EL: Senica chce v Podgorici čistý štít, Kóňa: Doma si to s nimi rozdáme

NETKY.SK • 17 Júl 2013, 11:13 • 2 min
EL: Senica chce v Podgorici čistý štít, Kóňa: Doma si to s nimi rozdáme

PODGORICA - V stredu ráno sa výprava futbalistov slovenského vicemajstra FK Senica presunula letecky z Viedne do Dubrovnika a odtiaľ klubovým autobusom do čiernohorskej Podgorice, kde zverencov trénera Eduarda Pagáča čaká vo štvrtok o 18.00 h úvodný zápas 2. predkola Európskej ligy UEFA 2013/2014 proti tamojšej Mladosti. Čiernohorci v 1. predkole vyradili maďarský Videoton Féhérvár (1:2 vonku a 1:0 doma).

slovakia

left justify in out

Pôvodne sa mal prvý zápas hrať v Senici. K zmene prišlo preto, lebo do 2. predkola EL postúpil aj ďalší celok z Čiernej Hory tím Rudar Pljevlja. Ten mal svoj domáci zápas so Slaskom Vroclav odohrať v rovnaký deň ako Podgorica. Keďže na svoj domáci duel budú oba tímy využívať rovnaký štadión, poradie jedného zápasu musela UEFA prehodiť. "Po športovej stránke nám to vyhovuje. Každé mužstvo hrá radšej prvé kolo na hosťujúcom ihrisku. Trocha nám to ale spravilo škrt cez rozpočet z organizačného hľadiska. Priame letenky do Podgorice sa týždeň pred odletom už nedali zohnať. Nakoniec sme to vyriešili takto. Myslím, že dobre," povedal pre klubový web prezident FK Senica Viktor Blažek. V stredu večer boli na programe oficiálny tréning a tlačovka.

Záhoráci, ktorí pôsobia v pohárovej Európe už tretí rok za sebou, majú súpera dobre naštudovaného z oboch zápasov proti Videotonu, ktorý minulý rok vyradil v 2. predkole bratislavský Slovan. "Čakali sme, že sa stretneme s Videotonom, nakoniec to je Podgorica. Videli sme ich zápasy. Nie je to ľahký súper. Všetky juhoslovanské tímy sú nebezpečné. Zdobí ich dobrá práca s loptou a rýchlosť," povedal pre fksenica.sk stopér Erich Brabec, podľa ktorého žiadne podcenenie Mladosti zo strany slovenského tímu nehrozí: "Stále sa v Európe len učíme. Ani nemáme nárok niekoho podceniť."

"Pohárová matematika je hlavne nedostať gól. O to sa tam budeme snažiť. Potom v domácom zápase si to s nimi treba rozdať," povedal vo videorozhovore pre klubový web kapitán Tomáš Kóňa. Senica v 1. kole Corgoň ligy vyhrala nad Trnavou 2:1 a dobre sa na najbližšieho súpera naladila. Zápas v Čiernej Hore povedú rozhodcovia z Ruska. Ako hlavný Vitalij Meškov, na čiarach mu budú pomáhať krajania Maxim Gavrilin a Igor Demeško. Odveta s Podgoricou, ktorá obsadila v minulej sezóne v čiernohorskej lige šieste miesto, sa bude hrať na Záhorí vo štvrtok 25. júla o 19.30 h.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies