EL: Sevilla a Benfica postúpili do finále

NETKY.SK • 2 Máj 2014, 08:20 • 2 min
EL: Sevilla a Benfica postúpili do finále

BRATISLAVA - Futbalové tímy FC Sevilla a Benfica Lisabon postúpili do finále Európskej ligy 2013/2014. Rozhodli o tom štvrtkové odvetné zápasy semifinále spomenutého kontinentálneho pohára č. 2.

slovakia

left justify in out

Sevilla po domácom víťazstve 2:0 uhrala v odvete vo Valencii postupový výsledok napriek prehre 1:3. Portugalská Benfica Lisabon uhájila náskok 2:1 z prvého stretnutia proti Juventusu Turín, keď v odvete v metropole talianskeho Piemontu remizovala 0:0.

 

Hráčom FC Valencia, ktorí v prvom zápase podľahli FC Sevilla 0:2, stačilo v odvete 26 minút na to, aby zmazali dvojgólové manko z úvodného duelu. Najskôr v 14. min otvoril skóre peknou strelou Alžírčan Sofiane Feghouli, o dvanásť minút neskôr sa presadil hlavičkou Brazílčan Jonas, gól však napokon posúdili ako vlastenec hosťujúceho brankára Beta. Po zmene strán strelil v 69. min priebežne postupový gól francúzsky ľavý obranca Jérémy Mathieu. Keď už domáci pomaly oslavovali, v štvrtej minúte nadstaveného času zariadil postup Andalúzanov hlavičkou Kamerunčan Stéphane Mbia. 

 

Hráči Juventusu sa snažili v hustom daždi streliť potrebný postupový gól. Mali veľkú hernú prevahu a množstvo príležitostí, ale na defenzívu Lisabončanov na čele s mladým slovinským brankárom Janom Oblakom nevyzreli. Domáci nevyužili ani viac ako 20 minút trvajúcu presilovku po vylúčení argentínskeho stredopoliara hostí Enza Péreza. V závere duelu vzplanuli vášne medzi striedačkami, výsledkom čoho boli červené karty čerstvo vystriedaného Lazara Markoviča z mužstva hostí a domáceho Mirka Vučiniča, ktorý v dueli nezasiahol do hry. Naďalej platí, že Benfica v tomto ročníku druhej najprestížnejšej európskej klubovej súťaže neokúsila trpkosť prehry. Juventus sa nepredstaví vo finále Európskej ligy, ktoré sa 14. mája uskutoční práve na jeho domovskom štadióne. 

Výsledky štvrtkových odvetných stretnutí semifinále futbalovej Európskej ligy 2013/2014: 

FC Valencia (Šp.) - FC Sevilla (Šp.) 3:1 (2:0) - prvý zápas: 0:2, Sevilla postúpila do finále 

 


Góly: 14. Feghouli, 26. Beto (vlastný), 69. Mathieu - 90.+ Mbia, rozhodoval: Mažič (Srb.) 
Zostavy: 
Valencia: Diego Alves - Joao Pereira, R. Costa, Mathieu, Juan Bernat - Feghouli, Dani Parejo (78. Javi Fuego), S. Keita, Piatti (61. Cartabia) - E. Vargas, Jonas (85. Barragan) 
Sevilla: Beto - Coke, Fazio, Pareja, Fernando Navarro (71. A. Moreno) - Mbia, Daniel Carrico - Vitolo, Rakitič, J. A. Reyes (79. Marin) - Bacca (66. Gameiro) 

Juventus Turín (Tal.) - Benfica Lisabon (Portug.) 0:0 - prvý zápas: 1:2, Benfica postúpila do finále 

 


ČK: 89. Vučinič (mimo ihriska) - 67. E. Pérez, 89. L. Markovič (mimo ihriska), rozhodoval: Clattenburg (Angl.) 
Zostavy: 
Juventus: Buffon - M. Cáceres, Bonucci (73. Giovinco), Chiellini - Lichtsteiner, Vidal (78. Marchisio), Pirlo, Pogba, K. Asamoah - C. Tévez, F. Llorente (78. Osvaldo) 
Benfica: J. Oblak - Maxi Perreira, Luisao, Garay, Guilherme Siqueira - E. Pérez, Rúben Amorim, Gaitán (76. Salvio) - L. Markovič (86. Sulejmani), Lima, Rodrigo (69. A. Almeida) 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies