EL: Slovan získal v Brage cenný bod, v závere mu pomohol vlastný gól obrancu Vianu

NETKY.SK • 4 Október 2019, 08:22 • 2 min
EL: Slovan získal v Brage cenný bod, v závere mu pomohol vlastný gól obrancu Vianu

BRATISLAVA - Futbalisti ŠK Slovan Bratislava remizovali vo štvrtkovom zápase 2. kola skupinovej fázy Európskej ligy na pôde Sportingu Braga 2:2. "Belasí" s portugalským klubom dvakrát prehrávali, ale v oboch prípadoch dokázali skóre vyrovnať.

slovakia

left justify in out

Cenný bod dosiahli vďaka vlastnému gólu obrancu Bruna Vianu, ktorý v 87. min usmernil do domácej brány pas Erika Daniela. Slovan tak naďalej zostáva lídrom K-skupiny so ziskom štyroch bodov a skóre 6:4. Ďalší zápas odohrá 24. októbra, keď na Tehelnom poli privíta anglický Wolverhampton.

 

 

Slovan začal stretnutie veľmi dobre, favorizovaného súpera držal na dištanc a dostal sa aj do niekoľkých zakončení. V úvodnej štvrťhodine dvakrát ohrozil súperovho brankára maďarský reprezentant Dávid Holman, ale skórovať sa mu nepodarilo. Hráči Sportingu Braga postupom času zlepšili svoju hru a v 31. minúte otvorili skóre po presnej hlavičke brazílskeho stopéra Bruna Vianu. "Belasí" však dokázali reagovať ešte v prvom polčase. V nadstavenom čase vybojoval penaltu Andraž Šporar a hoci jeho strelu Eduardo vyrazil, slovinský útočník následne pohotovo usmernil loptu do siete.

 

 

Braga sa dostala do opätovného vedenia v 63. minúte. Obliehanie brány Dominika Greifa ukončil presnou technickou strelou z rohu šestnástky Wenderson Galeno, pre ktorého to bol premiérový gól v tejto pohárovej sezóne. Ján Kozák ml. po inkasovanom góle poslal na trávnik duo Ljubičič, Dražič, no hra slovenského majstra sa výrazne nezlepšila. V druhom polčase Slovan nebol príliš nebezpečný, ale v 87. minúte sa mu podarilo skóre vyrovnať na konečných 2:2. Na pravej strane sa uvoľnil Erik Daniel a jeho strieľanú prihrávku si zrazil do vlastnej brány obranca Viana.

 

 

Hlasy: (zdroj: RTVS)


Ján Kozák ml. (tréner Slovana Bratislava): "Je to veľmi cenná remíza, odohrali sme dobrý zápas a som rád, že sme ten bodík získali. Výborne sme začali, potom prevzala iniciatívu Braga a strelila gól. Potom sme zase mali navrch my, no v druhom polčase strelili krásny gól. Prechod do ofenzívy mohol byť lepší, ale na to musíme byť lepšie fyzicky pripravení. Myslím si, že takticky plán nám vyšiel. Chceli sme prepísať históriu Slovana, máme štyri body, ale do každého zápasu ideme pokorne, skromne a dáme do toho srdce."

Dominik Greif (brankár Slovana Bratislava): "Braga ukázala fantastickú kvalitu. Dostávali sme sa minimálne do ofenzívy a neboli sme vpredu príliš nebezpeční. Bolo to spôsobené tým, že sme hrali s piatimi obrancami a aj tým, že Braga zbytočne nestrácala lopty. Nepúšťali nás do kontier, ale napokon nám pomohli dvoma chybičkami. Napriek tomu, že sme dvakrát prehrávali, tak sme dokázali v oboch prípadoch vyrovnať. Prvý inkasovaný gól ma mrzí, ale štandardné situácie zahrávali domáci dobre. Pri druhom inkasovanom góle som mohol maximálne zatlieskať."

Vernon De Marco (obranca Slovana Bratislava): "Sme šťastní, že sme získali bod. Ten je podstatný. Úspešné výsledky môžeme dosiahnuť iba vtedy, keď hráme kompaktne ako jeden tím. Musíme si takéto výsledky vážiť a potrebujeme v každom zápase bojovať do poslednej sekundy. Podobné zápasy nás posúvajú vpred."

Jurij Medveděv (obranca Slovana Bratislava): "Bod nám určite chutí. Prvý bod zo zápasu na ihrisku súpera je vždy dobrý a proti takému silnému súperovi obzvlášť. K zápasu sme pristúpili zodpovedne, hrali sme až do záverečného hvizdu a vyplatilo sa nám to. Hrali sme na päť obrancov, takže nás súper v strede ihriska a na krajoch trochu prečísľoval, ale poradili sme si s tým dobre."

 

Európska liga 2019/2020 vo futbale - 2. kolo - K-skupina - štvrtok:


Sporting Braga (Portug.) - ŠK Slovan Bratislava (SR) 2:2 (1:1)
Góly: 31. Viana, 63. Galeno - 45.+ Šporar, 87. Viana (vlastný)
ŽK: 7. Viana, 86. Paulinho - 44. de Kamps, 49. Suchockij, 66. Moha, rozhodovali: Jaccottet - Jobin, Zeder (všetci Švajč.), 8875 divákov
Zostavy:
Braga: Eduardo - Esgaio, Viana, Pablo, Sequeira - Palhinha, A. Horta (70. Novais), Fransérgio (88. Fonte), R. Horta (70. Trincao) - Paulinho, Galeno
Slovan: Greif - Medveděv, Abena, De Marco, Suchockij (80. Daniel) - Bajrič, de Kamps (68. Ljubičič) - Holman (68. Dražič), Rabiu, Moha - Šporar

Tabuľka K-skupiny:
1. Slovan Bratislava 2 1 1 0 6:4 4
2. Sporting Braga 2 1 1 0 3:2 4
3. Wolverhampton 2 1 0 1 1:1 3
4. Besiktas 2 0 0 2 2:5 0
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies