EL: Slovan na Hamšíka a SSC nemal nárok, Straka: Zbytočné góly

NETKY.SK • 3 Október 2014, 10:14 • 2 min
EL: Slovan na Hamšíka a SSC nemal nárok, Straka: Zbytočné góly

BRATISLAVA - Čierna séria futbalistov Slovana Bratislava pokračuje aj po štvrtkovej prehre v 2. kole I-skupiny Európskej ligy UEFA 2014/2015 s favorizovaným SSC Neapol 0:2 na Pasienkoch.

slovakia

left justify in out

Tie pred návštevou 10.783 divákov dokonale ovládol odchovanec "belasých" a slovenský špílmacher "Partenopei" Marek Hamšík, ktorého výkon okorenený gólom a krásnou gólovou prihrávkou stačil aj na momentálne asi možné maximum 8-násobného majstra SR.
      

Slovan bojoval a drel, predviedol oveľa lepší výkon ako v 1. kole na umelej tráve v Berne, kde vybuchol debaklom 0:5. Na Neapol to však ani zďaleka nebolo dosť. Po obojstranne opatrnom prvom polčase, ktorý domácim pokazila zbytočná chyba brankára Dušana Perniša a Hamšíkova gólová hlavička, sa v tom druhom viac dostal do hry a dokázal si aj vypracovať šance. No na profesorsky hrajúceho súpera, ktorý všetko s prehľadom kontroloval, "belasí" nevyzreli, naopak, po ďalšej chybe inkasovali druhýkrát a stratili nádej na lepší výsledok. "Aj keď sme prehrali, myslím, že sme odovzdali maximum, čo sme mohli. Chceli sme sa odraziť k lepším výkonom. Chceli sme hrať najmä v prvom polčase na nulu. Videli sme, že náš súper je kvalitatívne niekde úplne inde. Mrzí ma jedna vec. Hoci sme aj prestáli situácie, keď mal súper šance, urobili sme veľkú chybu. Kde sme to zle vyhodnotili a zle reagovali a prišiel gól," hodnotil duel český tréner Slovana František Straka a pokračoval: "Druhý polčas sme sa zdvihli, bol to ďaleko lepší polčas. Prišiel Marko Milinkovič a bolo to poznať. Mali sme aj lepšie pasáže s väčším držaním lopty a dokázali sme si vypracovať aj šance. Škoda, že Marko si pri nich nezachoval chladnú hlavu, mohlo byť 1:1. Mohol byť iný výsledok, ale to je len keby. Potom prišiel druhý gól, hoci som hráčom kričal, aby si na Higuaina dali pozor. Myslím, že sa dá povedať, že náš výkon bol oproti iným zápasom lepší. Ak by sme takto hrali aj v predchádzajúcich dueloch, boli by sme niekde inde."
     

Slovanu opäť chýbal ku gólu kúsok, v 80. minúte trafil striedajúci Marko Milinkovič brvno. Práve Srb, ktorý naskočil do druhého polčasu, mal ešte predtým niekoľko šancí, no stále nemá po zranení tak natrénované, aby to bolo na celý zápas: "Rozhodol som sa pre základnú zostavu, ktorá tam išla. Vedel som, že ak budeme potrebovať, môže tam Marko naskočiť. Má tréningový deficit, preto nehral od začiatku," vysvetlil Straka.
      

Rozdiely v kvalite oboch kádrov boli zjavné, Slovan preto vsadil na defenzívnu taktiku, ktorú mu ale zrútil zbytočný prvý gól. "Sila súpera je veľká. Ak by sme hrali harakiri, asi by sme skončili oveľa horšie. Preto bol zámer spevniť stred ihriska, kde je práve Neapol obrovsky silný. To aj ukázal v prechodovej fáze precíznymi kolmicami medzi našich hráčov. Neboja sa hrať jeden na jedného, oni hrajú lopty na obsadených hráčov. Obrovský rozdiel je ten, že oni hrali pod stresom futbal, vedeli si nahrať a my sme pod stresom odkopávali loptu. Nedostávali sme sa do hry, lebo sme nechceli urobiť chybu. Chceli sme držať nulu. A to je ten diametrálny rozdiel medzi hráčmi oboch klubov, že hráči súpera sú skúsení harcovníci a majú obrovskú kvalitu na lopte."
      

Postavou zápasu sa stal 27-ročný slovenský reprezentant Hamšík, ktorého pri odchode z ihriska desať minút pred koncom vytlieskali oba fanúšikovské tábory. Pochválil ho španielsky kouč SSC Rafael Benitez, aj domáci kouč Straka: "Hamšíka vypojiť z hry asi nejde. Je to kreatívny typ hráča, stále si hľadá priestor a ideami dokáže zásobovať hráčov. Je to ich kľúčový hráč. Ale góly sme dostali po našich chybách, hoci tým nechcem znižovať jeho grandiózne kvality, dokáže čítať hru, dokáže zrýchliť alebo naopak spomaliť hru, ťažko sa na neho hrá. Má obrovské skúsenosti, nie nadarmo je kapitánom Neapola. Pripravovali sme sa na neho, skúšali sme ho nejakým spôsobom aj zdvojovať, ale nedá sa ustrážiť 90 minút," skonštatoval Straka.
      

Neapol je na čele tabuľky so 6 bodmi po dvoch výhrach, Slovan je na konci s nulou na konte bodov a skóre 0:7. "Sme z toho sklamaní. Nie je to dobrá vizitka. Máme pred sebou ďalšie zápasy a ten najbližší so Spartou Praha bude pre nás veľmi kľúčový, aby sme udržali nádej na zlomenie tej čiernej série, ktorú momentálne máme," uzavrel Straka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies