EL: Prvé duely - Senica a Trenčín s remízou, Žilina s prehrou

NETKY.SK • 19 Júl 2013, 07:36 • 2 min
EL: Prvé duely - Senica a Trenčín s remízou, Žilina s prehrou

BRATISLAVA - Súhrn výsledkov štvrtkových prvých stretnutí slovenských tímov v 2. predkole futbalovej Európskej ligy UEFA 2013/2014 (odvety sú na programe vo štvrtok 25. júla):

slovakia

left justify in out

FK Mladost Podgorica (Č. Hora) - FK Senica (SR) 2:2 (0:1) 

Góly: 55. Kneževič (z pok. kopu), 85. Išihara - 33. Kalabiška, 76. Diarrassouba, ŽK: 71. Sankovič, 87. Kneževič, 89. Novovič - 27. Jaroslav Diviš, 87. Diarrassouba, 90.+ Martin Zeman, rozhodoval: Meškov (Rus.) 
Zostavy: 
Podgorica: Vujadinovič - Tomič, Šofranac, Mitrovič, Živkovič - Sankovič, Išihara - V. Savičevič, Kaljevič (70. Novovič), Seratlič - Kneževič 
Senica: Šulla - Cristovam, Križko, Brabec, Čermák (52. Martin Zeman) - Jaroslav Diviš (90. Hiago), T. Kóňa, Jirásek (60. Opiela), Kalabiška - Diarrassouba, Piroska 

Úvodnú desaťminútovku lepšie zvládli domáci, ale nevypracovali si nijakú vyloženú šancu. Prvú veľkú príležitosť duelu mali "Záhoráci", Jiráskovu strelu zo 17. min s námahou vyrazil domáci brankár pred seba. Hostia potvrdili zlepšený výkon vedúcim gólom Kalabišku v 33. min, ktorý skóroval hlavičkou. Podgorica potom pohrozila nebezpečným centrom Seratliča, ale Šulla bol pozorný. 

FK Mladost vyrovnal v 55. min, z pokutového kopu nariadeného za faul na Seratliča sa presadil Kneževič. Po hodine hry hlavička Diarrassoubu smerovala tesne nad. O dve minúty neskôr V. Savičevič trafil len do bočnej siete. Ten istý hráč preveril senického gólmana strelou aj v 66. min. Domáci dali aj druhý gól, ale hlavný arbiter ho neuznal. Seničania nepodľahli tlaku zo strany domácich. Naopak, v 76. min sa ujali vedenia zásluhou presného zásahu Diarrassoubu. Konečný nerozhodný výsledok zariadil Japonec Išihara päť minút pred koncom riadneho hracieho času. 

Hlasy: 
Nikola Rakojevič (tréner Podgorice): "S výsledkom som spokojný, zvlášť, keď sme hrali s tímom, ktorému sa už začala domáca súťaž. Po prvom inkasovanom góle sme mali desať minút, keď sme sa potrebovali dostať do zápasu. Oba góly sme dostali po hrubých chybách v obrane. Senica dokázala, že má skúsenejší tím, my sa stále učíme, máme mladý káder s neskúsenými futbalistami. Odvetný duel o týždeň bude totálne iný, dnes sme videli naše i súperove silné a slabé stránky, stretnutie si zanalyzujeme a chceme sa dobre pripraviť. Do odvety si veríme, som optimista. Človek, ktorý robí šport, musí byť optimista. Máme sedem dní na prípravu do odvety. Po tomto zápase poznáme svojho súpera oveľa viac a dokážeme sa na neho ešte lepšie pripraviť. Chceme postúpiť." 

Eduard Pagáč (tréner Senice): "Je mi ľúto, že z Podgorice nevezieme lepší výsledok. Zápas sme mali dotiahnuť do víťazného konca. Na konci stretnutia súper udrel po zbytočnej štandardke. Práve tá nás stála víťazstvo. Musíme sa skoncentrovať na odvetný duel. Súper nás nezaskočil. Hral presne to, čo proti Videotonu. Všetky tri zápasy v Európskej lige hrali prakticky to isté. Ich hra bola založená na dobrej defenzíve. Nebezpeční boli i útočníci. Máme týždeň na to, aby sme si stretnutie zanalyzovali a pripravili sa na odvetu. Doma chceme vyhrať a postúpiť." 

IFK Göteborg (Švéd.) - AS Trenčín (SR) 0:0 - hralo sa v Helsingborgu 
ŽK: 40. A. Johansson - 16. Holúbek, 90.+ Fanendo Adi, ČK: 10. R. Mazáň (Trenčín) za faul na unikajúceho hráča, rozhodoval: Mazzoleni (Tal.) 

Zostavy: 
Göteborg: Alvbage - Salomonsson, Dyrestam, Jónsson, A. Johansson - Vibe, Haglund, J. Johansson, Sam Larsson (60. Daniel Sobralense) - Söder, Hysén 
Trenčín: Volešák - Čögley, Rodríguez da Silva, Kleščík, R. Mazáň - Baéz - Mondek (71. P. Mazan), Štefánik (90.+ Bariš), Holúbek, William (78. Ďuriška) - Fanendo Adi 

Prvú veľkú šancu zápasu mali domáci, ale pätičkové vysunutie Haglunda z hranice pokutového územia nezužitkoval Vibe. Trenčanom nevyšiel vstup do duelu podľa predstáv, už od 10. min hrali oslabení o vylúčeného R. Mazáňa. Hosťujúci obranca dostal červenú kartu za faul sklzom na prenikajúceho hráča IFK približne 40 m od bránky. Ani jedno mužstvo si počas dlhšieho časového úseku nevypracovalo výraznejšiu možnosť. Krátko pred koncom prvého polčasu sa rútili dvaja Trenčania na jedného obrancu súpera, ale Holúbekova prihrávka na Fanenda Adiho nebola presná a stav sa nezmenil. Prvú štyridsaťpäťminútovku uzavreli dve šance domácich, zostali však bez gólového efektu. 

Aj do druhej časti mali lepší vstup hráči švédskeho tímu - veľkú možnosť spálil v 48. min Haglund. Po vyše hodine hry mal dobrú šancu Fanendo Adi, jeho pokus zneškodnil domáci brankár. Vynikajúcim zákrokom sa predviedol aj gólman Trenčína Volešák, ktorý sa zaskvel pri šanci Hyséna. Kapitán IFK Hysén zakončil aj v 74. min, ale brankár hostí nepustil loptu za svoj chrbát. Tlak Göteborgu narastal, ale Trenčanov držal nad vodou fantastický Volešák. Slovenský tím už v závere udržal na ihrisku favorizovaného švédskeho súpera cennú bezgólovú remízu. 

Hlasy: 
Ľuboš Nosický (tréner Trenčína): "Boli sme plní očakávania, tešili sme sa na tento zápas. Chceli sme sa prezentovať svojím kombinačným štýlom hry. Nebolo však jednoduché hrať oslabení o jedného menej. Kým sme mali sily, snažili sme sa hrať aktívne aj smerom dopredu. Mali sme aj nejaké gólové príležitosti. Hráči siahli na dno svojich síl. Dôležité bolo, že aj brankár Miloš Volešák mal svoj deň a podržal nás niekoľkými vynikajúcimi zákrokmi. Odmenou nám bol ten zaujímavý výsledok. Šance na postup pred odvetou sú vyrovnané." 

Miloš Volešák (brankár Trenčína): "Pre to vylúčenie zo začiatku duelu to bol nesmierne náročný zápas. Myslím si, že sme sa s tým dobre popasovali a nemáme sa za čo hanbiť. Dvojzápas je stále otvorený. Na tie okolnosti môžme byť spokojní s výsledkom. Škoda, že sme nevyužili niektoré zaváhania súpera." 

Peter Kleščík (obranca Trenčína): "Mali sme dobrý vstup do zápasu, nezľakli sme sa. Držali sme loptu v našej moci a tým sme otupili súpera. Vylúčenie akoby ešte viac stmelilo naše mužstvo. S trochou šťastia sa nám podarilo uhrať remízu a pred odvetou je všetko otvorené." 

Róbert Mazáň (vylúčený obranca Trenčína): "Rozhodca ma mohol hneď v úvode zápasu potrestať len žltou kartou. Vylúčenie som nečakal ani v tom najhoršom sne. Tých zvyšných 80 minút bol pre mňa strašne dlhých. Veľmi som fandil chlapcom, klobúk dole pred nimi, ako to zvládli." 

Olimpija Ľubľana (Slovin.) - MŠK Žilina (SR) 3:1 (2:0) 
Góly: 19. Šporar, 26. Djurkovič, 90.+ Ivelja - 82. Škvarka, ŽK: 42. Zarifovič, 61. Trifkovič, 69. Zeba - 37. Bello, 68. Pečovský, 85. T. Hučko, ČK: 41. Delamea-Mlinar za úder do tváre - 45.+ Bello po druhej ŽK, rozhodovali: Tohver - Reinvald, Klaasen (všetci Est.) 

Zostavy: 
Ľubľana: Džafič - Jovič, Delamea-Mlinar, Zarifovič, Bagarič - Trifkovič, Ivelja - Omladič, Zeba (73. Etémé Mbatama), Djurkovič (46. Mitrovič) - Šporar (77. Valenčič) 
Žilina: Dúbravka - Mabouka, Piaček, Akakpo, T. Hučko - Pečovský - Mihalík (63. Guba), Bello, Paur (46. Škvarka), Pich - T. Majtán 

Prvú šancu mali domáci v 4. min, tvrdú strelu Omladiča z priameho kopu z 30 m vyrazil Dúbravka na kraj ihriska. V 12. min sa v podobnej situácii ocitol na opačnej strane Paur, jeho pokus letel tesne vedľa pravej žrde Džafičovej bránky. Domáce tribúny prvýkrát rozjasal v 19. min ešte len 19-ročný útočník Šporar, ktorý z 18 m trafil presne po zemi k pravej žrdi žilinskej svätyne. Domáci boli na koni a v 26. min sa radovali znova - z hranice pokutového územia Djurkovič namieril presne opäť k pravej žrdi - 2:0. Záver prvého dejstva poznačili dve vylúčenia. Najprv sa porúčal domáci Delamea-Mlinar za úder do Paurovej tváre a tesne pred prestávkou musel opustiť trávnik po druhej žltej karte aj žilinský Bello. 

Druhý polčas sa začal vo svižnom tempe, v 47. min sa neujala strela striedajúceho Škvarku z priameho kopu. V 51. min bolo takmer 3:0, Dúbravka bravúrne vyrazil Bagaričov volej smerujúci pod brvno. Zverenci trénera Guľu sa snažili urobiť niečo s výsledkom, ale snaha Hučka, Škvarku či Picha neslávila úspech. Ďalšiu veľkú šancu mal v 71. min domáci Trifkovič, ale nemieril presne. "Šošoni" sa dočkali gólového zápisu v 82. min, Majtán našiel v šestnástke Picha, ktorý posunul Škvarkovi a ten rutinérsky zakončil - 2:1. Už keď sa zdalo, že Žilinčania odcestujú domov s jednogólovým mankom, v nadstavenom čase sa presadil domáci Ivelja a stanovil konečný rezultát. 

Hlas 
Adrián Guľa (tréner Žiliny): "Mali sme veľmi nekoncentrovaný a ustráchaný vstup do stretnutia, málo sebavedomia - a súper dvakrát udrel. V druhom polčase sme potrebovali znížiť, chalani to pochopili, boli presnejší, pripravili si pozície a dokázali streliť gól. To nám dávalo oveľa väčšiu nádej, zacítili sme, že môžeme aj vyrovnať, ale stratili sme loptu, čo súper efektívne využil a ujal sa dvojgólového vedenia." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies