EL: Slovan prehral s Neapolom, rozhodol Hamšík

NETKY.SK • 2 Október 2014, 21:11 • 2 min
EL: Slovan prehral s Neapolom, rozhodol Hamšík

BRATISLAVA - Futbalisti ŠK Slovan Bratislava prehrali v štvrtkovom dueli 2. kola I-skupiny Európskej ligy 2014/2015 na domácom štadióne s favorizovaným talianskym tímom SSC Neapol 0:2 (0:1).

slovakia

left justify in out

Prvý gól zápasu na Pasienkoch strelil hlavičkou v 35. min slovenský kapitán hostí Marek Hamšík, ktorý po zmene strán v 74. min posadil poisťujúci presný zásah na hlavu striedajúcemu Gonzalovi Higuaínovi.

 

"Belasí" sú po dvoch vystúpeniach v skupinovej fáze bez bodu. Zverenci Františka Straku sa najbližšie predstavia v EL vo štvrtok 23. októbra doma proti Sparte Praha (19.00 h). 

 

Európska liga vo futbale - štvrtok - 2. kolo hlavnej fázy: 
I-skupina: 
ŠK Slovan Bratislava (SR) - SSC Neapol (Tal.) 0:2 (0:1) 

Góly: 35. Hamšík, 74. G. Higuaín, ŽK: 56. F. Kubík (Slovan), rozhodovali: Strahonja - Premužaj, Krmar (všetci Chor.), 10 738 divákov 
Zostavy: 
Slovan: D. Perniš - Čikoš, Niňaj, Gorosito, Jablonský - Grendel (46. Milinkovič), Lásik (85. Kolčák) - F. Kubík (71. I. Žofčák), Halenár, L. Peltier - Soumah 
Neapol: Rafael Cabral - Maggio, K. Koulibaly, Britos, Ghoulam - David López, Inler - J. De Guzmán (63. Callejón), Hamšík (79. Mesto), Mertens - Duván Zapata (73. G. Higuaín) 


Po úvodnej štvrťhodine, v ktorej sa mužstvá iba oťukávali, prebrali iniciatívu favorizovaní hostia. Prvý nebezpečný moment duelu obstaral v 17. min kapitán Neapolčanov Hamšík, ale jeho strela ľavačkou z hranice šestnástky nenašla priestor troch žrdí. V 19. min mohol otvoriť skóre Holanďan Jonathan De Guzmán, Perniš však jeho pokus kryl. Krátko po tom Hamšík kolmicou vysunul Zapatu, Kolumbijčanovu streleckú príležitosť upratala obrana Slovana na roh. Zadákom z Neapola robil problémy predovšetkým agilný Soumah, ktorý viackrát obišiel aj dvoch protihráčov. Na konci prvej polhodiny vystrelil zvnútra pokutového územia z otočky Hamšík, brankár Slovana bol na mieste. Slovenský reprezentant vo farbách SSC sa dočkal v 35. min, keď predskočil gólmana domácich a hlavou poslal loptu do siete po ďalekonosnom centri stopéra K. Koulibalyho. 

 

Po zmene strán Slovan skóroval v 57. min, ale gól Čikoša neplatil pre ofsajd. O niekoľko sekúnd neskôr nevyužil čistú šancu Milinkovič hlavičkujúc po Halenárovom centri tesne vedľa pravej žrde. Mertensova ďalekonosná strela v 63. min pohladilo brvno bránky Slovana. Prvá strela domácich do priestoru troch žrdí prišla až v 70. min z kopačky striedajúceho Milinkoviča. V 74. min premenil prvý dotyk s loptou na druhý gól SSC po Hamšíkovom centri čerstvý žolík z lavičky Gonzalo Higuaín. Slovan mohol zdramatizovať duel v 77. min, Milinkovič vyhral súboj s gólmanom Cabralom, ale netrafil odkrytú bránku Neapola. Srbský legionár vo farbách Slovana potom trafil v 80. min z priameho kopu spojnicu žrde a brvna. V závere stretnutia mohol prikrášliť zaslúžené víťazstvo hostí striedajúci Mesto, ale Perniš vyboxoval jeho krížny pokus zvnútra šestnástky. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies