EL: Šanca Sparty po remíze s Laziom stále žije, Ščasného mrzel gól

NETKY.SK • 11 Marec 2016, 11:36 • 2 min
EL: Šanca Sparty po remíze s Laziom stále žije, Ščasného mrzel gól

PRAHA - Futbalisti pražskej Sparty v tomto ročníku Európskej ligy UEFA neprehrali ani v ich jedenástom zápase. V úvodnom osemfinále vo štvrtok na Letnej remizovali s Laziom Rím 1:1 a živia šancu na elitnú osmičku. Zverenci trénera Zdeňka Ščasného ale o týždeň v Ríme budú musieť skórovať, ak chcú pomýšľať na postup.

slovakia

left justify in out

"Rudí" začali dobre a už v 13. minúte krásnou strelou pravačkou otvoril skóre stredopoliar Martin Frýdek. "Vyšiel mi prvý dotyk. Pravou nohou to už asi dlhšie zasa takto netrafím. Toto je najkrajší gól, aký som dal. Mieril som na zadnú tyč, aby to tam zapadlo, ale že to tam spadne takto, to som nečakal. Už som to videl aj zo záznamu, takto to už asi nikdy netrafím," citoval Frýdka portál idnes.cz.

 

Lazio hralo pozorne v obrane a v útoku malo kvalitu. V 38. minúte z dorážky vyrovnal Marco Parolo. "Chlapci to odmakali a oddreli. Trochu chýbala kvalita v útočnej fáze. Musím povedať, že na taký tlak s loptou v českej lige zvyknutí nie sme a Lazio taký zápas hrá každý týždeň v lige. Musíme byť preto spokojní. Súper má obrovskú kvalitu, navyše v druhom polčase hral niečo iné. Chcel veľa pracovať, čo niekedy takéto veľké mužstvá nerobia. Boli silní na lopte, vychádzal im pressing a nás to stálo veľa síl. Tie potom chýbali smerom dopredu," povedal tréner Sparty.

 

Šance v odvete sú stále otvorené, český zástupca ale vie, že gól streliť musí. "Šance vidím stále rovnako. Pokiaľ nie je rozhodnuté, môžete sa pobiť o postup. Mrzí ma, že sme dostali gól zo štandardky, ale oni ju fantasticky zahrali, skvele si nabiehali a to sa zle bráni. Bez toho gólu by boli šance väčšie, ale stále je to otvorené," dodal Ščasný.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona