EL: Slovan berie doma len víťazstvo, cestou je kombinačná hra

NETKY.SK • 13 Júl 2016, 09:16 • 2 min
EL: Slovan berie doma len víťazstvo, cestou je kombinačná hra

BRATISLAVA - Futbalisti ŠK Slovan Bratislava si pred štvrtkovým domácim prvým zápasom 2. predkola Európskej ligy 2016/2017 nepripúšťajú nič iné než víťazstvo.

slovakia

left justify in out

Súperom "belasých" budú hráči lotyšského FK Jelgava. Úvodný výkop je na programe o 20.15 h na bratislavských Pasienkoch, odveta v Jelgave o týždeň neskôr - vo štvrtok 21. 7. o 17.30 h SELČ. Štvrtkový prvý duel povedie ako hlavný rozhodca Grék Alexandros Aretopoulos.

"Na tréningoch sa pripravujeme na to, s čím by mohol súper vyrukovať. Pred zápasom budeme mať ešte tímové stretnutie, kde si ich podrobne rozoberieme. Bude to dôležitý a určite aj náročný súboj, ale jednoznačne očakávam naše víťazstvo. Musíme potvrdiť úlohu favorita, vyhrať a v konečnom účtovaní postúpiť do ďalšieho predkola," skonštatoval pre oficiálny klubový web maďarský útočník Slovana Tamás Priskin a doplnil: "Vpredu sa chceme presadiť hlavne kombinačným futbalom. Popritom, samozrejme, musíme byť dobre organizovaní vzadu, aby sme udržali čisté konto. Verím, že strelíme zopár gólov a neinkasujeme."

Slovan aj Jelgava sa predstavili aj v 1. predkole EL. Bratislavský klub prenikol cez albánske mužstvo FK Partizani Tirana nie celkom štandardným spôsobom - bez nutnosti odohrať odvetný duel. Po bezgólovej remíze v Albánsku Európska futbalová únia (UEFA) rozhodla o preradení Partizani do Ligy majstrov na úkor potrestaného KF Skënderbeu Korce, Slovan tak automaticky postúpil do ďalšieho predkola. Namiesto súťažnej odvety odohrali "belasí" proti tímu z Tirany len prípravný zápas, v ktorom uspeli 3:1. Cesta Jelgavy do 2. predkola bola tŕnistejšia. Súperom Lotyšov bol islandský UBK Breidablik, ktorý síce v úvodnom domácom zápase podľahol 2:3, v odvete však súpera potrápil a remizoval 2:2. Lotyšský zástupca teda postúpil s výsledným skóre 5:4.

Zverenci cyperského trénera Slovana Nikodimosa Papavasilioua sa premiérovo v novej sezóne predstavia na domácej pôde na Pasienkoch, ktoré majú za sebou výmenu trávnika. "Skutočnosť, že hráme v domácom prostredí, je pre nás pozitívnym impulzom. Tešíme sa na nový trávnik, určite bude dobrý pre kombinačný futbal, ktorým sa chceme prezentovať. Verím, že prídu aj naši fanúšikovia, ich podpora bude pre nás veľmi dôležitá. Chceme sa im odvďačiť pekným futbalom a víťazstvom," uzavrel 29-ročný komárňanský rodák Tamás Priskin.

Žreb 3. predkola EL 2016/2017 vykonajú v piatok 15. júla o 13.00 h vo švajčiarskom Nyone už po odohratí prvých zápasov 2. predkola.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies