EL: Škrtelov Liverpool do Kazane, Ďurica cestuje do Istanbulu

NETKY.SK • 4 November 2015, 09:22 • 2 min
EL: Škrtelov Liverpool do Kazane, Ďurica cestuje do Istanbulu

BRATISLAVA - Štvrtým hracím dňom pokračuje vo štvrtok skupinová fáza futbalovej Európskej ligy 2015/2016. Kontinentálny pohár číslo dva ponúkne dovedna 24 stretnutí.

slovakia

left justify in out

Viktoria Plzeň s trojicou Slovákov Matúš Kozáčik, Patrik Hrošovský a Michal Ďuriš sa v E-skupine hotuje vrátiť Rapidu Viedeň, v ktorom pôsobí gólman Ján Novota, prehru z nedávneho vzájomného merania síl. Úradujúci český šampión prehral prvý zápas vo Viedni 2:3. "Púšťali sme si prvý vzájomný zápas na videu. Veľa sme sa rozprávali o chybách, ktorých sme sa dopustili. Jednoducho nesmieme hrať tak, ako sme hrali vo Viedni. Musíme byť aktívni a súper z nás musí mať strach. Nesmieme mu dať žiadny priestor," vyhlásil pre oficiálnu stránku Plzne stredopoliar Jan Kopic. "Vo Viedni sme sa príliš zatiahli, na čo nie sme zvyknutí z najvyššej českej súťaže. Musíme hrať aktívnejšie," vyhlásil slovenský záložník Patrik Hrošovský, ktorý v dueli na pôde Rapidu dosiahol svoj premiérový zásah v európskych klubových pohárových súťažiach.

FC Liverpool so slovenským obrancom Martinom Škrtel zavíta do ruskej Kazane. Všetky tri duely anglického tímu v doterajšom priebehu B-skupiny EL sa skončili remízou 1:1. Do základnej zostavy "The Reds" sa s veľkou pravdepodobnosťou vráti belgický útočník Christian Benteke, ktorý cez víkend spečatil ligový triumf na pôde majstra FC Chelsea (3:1). Dvadsaťštyriročný rodák z DR Kongo sa po zdravotných peripetiách pomaly dostáva do želanej formy. "Rozhodnem sa medzi Robertom Firminom a Christianom. Benteke nebol v ostatnom období stopercentne pripravený. Potrebuje čas na rozohranie. Robí veľké kroky vpred, takže ho môžem naplno zaradiť do svojich plánov," cituje portál fourfourtwo.com slová liverpoolskeho kouča Kloppa. "Triumf nad Chelsea bol úžasný, je to skvelý pocit. Ideme správnym smerom, ale nesmieme sa nechať uniesť. Musíme sa sústrediť na zápas v Kazani a zlepšiť našu pozíciu v Európskej lige. Radi by sme zostali nezdolaní aj po štvrtom zápase v skupine," povedal podľa portálu televíznej stanice ESPN stredopoliar LFC Adam Lallana.

Poľská Legia Varšava v kádri so slovenským duom Dušan Kuciak a Ondrej Duda má pred sebou zrejme poslednú šancu, ako udržať nad vodou nádej na postup z D-skupiny. Legiu čaká vo štvrtok duel na trávniku belgického FC Bruggy. "Odohrali sme päť zápasov v priebehu 12 alebo 13 dní. Víťazstvo v ostatnom ligovom zápase proti Lechii Gdansk bolo absolútne zaslúžené a dúfam, že si dobrú formu z neho prenesieme aj do duelu proti Bruggám," cituje oficiálna stránka Európskej futbalovej únie (UEFA) slová trénera Legie Stanislava Čerčesova. "V nedávnom období ma sužovali zranenia, ktoré ma brzdili. Dúfam, že najhoršie je už za mnou a fanúšikovia znova uvidia to najlepšie zo mňa," doplnil mladý Slovák Ondrej Duda. "Máme v pláne zvíťaziť v najbližších dvoch stretnutiach EL - proti Bruggám aj Midtjyllandu. Ak to zvládneme, môžeme reálne pomýšľať na postup. Obidve mužstvá nie sú z tých, ktorých by sme sa mali báť. Múdrejší budeme po štvrtkovom stretnutí v Belgicku. Všetko záleží len na nás," skonštatoval podľa portálu eurosport.onet.pl obranca Legie Igor Lewczuk.

 

Obaja súperi majú v tabuľke "déčka" po troch zápasoch iba jeden bod za remízu z ostatného vzájomného zápasu. Dánsky Midtjylland má o päť bodov viac, taliansky Neapol ešte nezaváhal. "Partenopei" dokráčali v minulej sezóne v rámci EL až do semifinále, kde nestačili na Dnipro Dnipropetrovsk. Kapitán SSC Marek Hamšík verí, že Neapolčania to v tomto roku dotiahnu až do finále. 

 

"Áno, chceme sa o to pokúsiť po tom, ako sme vo finále chýbali v minulej sezóne," cituje Hamšíkove slová web football-italia.net.

Neúspešný finalista uplynulého ročníka EL 2014/2015 Dnipro Dnipropetrovsk sa predstaví v G-skupine na pôde francúzskeho AS St. Étienne. Obidva tímy majú aktuálne na konte po štyri body. Prvý vzájomný duel na Ukrajine sa skončil triumfom hostí 1:0. "Pre mňa osobne to bude zápas roka. Budeme sa snažiť uspieť," povedal podľa webu ua-football.com brazílsky obranca Dnipra Léo Matos. "Nepatríme medzi favoritov tejto skupiny. Tými sú Lazio Rím a St. Étienne. Nemáme žiadne problémy. Vybehneme na ihrisko a budeme sa snažiť vyhrať," vyhlásil tréner ukrajinského tímu Miron Markevič. "Bude to zápas na vysokej úrovni. Dúfam, že fanúšikovia vytvoria skvelú atmosféru. Túžbu a odhodlanie, aké sme predviedli v ligovom zápase s Reims (3:0), budeme potrebovať aj vo štvrtok večer," uviedol podľa portálu foot-sur7.fr kouč St. Étienne Christophe Galtier.

Nemecká Borussia Dortmund privíta v C-skupine azerbajdžanského protivníka FK Gabala. V prvom zápase pri Kaspickom mori triumfovalo vestfálske mužstvo 3:1 po hetriku kanoniera Pierra-Emericka Aubameyanga. "Tréner Tuchel robí z každého z nás lepšieho hráča," vyhlásil podľa webu UEFA.com stredopoliar BVB Ilkay Gündogan, na ktorého nadviazal hviezdny Marco Reus: "Zostávam pokojný a pracujem na svojej hre."


"V tíme máme veľa kvality a v tejto súťaži chceme dosiahnuť maximum. Chceme sa dostať do finále a v ňom triumfovať," povedal podľa bundesliga.goal.pl gabonský rýchlik Aubameyang.

Ruský klub Lokomotiv Moskva, v ktorom pôsobí aj slovenský reprezentačný obranca Ján Ďurica, sa predstaví na horúcej pôde Besiktasu Istanbul. Práve v prvom zápase proti tomuto tureckému mužstvu (1:1) nastúpil Ďurica na prvé súťažné stretnutie od aprílového zranenia slabín. "Som skúsený hráč a ak mám povedať pravdu, tento zápas ma trochu nudil. Dúfajme, že teraz budem neustále hrať a užívať si futbal," cituje 33-ročného dunajskostredského rodáka portál livesport.ru. Lokomotivu patrí po troch zápasoch H-skupiny prvé miesto so ziskom siedmich bodov. Druhý Besiktas zaostáva o dva body.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies