EL: Slovan na úvod 2. predkola doma bez gólov s Jelgavou

NETKY.SK • 15 Júl 2016, 08:06 • 2 min
EL: Slovan na úvod 2. predkola doma bez gólov s Jelgavou

BRATISLAVA - Futbalisti úradujúceho slovenského vicemajstra ŠK Slovan Bratislava remizovali vo štvrtkovom domácom úvodnom stretnutí 2. predkola Európskej ligy UEFA 2016/2017 s FK Jelgava 0:0.

slovakia

left justify in out

Zverenci Cyperčana Nikodimosa Papavasilioua sa bližšie ku skórovaniu dostali po zmene strán, ale nevypracovali si náskok do odvety. Tá sa odohrá o týždeň 21. júla o 17.30 h SELČ v Lotyšsku.

 

1. zápas 2. predkola EL 2016/2017:

ŠK Slovan Bratislava - FK Jelgava 0:0

ŽK: Grigaravičius (Jelgava), rozhodoval: Aretopoulos (Gréc.), 1451 divákov.

zostavy a striedania:

Slovan: Mucha - Ligeon, Saláta, Sekulič, Burnet - De Kamps, Savičevič (90.+ Pliatsikas) - Schet, Soumah, Kubík (87. Lásik) - Zreľák

Jelgava: Ikstens - Freimanis, Diallo, Savčenkovs, Redjko - Kluškins, Lazdinš, Nakano (82. Sorokins), Grigaravičius (62. Kovalovs) - Turkovs (72. Malašenoks), Bogdaškins

 

 

Favorizovaný Slovan prekvapujúco vyrukoval so zápasovou súpiskou bez maďarského útočníka Priskina. Domáci mali výraznú prevahu v držaní lopty, ale chýbala im rozbuška, ktorou by rozhodili obranu súpera. Bojovnosťou sa na ľavej strane prezentoval Kubík. V 13. minúte nebezpečne prenikol do pokutového územia Soumah, no jeho strieľaná prihrávka nenašla adresáta rovnako ako potom centre Ligeona či Scheta z pravého krídla. Najväčšiu šancu úvodnej štyridsaťpäťminútovky tak, paradoxne, mali hostia. Po viac než polhodine hry vznikla neprehľadná situácia z rohového kopu a Bogdaškins prepálil Muchovu bránku. Na opačnom konci odpovedal Zreľák zblokovaným pokusom.

Mužstvá nenašli chýbajúcu energiu ani cez polčasovú prestávku. Zaujímavá štandardná situácia sa Bratislavčanom predsa len naskytla v 54. minúte, s centrom Zreľáka z priameho kopu si však poradila defenzíva Jelgavy. Po uplynutí hodiny vyskúšal Soumah netradičný roh, hostia po ňom zblokovali strelu De Kampsa. V 70. minúte sa pravým krajom predral Schet, ktorého prihrávku takmer usmernil do vlastnej siete Diallo. Schet podobným spôsobom prenikol tiež o pár minút neskôr, ani tentoraz však jeho akcia nezarodila. Vzruch priniesla spolupráca Scheta, Zreľáka a Soumaha, posledný menovaný však neprekonal Ikstensa. Slovan alebo Jelgava v zostávajúcom priebehu neprejavili dostatočnú túžbu po víťaznom zásahu, stretnutie sa tak zákonite skončilo bezgólovou remízou.

 

Hlasy (TASR, RTVS):

Nikodimos Papavasiliou, tréner Slovana: "Remíza je pre nás sklamaním, pretože sme si zaslúžili vyhrať. Nedali sme však gól. Napriek tomu si myslím, že máme lepšie mužstvo a som presvedčený, že postúpime. Priskin v zostave chýbal a v tejto sezóne nám už nepomôže, pretože odchádza preč."

 

Jozef Škrlík, asistent trénera FK Jelgava: "Ak tréner Slovana hovoril, že je po tomto zápase optimista, to isté hovoríme aj my. Samozrejme, je to ešte len polčas dvojzápasu. Ale aj my samozrejme chceme postúpiť. V Jelgave bude viac ľudí, tí sú tam hladní po futbale. Bude to ťažké, lebo Slovan ukázal, že je kvalitný súper. Ale bude to iný zápas, aj my budeme hrať inak a pobijeme sa o postup. Naši hráči hrali maximum, hoci kvalita je aká je, ale nechali tam všetko. Slovan sme poznali a dobre sme sa pripravili."

 

Ján Mucha, brankár Slovana: "Proti súperovi, ktorý sa uzatvorí na vlastnej polovici, sa nehrá jednoducho. Máme na čom pracovať, mužstvo je pohromade krátko, za tento čas sa nedajú urobiť zázraky. Nedali sme gól, neinkasovali sme, všetko je otvorené."

 

Boris Sekulič, obranca Slovana: "Hovorili sme si, že na nás čaká protivník, čo bude brániť pred vlastnou šestnástkou. Nevypracovali sme si veľa šancí, tento zápas už je za nami. Je dobré, že sme si vzadu udržali čistý štít."

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies