EL: Siegl stále túži po skalpe Sparty

NETKY.SK • 4 November 2014, 19:03 • 2 min
EL: Siegl stále túži po skalpe Sparty

BRATISLAVA - Asistent trénera futbalistov ŠK Slovan Bratislava Horst Siegl sa teší na štvrtkový duel Európskej ligy proti jeho "domovskej" Sparte, kde dlhý čas pôsobil a v jej drese získal jedenásť majstrovských titulov.

slovakia

left justify in out

A to napriek tomu, že "belasým" patrí po troch odohraných dueloch v I-skupine EL posledné štvrté miesto bez bodu s hrozivým skóre 0:10 a v prvej vzájomnej konfrontácii 23. októbra prehrali s "rudými" v medializovanom a pre neprístojnosti v hľadisku aj na 40 minút prerušenom súboji jednoznačne 0:3.

 

"Ja sa teším, pretože Spartu dobre poznám. Dôležité je, aby sa tešili hráči, pre ktorých to môže byť sviatok či výzva. V domácom dueli proti Sparte nám uškodilo prerušenie hry, ale to je už za nami. My sa pozeráme už len dopredu," vyjadril sa na utorkovom stretnutí s novinármi Horst Siegl a pokračoval: "Ja túžim a chcem skalp Sparty, kto by nechcel na Letnej vyhrať? Je to pohárový zápas a radi by sme s naším účinkovaním v Európskej lige niečo urobili v tabuľke. Nula bodov a skóre 0:10 je veľmi zlé, preto by sme boli veľmi radi, keby sme niečo z Prahy priviezli. V prvom meraní síl na Pasienkoch sme 40 minút hrali celkom dobre, napokon však z toho bol nepríjemný a neúspešný výsledok 0:3." 

 

Rodák z Ostrova nad Ohří očakáva výbornú divácku kulisu. "Návšteva na Letnej bývala a aj je vždy veľmi dobrá, či už ide o ligový súboj alebo európsky pohár. Myslím si, že atmosféra bude vo štvrtok dobrá pre obidva tímy." 

 

Na rozdiel od Slovana, ktorý v nedeľu zdolal v lige doma MFK Košice 3:0, nevyšla Sparte generálka na štvrtkový súboj v Európskej lige. Futbalisti pražského tímu ako úradujúci majstri podľahli v sobotňajšom šlágri Synot ligy v Plzni 0:2. "Sledovali sme tento duel. Hráči Viktorie boli v tomto stretnutí lepším mužstvom a zaslúžene vyhrali. Myslím si, že by sme sa mohli odraziť od tohto výkonu Sparty na pôde súpera a mať motiváciu vyrovnať sa Plzni, hoci to bude nesmierne ťažké," poznamenal ďalej niekdajší vychýrený kanonier Siegl a ďalej skonštatoval: "Sparta hrá stále rovnakým systémom: je jedno, či v domácom prostredí alebo ´vonku´. Sú tam futbalisti, ktorí sú na tento štýl zvyknutí, v porovnaní s duelom v Plzni možno urobia jednu či dve zmeny." 

 

V kádri Slovana, ktorý vedie nový kouč Jozef Chovanec, boli či sú zdravotné indispozície. "Dúfam, že zložíme ideálnu zostavu. Stopér Gorosito nevyzerá dobre, uvidíme. Žofčák bol na röntgene priehlavku," uviedol na túto tému asistent trénera Slovana Bratislava Horst Siegl a doplnil: "Naopak, Čikošov zdravotný stav sa zlepšil, už riadne trénoval a počínal si veľmi dobre." 

 

Výprava "belasých" odcestovala z Bratislavy už v utorok, teda dva dni pred pohárovým súbojom. "Všetci vieme, že diaľnice nie sú v ideálnom stave. Nechceli sme v stredu po ceste zostať niekde ´visieť´, preto sme sa rozhodli odísť o deň skôr. Myslím si, že je to ideálne a rozumné, aj hráči to uvítali," povedal v utorok popoludní 45-ročný Horst Siegl a dodal: "Ubytujeme sa kúsok od Prahy, kde prenocujeme. V stredu sa presunieme bližšie k Strahovu a tam sa už sústredíme na blížiaci sa zápas." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies