EL: Slovan Bratislava zdolal gólom Zreľáka UC Dublin

NETKY.SK • 17 Júl 2015, 00:51 • 2 min
EL: Slovan Bratislava zdolal gólom Zreľáka UC Dublin

BRATISLAVA - Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zvíťazili na Pasienkoch vo štvrtkovom prvom stretnutí druhého predkola Európskej ligy 2015/2016 nad írskym klubom University College Dublin najtesnejším rozdielom 1:0.

slovakia

left justify in out

Prvá štyridsaťpäťminútovka sa zaobišla bez vyloženej príležitosti na oboch stranách. Najvážnejším momentom bolo vylúčenie domáceho stopéra Nicolása Gorosita v 28. min. Argentínsky legionár, ktorý pred týždňom v odvete prvého predkola proti gibraltárskemu tímu College Europa odstúpil z hry tesne pred polčasovou prestávkou pre úraz hlavy, ostro atakoval hosťujúceho Roberta Bensona a gruzínsky hlavný rozhodca Laša Silagava ho oprávnene poslal predčasne pod sprchy.

 

Po zmene strán v 50. min sa pokúsil prelomiť bezgólový stav Jakub Podaný, potiahol loptu do pokutového územia súpera, ale namieril iba do bočnej siete. Írsky druholigista sa príliš dopredu nehrnul, umne držal loptu a čakal na brejkové príležitosti. V bránke "belasých" zažil súťažnú premiéru slovenský reprezentačný brankár Ján Mucha. Ten v 64. min zakročil po voleji Ryana Swana zvnútra šestnástky. Slovan ohrozil svätyňu protivníka v 70. min, priamy kop Marka Milinkoviča vyrazil gólman hostí Niall Corbet. Strážca troch žrdí UCD zneškodnil v 74. min šancu Františkovi Kubíkovi, ktorý neuspel ani o päť minút neskôr pri strele z hranice pokutového územia. Corbet bol do tretice úspešný v 81. min pri prudkej hlavičke Kornela Salátu. Slovan sa dočkal v 84. min: "belasí" pekne zakombinovali a Adam Zreľák z voleja ľavačkou vsietil jediný gól večerného zápasu.

Konečný výsledok - štvrtok:
ŠK Slovan Bratislava (SR) - University College Dublin (Ír.) 1:0 (0:0) - odveta sa odohrá vo štvrtok 23. júla
Gól: 84. Zreľák, ŽK: 21. Štefánik, 59. Saláta, 82. Priskin - 61. Langtry, 82. Mulhall, 89. Leahy, 90.+ T. Boyle, ČK: 28. Gorosito (Slovan), rozhodoval: Laša Silagava (Gruz.), 3050 divákov
Zostavy:
ŠK Slovan Bratislava: Mucha - Sekulič, Saláta, Gorosito, Podaný - Milinkovič, Simovič (44. D. Hudák), Štefánik, Zreľák - Priskin (90.+ Záhumenský), Vittek (46. F. Kubík)
University College Dublin: Corbet - Leahy, Kouogun, T. Boyle, Langtry - Mulhall, G. O´Neill, Benson, J. Doyle - Watts (85. Cannon) - Swan

Hlasy:
Ján Švehlík (tréner Slovana): "Chceli sme si utvoriť nejaký náskok pred odvetou. Z môjho pohľadu bolo na našej strane dosť málo pohybu a veľa nepresných prihrávok. Neprezentovali sme sa tak ako v prípravných dueloch a proti gibraltárskemu súperovi College Europa. Vedeli sme, že máme kvalitu, aby sme strelili gól. Napokon sa nám to v závere podarilo. Výsledok 1:0 je pred odvetou pozitívny. Verím, že v Dubline podáme kvalitný výkon a postúpime. Vylúčenie Gorosita som z lavičky dobre nevidel, ale zdalo sa mi, že mu lopta odskočila a ešte ju chcel získať späť."

Collie O'Neill (tréner UC Dublin): "Myslím si, že zaslúžime rešpekt za to, čo sme ukázali. Podali sme naozaj dobrý výkon. Náš tím tvoria mladí hráči a študenti. Som presvedčený, že sme stále v hre a v budúcotýždňovej odvete bude o čo bojovať."

Ján Mucha (brankár Slovana): "V tejto fáze je jedno, koho dostanete, v súčasnosti už v Európe neexistuje slabé mužstvo. Na každého sa treba pripraviť. Bol to typický ostrovný futbal, využívali vysoké nakopávané lopty, spoliehali sa na protiútoky. Aj v desiatich sme mali šance, škoda, že sme ešte nejaké nepremenili. To by nás viac upokojilo pred odvetou."

Adam Zreľák (strelec gólu Slovana): "Cieľom bolo neinkasovať a nedostať zbytočnú kartu. To druhé sa nám nepodarilo. Stalo sa, ale povedali sme si, že sa musíme zomknúť ako jeden kolektív a zvládli sme to. Dosiahli sme čisté konto a jeden presný zásah. Sme radi, že aj v desiatich sme kontrolovali hru a dostávali sme sa do šancí."




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona