21.05 PAOK Solún - Dinamo Minsk

 

L-skupina
21.05 Legia Varšava - KSC Lokeren
21.05 Metalist Charkov - Trabzonspor
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies