EL: Slovanu generálka nevyšla, v Berne s precíznou defenzívou

NETKY.SK • 16 September 2014, 13:57 • 2 min
EL: Slovanu generálka nevyšla, v Berne s precíznou defenzívou

BRATISLAVA - Na futbalistov ŠK Slovan Bratislava čaká vo štvrtok úvodné vystúpenie v I-skupine Európskej ligy 2014/2015, v Berne nastúpia v rámci 1. kola o 21.05 h pod taktovkou kazašského arbitra Arťoma Kučina proti domácemu tímu Young Boys. Generálka pred týmto vystúpením "belasým" vôbec nevyšla: v 9. kole Fortuna ligy podľahol úradujúci majster SR na trávniku MŠK Žilina hladko 0:3.

slovakia

left justify in out

"Hovorí sa - zlá generálka, dobrá premiéra. Ja by som si veľmi želal, aby tak aj bolo," uviedol český tréner ŠK Slovan František Straka a ďalej poznamenal: "Proti Bernu musíme byť lepšie organizovaní, hrať agresívnejšie, tlačiť sa viac do zakončenia. Verím, že na švajčiarskej pôde dokážeme uhrať dobrý výsledok." 

 

V Berne nebude Slovanu k dispozícii Seydouba Soumah, dvadsaťtriročný guinejský ofenzívny záložník videl 26. augusta v play-off Ligy majstrov proti domácemu bieloruskému mužstvu FC BATE Borisov červenú kartu a je v treste. Skúsený útočník Róbert Vittek by mal ísť na operáciu do Ameriky, v nedeľu v spomenutom ligovom súboji pod Dubňom nehrali za bratislavský tím ani Marko Milinkovič či Samuel Štefánik. "Obranná činnosť bola veľmi zlá, a to celého mužstva. Mali sme hrať kompaktnejšie pri sebe a viac kombinovať. Dúfam, že do nasledujúceho zápasu sa to zlepší," citoval klubový web Slovana slová stredopoliara Juraja Halenára. Rekordér v počte presných zásahov v najvyššej slovenskej súťaži ešte skonštatoval: "Možno nás to pred Európou dostalo trošku na zem. Spolu vyhrávame a spolu prehrávame. Mrzí nás to. Dostali sme tri góly a musíme hrať úplne inak. To si uvedomujeme." Podľa Juraja Halenára bude vo štvrtok v Berne základom pre úspech kvalitná defenzíva. "Budeme musieť dobre brániť, presúvať sa a využiť ponúknuté šance. Určite nebudeme mať loptu tak veľa na kopačkách ako teraz v lige. Bern je favoritom a hrať tam treba úplne inak ako v Žiline. Nesmieme ísť dopredu ako blázni, lebo aj tam dostaneme trojku. Musí to byť z našej strany omnoho kompaktnejší výkon,“ doplnil 31-ročný skúsený hráč. 

 

"Belasí" sú posledným zo slovenských klubov, ktorí v rámci Európskej ligy účinkovali v skupinovej fáze. Stalo sa tak pred tromi rokmi: v ročníku 2011/2012 získal ŠK Slovan Bratislava v F-skupine v konkurencii španielskeho Bilbaa (13 bodov), rakúskeho Salzburgu (10 b.) a Paríža Saint-Germain (10 b.) jediný bod, ktorý si vybojoval doma proti francúzskemu tímu v domácom prostredí. V kontinentálnom pohári číslo dva čaká na Slovan tiež náročná konfrontácia - okrem štvrtkovej ouvertúry v Berne aj zápasy proti talianskemu klubu SSC Neapol a českej Sparte Praha. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies