EL: Slovan zvíťazil nad College Europa aj v domácej odvete

NETKY.SK • 10 Júl 2015, 07:24 • 2 min
EL: Slovan zvíťazil nad College Europa aj v domácej odvete

BRATISLAVA - Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zvíťazili vo štvrtkovom domácom odvetnom stretnutí prvého predkola Európskej ligy 2015/2016 nad klubom College Europa z Gibraltáru 3:0.

slovakia

left justify in out

Tretie mužstvo uplynulej sezóny najvyššej slovenskej súťaže Fortuna ligy si z minulotýždňového zápasu na súperovej pôde priviezlo luxusný náskok 6:0. Na Slovan čaká v druhom predkole EL ďalší protivník s menovkou College v názve - írsky tím University College Dublin, ktorý v prvom eliminačnom predkole prešiel cez luxemburský F91 Dudelange. Úvodný duel odohrajú "belasí" 16. júla na Pasienkoch, odvetu o týždeň neskôr 23. 7. vonku.


Ako na stredajšej predzápasovej tlačovej besede avizoval generálny manažér a šéf realizačného tímu "belasých" Dušan Tittel, v základnej zostave domácich sa objavil skúsený zakončovateľ Róbert Vittek.


Na Pasienkoch už v 4. min po vysunutí bratislavského kapitána Marka Milinkoviča išiel Adam Zreľák sám na hosťujúceho brankára Joseho Bellida, ale ani na dvakrát nedostal loptu za jeho chrbát. V 21. min si v “päťke” spracoval dlhé autové vhadzovanie Jakuba Podaného stopér Nicolás Gorosito a ľavačkou poslal vysoko favorizovaný Slovan do vedenia. V 35. min stredom ihriska prenikol rýchly Podaný, z kraja pokutového územia odcentroval a ponúknutú príležitosť s prehľadom hlavičkou využil Zreľák. V 38. min gólman “belasých” Martin Krnáč zneškodnil priamy kop gibraltárskeho útočníka Christian Toncheffa.


V 67. min zvýšil na rozdiel triedy v prospech Bratislavčanov premeneným pokutovým kopom Vittek, brankára outsidera poslal na opačnú stranu a skóroval prízemnou strelou k žrdi. O 7 min neskôr mohol 33-ročný Vittek pridať svoj druhý gól v súboji, no po centri Zreľáka hlavičkoval tesne nad. Následne ho vystriedal Tamás Priskin.
Najbližší súper Slovana UCD reprezentuje Írsko v pohárovej Európe na základe rebríčka fair play. Síce skončil až tretí v národnom meradle, dve najslušnejšie družstvá Dundalk a St. Patrick's Athletic si však v minulom ročníku 2014 hranom systémom jar - jeseň vybojovali miestenky vďaka umiestneniam v lige. University College Dublin aktuálne účinkuje v druhej najvyššej domácej súťaži, keďže minulý rok neuspel v baráži o prvoligovú príslušnosť v dvojzápase s Galway United.

Konečný výsledok - štvrtok:
ŠK Slovan Bratislava (SR) - College Europa (Gibr.) 3:0 (2:0) - prvý zápas 6:0, do druhého predkola EL postúpil Slovan
Góly: 21. Gorosito, 35. Zreľák, 67. Vittek (z pok. kopu), ŽK: 31. F. Kubík, 82. K. Mészáros - 45. Diego Pacheco, rozhodoval: Alexandru Tean (Mold.), 2154 divákov

 



Zostavy:
ŠK Slovan Bratislava: Krnáč - Sekulič, Dobrotka, Gorosito (43. Saláta), Podaný - Lásik (46. K. Mészáros), Simovič - Milinkovič, Zreľák, F. Kubík - Vittek (75. Priskin)
College Europa: Bellido - Diego Pacheco, Alberto Sánchez, Plazanič, Piňero - Jukič (64. Alejandro Ortega), Akrapovic, Javier López, J. Moreno (72. A. Sokol) - F. Luque, Toncheff (86. K. Morgan)

Hlasy:
Ján Švehlík (tréner Slovana): "Náš cieľ bol jasný - postúpiť do ďalšieho kola, čo sme potvrdili už v prvom zápase jasným víťazstvom. Bolo ťažké motivovať hráčov, ale kontrolovali sme hru. Súper sa snažil kaziť našu hru, napokon sme strelili tri góly a zaslúžene sme zvíťazili. Verím, že so stúpajúcou kvalitou protivníka bude stúpať aj náš výkon. U Gorosita bolo podozrenie na ľahší otras mozgu. Vyšetrenia to však nepreukázali a bude v poriadku. V druhom predkole sa stretneme s Írmi (University College Dublin, pozn.), musíme sa na nich dobre pripraviť. Máme reálnu šancu, aby sme cez nich postúpili ďalej."

Juan Fernández (tréner College Europa): "Som spokojný z toho pohľadu, že sme dosiahli lepší výsledok ako na domácom ihrisku. Páčil sa mi náš výkon. Škoda, že sme nedosiahli lepší rezultát. Odchádzame so sladkokyslým pocitom. Hra bola dobrá a bolo badať progres oproti predchádzajúcemu duelu. Mrzí nás, že sme oponentovi nestrelili ani gól."

Martin Krnáč (brankár Slovana): "Videli ste, že aj takýto súper si dokázal vypracovať nejaké príležitosti. O to cennejšie je, že sme postúpili na nulu. Pre brankára znamená čisté konto odmenu."

Adam Zreľák (strelec gólu Slovana): "Sme radi, že sme neinkasovali. Mohli sme dosiahnuť aj viac presných zásahov, ale tešia nás aj tri a postup do nasledujúceho kola. Mal som niekoľko šancí, aspoň jedna padla."

Róbert Vittek (strelec gólu Slovana): "Je dobré, že sme zvíťazili a podarilo sa mi skórovať. Môj výkon ešte nebol ideálny. Chce to ešte trochu času, ale verím, že sa budem zlepšovať."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies