EL: Slovan stratil tesný náskok v nešťastnej prehre, Škrtelov Basaksehir víťazne

NETKY.SK • 25 Október 2019, 08:31 • 2 min
EL: Slovan stratil tesný náskok v nešťastnej prehre, Škrtelov Basaksehir víťazne

BRATISLAVA - Futbalisti bratislavského Slovana siahali vo štvrtok večer na ďalšie body do tabuľky K-skupiny Európskej ligy 2019/20. V prvom polčase nepúšťali favorizovaný Wolverhampton Wanderers do výraznejších šancí a vďaka štvrtému gólu Andraža Šporara v skupinovej fáze viedli najtesnejším rozdielom.

slovakia

left justify in out

Po prestávke si však neudržali náskok. Dominika Greifa prekvapil strelou z diaľky Romain Saiss a zakrátko spečatil výsledkový obrat z pokutového kopu Raúl Jiménez. "Belasí" po prvej prehre v treťom zápase EL klesli z líderskej pozície až na tretiu priečku.

"Som sklamaný. Prehrali sme zápas, ktorý sme nemuseli prehrať. Urobili sme chyby, ktoré súper potrestal. V týchto ťažkých zápasoch potrebujete občas aj šťastie a tentoraz sme ho nemali. Prvý polčas sme súpera držali na dištanc. Proti tak silným mužstvám sa nedá hrať bez chyby. Wolverhampton zmenil rozostavenie a svojou kvalitou dal dva góly. Hrali sme proti tímu z Premier League. Nezvládli sme dve, tri situácie a tie rozhodli," povedal na pozápasovej tlačovej konferencii tréner Slovana Ján Kozák ml.

 

img


Kľúčovou postavou v domácom tíme bol opäť slovinský kanonier Šporar. Zatiaľ sa presadil v každom z troch vystúpení a patrí medzi najlepších strelcov aktuálnej edície Európskej ligy. "Na Andražovu adresu poviem zase to isté. Má kvalitu, vďaka ktorej sa dokáže presadzovať aj na medzinárodnej úrovni. Náročnými duelmi navyše naďalej rastie. Opäť podal výborný výkon a je škoda, že nepridal aj ďalší gól," hovoril 39-ročný lodivod, ktorý pokračuje v trénerských šľapajach svojho úspešného otca.

 

 

Kozáka naopak mrzeli zbytočné zaváhania v druhom dejstve, ktoré viedli ku gólom. V oboch situáciách bol zainteresovaný argentínsky obranca Vernon De Marco. Dvadsaťšesťročný zadák najskôr zaváhal s loptou na vlastnej polovici a následne si pripísal žltú kartu za faul, po ktorom Jiménez rozhodol z penalty. "Pri prvom inkasovanom góle mal na nohe čistú loptu a pokutový kop bol takisto úplne zbytočný," zhodnotil so sklamaním v hlase Kozák.


Zatiaľ čo Bratislavčania po vydarených dvoch dueloch proti Besiktasu a Brage prvýkrát nebodovali a utrpeli vôbec prvú prehru na "novom" Tehelnom poli, futbalisti Wolverhamptonu si pripísali druhé víťazstvo v rade. V tábore hostí preto vládla radosť. "Slovan je organizovaný tím s dobrými hráčmi aj kvalitným trénerom. Veľmi dobre sme ho poznali už pred zápasom, takže sme neboli prekvapení výkonom domácich. Neodohrali sme dobrý prvý polčas, a tak si musíme zanalyzovať, prečo to tak bolo. V druhom dejstve sme však hrali veľmi, veľmi dobre. Som preto šťastný, že sme ukázali náš talent aj potenciál," zhodnotil tréner "vlkov" Nuno Espírito Santo.

 



Ďalší vzájomný zápas čaká oba tímy už o dva týždne. Vo štvrtok 7. novembra o 21.00 h sa Slovan a Wolverhampton stretnú na Molineux Stadium. "Odveta je ešte ďaleko. Máme pred sebou súboje v Premier League. Musíme sa sústrediť na tie a potom sa budeme pozerať na Slovan," doplnil 45-ročný kouč, ktorý očakáva podobne vyrovnaný priebeh stretnutia aj na Britských ostrovoch.

 

Turecký tím Basaksehir Istanbul v zostave so slovenským obrancom Martinom Škrtelom dosiahol v treťom kole J-skupiny skupinovej fázy Európskej ligy prvé víťazstvo. Basaksehir zdolal doma rakúsky Wolfsberger AC 1:0. Jediný gól zápasu strelil v 78. min Irfan Kahveci. Škrtel odohral na stopérskom poste celý zápas, v 44. min videl žltú kartu.

 

 

V druhom zápase J-skupiny sa v šlágri AS Rím - Borussia Mönchengladbach zrodila remíza 1:1. Domáci viedli po polhodine hry zásluhou Nicola Zaniola. Hostia vyrovnali v tretej minúte nadstaveného času zásluhou Larsa Stindla, ktorý premenil pokutový kop. V tíme Mönchengladbachu sa v 77. min objavil na trávniku slovenský stredopoliar László Bénes a vydržal tam až do konca zápasu. Na čele J-skupiny je AS Rím s 5 bodmi, druhý Basaksehir zaostáva o 1 bod.

 



Strelecký koncert predviedli futbalisti holandského Alkmaaru proti Astane. Kazašského súpera v prechodnom domácom prostredí v Haagu prevalcovali 6:0. Rovnako v L-skupine si pripísal 3 body aj Manchester United po tesnom triumfe v Belehrade nad Partizanom 1:0. O troch bodoch pre favorita rozhodol v 43. min francúzsky útočník Anthony Martial z pokutového kopu. ManUtd vedie tabuľku so 7 bodmi a o 2 body pred Alkmaarom.

 



V E-skupine Denis Vavro odohral celý zápas v strede obrany Lazia Rím na trávniku Celticu Glasgow. Hostia z Ríma viedli od 40. min vďaka gólu Manuela Lazzariho. V 67. min Škót Ryan Christie vyrovnal na 1:1 a v 89. min francúzsky obranca Christopher Jullien preklopil víťazstvo na stranu Celticu.

 


V F-skupine sa londýnskemu Arsenalu na domácom trávniku podaril skvelý obrat. V súboji s portugalskou Vitóriou Guimaraes ešte v 80. min prehrával 1:2, ale potom sa dvoma gólmi blysol striedajúci krídelník z Pobrežia Slonoviny Nicolas Pépé. Na ihrisko prišiel len v 75. min a už o päť minút neskôr vyrovnal. V tretej minúte nadstaveného času potom zavŕšil obrat v prospech londýnskeho tímu. Arsenal je na čele tabuľky s plným počtom 9 bodov. Guimaraes je bez bodu posledný.

Európska liga 2019/2020 vo futbale - 3. kolo skupinovej fázy - štvrtok:

A-skupina:
FK Karabach (Azer.) - APOEL Nikózia (Cyp.) 2:2 (1:2)
Góly: 13. Quintana, 58. Ailton - 29. M. Medvedev (vlastný), 45.+ Hallenius

FC Sevilla (Šp.) - F91 Dudelange (Lux.) 3:0 (0:0)
Góly: 48. a 75. Vázquez, 78. El Haddadi

B-skupina:
Malmö FF (Švéd.) - FC Lugano (Švaj.) 2:1 (2:0)
Góly: 13. Berget, 32. Molins - 50. Gerndt

Dynamo Kyjev (Ukr.) - FC Kodaň (Dán.) 1:1 (0:1)
Góly: 53. Šabanov - 2. Sotiriou

C-skupina:
Trabzonspor (Tur.) - FK Krasnodar (Rus.) 0:2 (0:0)
Góly: 40. Berg, 90.+ Vilhena

Getafe CF (Šp.) - FC Bazilej (Švaj.) 0:1 (0:1)
Gól: 18. Frei, ČK: 74. Bua (Bazilej, po 2. ŽK)

D-skupina:
Sporting Lisabon (Portug.) - Rosenborg Trondheim (Nór.) 1:0 (0:0)
Gól: 70. Bolasie

PSV Eindhoven (Hol.) - LASK Linz (Rak.) 0:0

E-skupina:
Celtic Glasgow (Škót.) - Lazio Rím (Tal.) 2:1 (0:1)
Góly: 67. Christie, 89. Jullien - 40. Lazzari
Denis Vavro (Lazio Rím) odohral celý zápas

Stade Rennes (Fr.) - CFR Kluž (Rum.) 0:1 (0:1)
Gól: 9. Deac, ČK: 5. Mendy, 46. Camavinga (obaja Rennes) - 82. Sušič (po 2. ŽK)

F-skupina:
Arsenal Londýn (Angl.) - Vitória Guimaraes (Portug.) 3:2 (1:2)
Góly: 32. Martinelli, 80. a 90.+ N. Pepe - 9. Edwards, 37. Duarte

Eintracht Frankfurt (Nem.) - Standard Liége (Belg.) 2:1 (1:0)
Góly: 28. Abraham, 73. Hinteregger - 82. Amallah

G-skupina:
Young Boys Bern (Švaj.) - Feyenoord Rotterdam (Hol.) 2:0 (2:0)
Góly: 14. Assale (z pok. kopu), 28. Nsame (z pok. kopu)

FC Porto (Portug.) - Glasgow Rangers (Škót.) 1:1 (1:1)
Góly: 36. Diaz - 44. Morelos

H-skupina:
CSKA Moskva (Rus.) - Ferencváros Budapešť (Maď.) 0:1 (0:0)
Gól: 86. Varga
Michal Škvarka (Ferencváros) bol na lavičke náhradníkov

Ludogorec Razgrad (Bul.) - Espanyol Barcelona (Šp.) 0:1 (0:1)
Gól: 13. Campuzano, ČK: 88. Javi López (Espanyol, po 2. ŽK)

I-skupina:
AS St. Étienne (Fr.) - FK Olexandria (Ukr.) 1:1 (1:1)
Góly: 8. Gabriel - 14. Gabriel (vlastný)

KAA Gent (Belg.) - VfL Wolfsburg (Nem.) 2:2 (1:2)
Góly: 41. a 90.+ Jaremčuk - 3. Weghorst, 24. Joao Víctor

J-skupina:
Istanbul Basaksehir (Tur.) - Wolfsberger AC (Rak.) 1:0 (0:0)
Gól: 78. Irfan Kahveci
Martin Škrtel (Basaksehir) odohral celý zápas, v 44. min videl ŽK

AS Rím (Tal.) - Borussia Mönchengladbach (Nem.) 1:1 (1:0)
Góly: 32. Zaniolo - 90.+ Stindl (z pok. kopu)
Lászlo Bénes (Mönchengladbach) nastúpil v 77. min

K-skupina:
Besiktas Istanbul (Tur.) - Sporting Braga (Portug.) 1:2 (0:1)
Góly: 71. Nayir - 38. Horta, 80. Eduardo

ŠK Slovan Bratislava (SR) - Wolverhampton Wanderers (Angl.) 1:2 (1:0)
Góly: 11. Šporar - 58. Saiss, 64. Raúl Jiménez (z pok. kopu)

L-skupina:
Partizan Belehrad (Srb.) - Manchester United (Angl.) 0:1 (0:1)
Gól: 43. Martial (z pok. kopu)

AZ Alkmaar (Hol.) - FC Astana (Kaz.) 6:0 (2:0)
Góly: 39. a 83. Koopmeiners (oba z pok. kopu), 43. Boadu, 77. Stengs, 85. Sugawara, 90.+ Idrissi



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies