EL: Remíza Trenčína v Bukurešti, do play-off Giurgiu

NETKY.SK • 9 August 2013, 06:59 • 2 min
EL: Remíza Trenčína v Bukurešti, do play-off Giurgiu

BUKUREŠŤ - Futbalisti AS Trenčín skončili svoje účinkovanie v pohárovej Európe v sezóne 2013/2014. Zverenci trénera Ľuboša Nosického po minulotýždňovej prehre v Dubnici nad Váhom (1:3) remizovali s tímom Astra Giurgiu vo štvrtkovej odvete 3. predkola Európskej ligy UEFA na rumunskej pôde 2:2 (0:0), čo slovenskému klubu nestačilo na postup do ďalších bojov.

slovakia

left justify in out

Na Národnom štadióne v Bukurešti sa bezgólový stav menil až v záverečnej desaťminútovke. Hoci Trenčania dva razy viedli zásluhou Fanenda Adiho a Gina van Kessela, domáci hráči Mirko Ivanovski a Fwayo Tembo vždy zmazali gólové manko. Astra sa kvalifikovala do play-off o účasť v hlavnej skupinovej fáze EL UEFA. 

Odveta 3. predkola Európskej ligy UEFA vo futbale - štvrtok: 
Astra Giurgiu (Rum.) - AS Trenčín (SR) 2:2 (0:0) - hralo sa v Bukurešti - prvý zápas 3:1, do play-off postúpil tím Astra Giurgiu 
Góly: 86. Ivanovski, 89. Tembo - 83. Fanendo Adi, 88. Van Kessel, ŽK: 44. Ivanovski - 43. Fanendo Adi, 72. Kleščík, rozhodovali: Buquet - Debart, Lompre (všetci Fr.) 
Zostavy: 
Giurgiu: Lung - Matel, Gaman, Ben Youssef, Júnior Morais - Seto (90. Barboianu), Laban - Tembo, Budescu (63. Cristescu), William Amorim (75. Enache) - Ivanovski 
Trenčín: Volešák - Čögley, Kleščík, Rodríguez da Silva, R. Mazáň - Bero (71. Hajradinovič) - Mondek (61. Van Kessel), William, Štefánik (80. T. Malec), Holúbek - Fanendo Adi

 
Trenčania bez dištancovaných Baéza a Bariša boli od začiatku odvetného duelu v defenzíve. V domácom tíme síce absentoval Nigérijčan Fatai, napriek tomu mali hráči rumunského mužstva viac loptu na kopačkách. Aktivitou hýril najmä kapitán Budescu: snažil sa rozohrávať i zakončovať. Volešák však najprv musel zachraňovať pred spoluhráčom Čögleyom. V 12. min si dal Budescu loptu ďaleko od nohy a na konci úvodnej štvrťhodiny z uhla nenamieril presne macedónsky útočník Ivanovski. Futbalisti AS sa snažili hľadať na hrote Fanenda Adiho, ale vysoké centrované lopty sťahoval Lung. Ten sa vyznamenal v 22. min: Štefánik vysunul Williama, no jeho pokus kryl spomenutý brankár Astry. Vzhľadom na dvojgólové víťazstvo v prvom meraní síl neodkrývali domáci hráči obranné línie, boli však stále nebezpeční. Zambijčan Tembo nenašiel spoluhráčov v pokutovom území, Budescu mieril z priameho kopu nad bránku AS a nepresadili sa ani Seto a Ivanovski. V 45. min sa k strele z veľkej vzdialenosti odhodlal trenčiansky stopér Kleščík, jeho projektil zlikvidoval Lung. 

Po zmene strán stavili hráči slovenského tímu podľa očakávania na ofenzívnu kartu, za bezgólového stavu im nič iné ani nezostávalo. Mondek strieľal vedľa, ďalšie príležitosti nezužitkovali Fanendo Adi a Štefánik. Nigérijský kanonier hostí Adi sa nepresadil ani v 56. min, rovnako pochodil aj William. Z úvodu druhého polčasu prekvapení hráči Astry sa však spamätali a Ivanovski vyskúšal pozornosť Volešáka. Následne sa do dobrej pozície dostal Seto, v ostatnej chvíli odvrátil nebezpečie Čögley. Ofenzívu hostí posilnil striedajúci Van Kessel, potrebné góly v domácej sieti však neprichádzali po jeho ani následnom Hajradinovičovom príchode na trávnik. Do hry sa z lavičky dostal aj Tomáš Malec a priniesol oživenie. Talentovaný útočník vybojoval roh a po jeho zahraní hlavičkoval v 83. min Fanendo Adi do Lungovej siete - 0:1. Trenčín hral vabank, čo využil Ivanovski a vyrovnal. V závere odvetného duelu sa doslova roztrhlo vrece s gólmi. V 88. min sa oprel do lopty striedajúci Gino van Kesse 
l a poslal slovenský tím opäť do vedenia. Hráčom AS v tom momente chýbal jeden presný zásah na predĺženie, ale malý zázrak sa napokon nekonal: v 89. min sa o to postaral hlavou Tembo. Nerozhodný stav 2:2 sa už nezmenil, z postupu do play-off EL UEFA sa tešili futbalisti Astry. 

Hlasy: 
Daniel Isaila (tréner Astry Giurgiu): "Vlastnou nepozornosťou sme si spôsobili nečakané problémy a pred záverečnou fázou sme čelili náročnej situácii. Teší ma, ako si s ňou moji zverenci poradili. Pred očakávaným záverečným tlakom súpera sme dokázali streliť gól na 2:2." 

Ľuboš Nosický (tréner AS Trenčín): "Po domácej prehre 1:3 sme sa chceli pokúsiť streliť u súpera v odvete nejaký gól, ktorý by mohol zdramatizovať tento dvojzápas. My sme radi, že sa nám podarilo dva razy skórovať, ten gól na 2:1 pre nás bol na chvíľu kontaktný. Mali sme možnosť dostať sa do predĺženia, domáci však ukázali svoju kvalitu – vždy kontrovali vyrovnávajúci gólmi. Odvetný duel hodnotím kladne, z našej strany to bol vydarený zápas. Po zmene strán sme zariskovali, dali dva góly a všetci videli zaujímavý záver duelu. Z účinkovania na európskej scéne si zoberieme veľa pozitívneho. My sme ukázali charakter, na čom sa dá stavať do budúcnosti." 

Samuel Štefánik (stredopoliar AS Trenčín): "Za stavu 2:1 sme mali ešte päť minúť na strelenie gólu, ktorý by znamenal predĺženie. Škoda, že sme hneď z protiútoku inkasovali druhýkrát. Prvý polčas bol taktický, do vážnejšej šance sme sa však nedostali. Hanbu sme si však určite neurobili, myslím si, že sme naopak urobili dobré meno slovenskému futbalu." 

Miloš Volešák (brankár a kapitán AS Trenčín): "Škoda toho druhého gólu v našej sieti. Keby sme ho nedostali, verím, že by sme domáci tím ešte potrápili, pretože boli nervózni. Trafil to však dobre k žrdi, s tou gólovou hlavičkou sa nedalo nič robiť. Aj tak môžeme byť na seba pyšní, všetci chalani dali do toho všetko." 

Peter Kleščík (stopér AS Trenčín): "Vedeli sme, že rumunský súper je veľmi kvalitný. My sme sa však sústredili na naše silné stránky, hrali sme ako tím. Dvakrát sme viedli o gól, domáci však potvrdili svoje schopnosti a dokázali vždy rýchlo vyrovnať. Aj po prehre 1:3 v prvom meraní síl sme sa dnes presvedčili, že vo futbale je to stále otvorené a keď si veríme, môžeme postúpiť. Treba sa zo všetkého poučiť, pracovať na sebe a výsledok sa dostaví." 

Jakub Holúbek (stredopoliar AS Trenčín): "V kabíne sme si pred zápasom hovorili, že ešte nie je koniec. Teraz prevláda smútok. Boli sme totiž iba krôčik od toho, aby sme s nimi išli aspoň do predĺženia. Možno, že by sme to potom uhrali na penalty. Žiaľ, nepodarilo sa nám to. Takéto zápasy nás však môžu posunúť dopredu. Vidíme, že sme dobrí a máme aj na takéto kluby a na takéto ligy, nie iba na Slovensku. Dali sme dnes do toho všetko a myslím si, že ľudia môžu byť spokojní s tým, čo sme odohrali. Škoda, že sme v domácom prostredí neuhrali lepší výsledok." 

Matúš Bero (stredopoliar AS Trenčín): "Keďže odvetný duel sa skončil 2:2, som trochu smutný. Dali sme do toho všetko, nevyšlo to. Musíme dať hlavy hore, ideme ďalej. Takéto stretnutia nás jednoznačne posúvajú vpred. Dnes sme odohrali skvelý zápas, chýbal nám krôčik. V sedemnástich rokoch som si odbil premiéru na európskej scéne, je to pre mňa obrovská skúsenosť." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies