EL: Sevilla či Dortmund blízko postupu, ManUtd s nožom na krku

NETKY.SK • 24 Február 2016, 08:14 • 2 min
EL: Sevilla či Dortmund blízko postupu, ManUtd s nožom na krku

SEVILLA - Futbalová Európska liga 2015/2016 má vo štvrtok na programe odvetné zápasy šestnásťfinále, v ktorých sa rozhodne o postupujúcich do osemfinálového kola. Už v stredu sa však uskutoční duel medzi portugalským Sportingom Braga a švajčiarskym FC Sion, v ktorom pôsobí aj mladý slovenský krídelník Lukáš Čmelík.

slovakia

left justify in out

Nečakané problémy má anglický zástupca Manchester United. "Červení diabli" prehrali v minulotýždňovom prvom stretnutí v dánskom Herningu s FC Midtjylland (1:2). Na odvrátenie blamáže tak potrebujú minimálne raz skórovať. "Proti Midtjyllandu nás čaká dôležitý zápas. Európska liga je pre nás šancou, ako sa kvalifikovať do Ligy majstrov. Na to, aby sme to dosiahli, je potrebné vyhrať ešte množstvo zápasov. Naša šanca stále žije, preto je najbližší zápas taký dôležitý," cituje oficiálna stránka Manchestru United slová Louisa van Gaala.

 

Zmazať jednogólové manko súpera sa bude snažiť aj taliansky SSC Neapol. Mužstvo okolo slovenského kapitána Mareka Hamšíka nestačilo v prvom zápase na španielsky Villarreal (0:1), v domácom prostredí štadióna San Paolo sa bude snažiť o revanš. "Šťastím je, že ešte máme k dispozícii druhú časť tejto konfrontácie. Všetko teda zostáva otvorené," vyhlásil Hamšík po zápase v Španielsku. "Žltá ponorka" sa bude spoliehať na aktuálnu nepriepustnosť, keďže neinkasovala už v piatich súťažných dueloch v rade. "Naše mužstvo sa zlepšuje každým mesiacom a každým rokom," vyhlásil tréner Villarrealu Marcelino García Toral.

 

Na ďalšiu fázu sa pomaličky môže pripravovať španielska Valencia, ktorá v prvom zápase pred svojimi priaznivcami rozdrvila Rapid Viedeň vysoko 6:0. Zverencom trénera Garyho Nevilla stačilo na prvých päť gólov otváracích 35 minút. "Netopiere" sa stali prvým mužstvom v histórii EL, ktoré dokázalo streliť päť gólov do prestávky. Hoci sú šance Viedenčanov na postup minimálne, k odvete pristupujú s plnou vážnosťou. "Prehra vo Valencii v nás zanechala hlbokú ranu. Každá rana sa však časom zahojí a zostane z nej jazva. Ak sa nedokážete vyrovnať s takýmito prehrami, potom by ste sa nemali venovať športu," cituje oficiálna stránka Európskej futbalovej únie (UEFA) odhodlané slová trénera Rapidu Zorana Barišiča, ktorému po zranení stále nie je k dispozícii slovenský brankár Ján Novota.

 

Zaujímavú konfrontáciu sľubuje duel Tottenhamu Hotspur s AC Fiorentina. Bližšie k postupu majú pred odvetou severolondýnski "kohúti", ktorí v prvom zápase na toskánskej pôde uhrali sľubnú remízu 1:1. Mužstvo trénera Mauricia Pochettina cez víkend vypadlo z anglického FA Cup-u, keď pomerne prekvapujúco nestačilo na Crystal Palace (0:1). Fiorentina zažíva vydarené obdobie, v súťažných stretnutiach ťahá sedemzápasovú sériu bez prehry. "Sme sklamaní, pretože FA Cup je pre nás vzrušujúcou súťažou a chceli sme v nej dôjsť ďaleko. Prechádzame náročnými týždňami, každé meranie síl je pre nás ako finále. Ďalší rozhodujúci duel odohráme vo štvrtok proti Fiorentine. Momentálne je to pre nás najdôležitejší zápas," vyhlásil Pochettino podľa portálu talksport.com.

 

Obhajca trofeje FC Sevilla má pred odvetou na pôde nórskeho FK Molde priaznivú pozíciu. Andalúzania doma zvíťazili rozdielom triedy (3:0). "Bude to dôležitý zápas. Máme síce trojgólový náskok, ale musíme ísť do stretnutia s rešpektom," vyhlásil pre oficiálnu klubovú stránku francúzsky obranca Sevilly Benoit Trémoulinas.

 

Blízko postupu do osemfinále sú aj Borussia Dortmund a Fenerbahce Istanbul. Oba tímy v prvom zápase pred vlastnými fanúšikmi uspeli 2:0. Vestfálsky tím pokoril portugalské FC Porto, istanbulský tím od Bosporu si poradil s ruským Lokomotivom Moskva v zostave so slovenským stopérom Jánom Ďuricom.

 

"Zatiaľ je za nami iba jeden zápas. Očakávam, že Porto sa v domácom prostredí pred vlastnými fanúšikmi predvedie v oveľa lepšom svetle. Pred odvetou sa budeme zodpovedne pripravovať, pretože na postup ďalej musíme podať náš najlepší výkon," povedal po prvom vzájomnom zápase tréner BVB Thomas Tuchel.
Dvojgólový strelec "Feneru" z prvého zápasu, Brazílčan Josef de Souza, priznal, že zásahy proti "železničiarom" si mimoriadne cení. "Iba druhýkrát v kariére sa mi stalo, že som skóroval dvakrát. Boli to dôležité góly. Dúfam, že nášmu mužstvu pomôžu postúpiť do ďalšieho kola a odvetu v Rusku zvládneme," cituje web UEFA.com slová 27-ročného rodáka z Ria de Janeiro.

 

Anglický FC Liverpool, s najväčšou pravdepodobnosťou ešte bez slovenského obrancu Martina Škrtela, nastúpi doma na Anfielde proti nemeckému FC Augsburg. Úvodný duel v Bavorsku sa skončil bezgólovou remízou. "Vieme, čo všetko je v stávke proti Augsburgu," vyhlásil Brazílčan Lucas Leiva pre oficiálnu stránku "The Reds".

 

Žreb osemfinálovej fázy sa uskutoční v piatok 26. februára o 13.00 h SEČ vo švajčiarskom Nyone.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies