EL: Premožiteľ Slovana Krasnodar zdolal Dortmund a postupuje

NETKY.SK • 27 November 2015, 10:20 • 2 min
EL: Premožiteľ Slovana Krasnodar zdolal Dortmund a postupuje

KRASNODAR - Ruský futbalový klub FK Krasnodar dosiahol vo štvrtok jeden z najvýraznejších výsledkov svojej histórie. Premožiteľ Slovana Bratislava v 3. predkole zdolal v rámci C-skupiny slávnu Borussiu Dortmund (1:0) a zabezpečil si postup do jarnej vyraďovačky.

slovakia

left justify in out

Všetko podstatné sa udialo hneď v úvode duelu. Už v 24. sekunde stiahol obranca BVB Mats Hummels v šestnástke Mauricia Pereyru a kapitán domáceho mužstva Pavel Mamajev sa z bieleho bodu nemýlil.


Triumf nad vestfálskym súperom znamená pre Krasnodar historickú udalosť. Ruskému klubu sa prvýkrát v pohárovej Európe podarilo postúpiť zo skupiny. "Víťazstvo nad Dortmundom vchádza do dejín. Prvýkrát sa nám podarilo uspieť v základnej skupine Európskej ligy. Chcem sa poďakovať chlapcom, ktorí hrali statočne v obrane a neumožnili hráčom Borussie rozvinúť ich útoky," vyhlásil podľa portálu eurofootball.ru kouč Krasnodaru Oleg Kononov.


Nemecký zástupca nastúpil v Rusku bez viacerých hviezd. Trénerovi Thomasovi Tuchelovi chýbali napríklad Pierre-Emerick Aubameyang, Marco Reus, Šindži Kagawa či Park Joo-Ho.
"Paradoxne, prehrali sme zápas, v ktorom sme mali triumfovať. Hráčom nemám čo vytknúť. Plnili úlohy, ktoré som od nich chcel, dominovali v strede poľa. Šťastie dnes nebolo na našej strane, musíme túto prehru prijať," skonštatoval 42-ročný kormidelník Dortmundu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies