EL: Slovan prespal úvod odvety, Vittek zaúradoval tromi gólmi

NETKY.SK • 7 August 2015, 10:06 • 2 min
EL: Slovan prespal úvod odvety, Vittek zaúradoval tromi gólmi

BRATISLAVA - Nádej futbalistov Slovana Bratislava pobiť sa o postup zhasla v domácej odvete 3. predkola Európskej ligy UEFA 2015/2016 s ruským FK Krasnodar už po necelej štvrťhodine.

slovakia

left justify in out

"Belasí" po zlepených góloch Pavla Mamajeva prehrávali 0:2 a v súčte dvojzápasovej konfrontácie už 0:4, čím pripravili seba a svojich fanúšikov o možnosť zamiešať sa do postupovej zápletky.

 

"Zápas sa pre nás nezačal vyvíjať tak, ako sme si predstavovali. Prvý gól sme dostali z rýchlej jedenástky, keď rozhodca posúdil kontakt v šestnástke ako faul. Následne sme inkasovali aj druhý gól. Náš plán udržať si čisté konto sa tým zmenil. Od stavu 0:2 to bolo veľmi náročné," komentoval kouč Slovana Dušan Tittel nevydarený vstup svojho mužstva do odvety, v ktorej napokon domáci nezložili zbrane a uhrali remízu 3:3.

 

"Tie dva góly ovplyvnili dianie v prvom polčase. Stratili sme sebaistotu, báli sme sa hrať a tvoriť, súper bol na koni. V polčasovej prestávke sme si povedali, že musíme hrať, ako keby bol stav 0:0. Nemali sme čo stratiť. Hráči začali viac útočiť a podkurovať súperovi, ktorý má veľmi ofenzívne mužstvo a jeho hra sa mi veľmi páčila. Krasnodar bol lepší a zaslúžene postúpil, aj keď dnes sme si zaslúžili vyhrať," dodal Tittel.

 

Od stavu 0:2 sa na Pasienkoch odohrávala šou jedného muža - Róberta Vitteka. Najlepší kanonier v histórii slovenskej reprezentácie sa hetrikom postaral o obrat skóre. Slovan siahal na cenný skalp tretieho tímu uplynulého ročníka ruskej najvyššej súťaže, no v nadstavenom čase inkasoval opäť z jedenástky a viac sa už v rušnom zápase neudialo. "Robo Vittek si zaslúži absolutórium. Aj v tomto zápase potvrdil, že je pre Slovan veľmi dôležitým futbalistom," vyjadril sa Tittel o 33-ročnom kanonierovi.

 

Okrem Vitteka ho v bilancovaní oboch súbojov s "býkmi" potešili ďalší dvaja zverenci. "Janko Mucha nás podržal tak v Rusku ako aj v odvete. Dokázal, že je to reprezentačný brankár. A mňa osobne veľmi potešil Mauro Gonzalez, ktorý je s nami ani nie desať dní, no ukázal už svoj veľký potenciál. Ťažko by som ale hľadal hráča, ktorý by sklamal. V druhom polčase išli všetci na maximum svojich schopností."

 

Kormidelníka Slovana mrzela nízka divácka návšteva a správanie sa niektorých fanúšikov. Na štadión si ich našlo cestu iba necelých 3000, časť z nich však ešte v priebehu prvého polčasu odišla a nedopozerala zápas. "Keď sa takto správa ani nie 10 % fanúšikov, ktorých ani nepovažujem za fanúšikov, tak treba podniknúť kroky, aby Slovanu fandili ľudia, ktorí majú klub v srdci a sú ochotní rešpektovať pravidlá správania. Negatívne povzbudzovanie však podľa mňa nemalo vplyv na výkon hráčov. Škoda, že prišlo málo ľudí, pretože zápas na tejto úrovni s takým silným súperom si žiadal väčšiu kulisu," konštatoval Tittel.

 

Slovanu sa tak nepodarí preniknúť do skupinovej fázy, v ktorej účinkoval vlani a tiež v sezóne 2011/2012. Jediným slovenským zástupcom v play off EL, poslednej inštancie pred skupinovými bojmi, je MŠK Žilina.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies