EL:Škrtelov Liverpool v semifinále proti Villarrealu,Šachtar - Sevilla

NETKY.SK • 15 Apríl 2016, 14:57 • 2 min
EL:Škrtelov Liverpool v semifinále proti Villarrealu,Šachtar - Sevilla

NYON - Futbalisti FC Liverpool v kádri s kapitánom slovenskej reprezentácie Martinom Škrtelom narazia v semifinále Európskej ligy 2015/2016 na španielsky Villarreal. V odvete budú mať "The Reds" výhodu domáceho prostredia.

slovakia

left justify in out

Obhajca a rekordný štvornásobný držiteľ trofeje FC Sevilla sa stretne so Šachtarom Doneck, prvý duel je na programe 28. apríla na ukrajinskej pôde. Hrať sa však vzhľadom na politickú situáciu v krajine nebude hrať v Donecku. Zloženie semifinálových dvojíc určil piatkový žreb v sídle UEFA vo švajčiarskom Nyone. Prvé zápasy sú na programe vo štvrtok 28. apríla, odvety o týždeň neskôr 5. mája.

 

Semifinálové dvojice spároval otvorený žreb, čo znamená, že sa mohli stretnúť aj kluby z rovnakej krajiny. V osudí sa ocitli dva španielske kluby (FC Sevilla a FC Villarreal), jeden anglický zástupca (FC Liverpool) a spoločnosť im robil ukrajinský Šachtar Doneck, ktorý vo štvrťfinále hladko prešiel cez Bragu.

 

Liverpool taktiež zvládol štvrťfinálovú prekážku, ale na postup sa natrápil podstatne viac. Po remíze 1:1 v Dortmunde zdolal Borussiu v strhujúcej odvete na Anfield Road 4:3, hoci prehrával 0:2 i 1:3. Jeho súper Villarreal zdolal doma pražskú Spartu 2:1 a v odvete si vydláždil cestu za postupom už v prvom polčase. Španielsky tím napokon triumfoval 4:2 a suverénnym spôsobom si zaistil miestenku v semifinále.

 

Finálový duel je na programe 18. mája na štadióne Sv. Jakuba v Bazileji.

 

Reakcie na žreb (zdroj: www.uefa.com, www.bbc.co.uk):

Mircea Lucescu, tréner Šachtaru Doneck: "Hráme prvý zápas doma, čo rozhodne nepovažujem za našu výhodu. Pokúsime sa súperovi revanšovať za osemfinálovú prehru z roku 2007, keď nás o postup pripravili famózne zákroky a v závere riadneho hracieho času aj gól brankára Palopa. Odvtedy sa však veľa zmenilo, myslím, že ten zápas si nepamätá ani jeden zo súčasných hráčov Sevilly. Bude to ťažké, ale chceme postúpiť do finále."

 

Monchi, športový riaditeľ FC Sevilla: "Chceli sme sa vyhnúť Villarrealu, takže so žrebom sme spokojní. Šachtar je veľmi silný súper, ale verím v naše schopnosti a kvalitu. V kádri Šachtaru sú viacerí Brazílčania, ktorí majú radi kombinačný futbal a mužstvo je doplnené o skúsených hráčov ako Darijo Srna a Andrij Pjatov. Bude to boj, ale veríme si."

 

Marcos Senna, funkcionár Villarrealu: "Zápas s Liverpoolom bude ozajstný zážitok. Čaká nás odveta vo futbalovom chráme, kde vládne úžasná atmosféra. Chceme postúpiť do finále a na to potrebujeme minimálne zopakovať výkony z predošlých zápasov na európskej scéne. Mužstvo je veľmi dobre pripravené. Šance sú 50:50."

 

James Milner, kapitán FC Liverpool: "Našou výhodou je, že odvetu odohráme na našom štadióne. Už proti Dortmundu sa ukázalo, akí dôležití sú pre nás fanúšikovia, ktorí nás vytrvalo povzbudzovali a v závere sme im urobili postupovú radosť. Verím, že je v našich silách prejsť aj cez Villarreal, aj keď nás čaká nesmierne náročný súper."

 

žreb semifinále Európskej ligy UEFA 2015/2016:

Šachtar Doneck - FC Sevilla

Villarreal CF - FC Liverpool

 

žreb finále EL 2015/2016:

víťaz Villarreal CF/FC Liverpool - víťaz Šachtar Doneck/FC Sevilla

 

program semifinále EL 2015/2016:

1. zápasy

štvrtok 28. apríla: Šachtar Doneck - FC Sevilla, Villarreal CF - FC Liverpool

2. zápasy

štvrtok 5. mája: FC Sevilla - Šachtar Doneck, FC Liverpool - Villarreal CF

 

kalendár EL 2015/2016:

28. apríla: 1. zápasy semifinále

5. mája: odvety semifinále

18. mája: finále (Bazilej, štadión Sv. Jakuba)

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona