EL: Salzburg z D-skupiny do 16-finále s rekordným gólovým zápisom

NETKY.SK • 12 December 2014, 08:16 • 2 min
EL: Salzburg z D-skupiny do 16-finále s rekordným gólovým zápisom

BRATISLAVA - Futbalisti Red Bull Salzburg triumfovali v záverečnom 6. kole hlavnej fázy Európskej ligy UEFA 2014/2015 nad rumunským Astra Giurgiu presvedčivo 5:1. V základnej D-skupine neokúsili trpkosť prehry, po piatich víťazstvách a jednej remíze suverénne postúpili do jarného šestnásťfinále a stali sa držiteľmi gólového rekordu v EL.

slovakia

left justify in out

V šiestich dueloch hlavnej fázy nastrieľali až 21 gólov, čím o tri presné zásahy prekonali doterajšie maximum ruských klubov Zenitu Petrohrad a CSKA Moskva spoločne s belgickým RSC Anderlecht. Autorom rekordného gólu bol v 46. minúte Brazílčan Alan Carvalho, ktorý dvadsať minút pred koncom pridal aj ďalší presný zásah. 
      

Postup do vyraďovacích bojov mali vo vrecku bez ohľadu na štvrtkový výsledok aj futbalisti Dinama Moskva so slovenským reprezentantom Tomášom Hubočanom. Ruský klub si triumfom na trávniku PSV Eindhoven v pomere 1:0 pripísal šieste víťazstvo a s plným počtom bodov ovládol tabuľku E-skupiny. Hubočan odohral na pôde PSV, ktoré postúpilo z 2. priečky, celý zápas.
      

Z F-skupiny Európskej ligy UEFA 2014/2015 si po už jej istom víťazovi Interi Miláno vybojovali postup do jarného 16-finále futbalisti Dnepru Dnepropetrovsk. Tí vo štvrtkovom zápase záverečného 6. kola zdolali Saint Etienne 1:0.
      

FC Salzburg - Astra Giurgiu 5:1 (2:0)
Góly: 46., 70. Alan, 34., 90.+2 Kampl, 9. Sabitzer - 51. Florescu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies