EL: Portugalskí zástupcovia so zhodnými výhrami

NETKY.SK • 4 Apríl 2014, 12:03 • 2 min
EL: Portugalskí zástupcovia so zhodnými výhrami

LISABON - Dvaja zástupcovia Portugalska v Európskej lige UEFA zvládli svoje prvé zápasy štvrťfinále. Líder tohto ročníka Primeira Ligy Benfica Lisabon vyhrala na trávniku holandského Alkmaaru 1:0 gólom Argentínčana Eduarda Salvia z úvodu druhého polčasu.

slovakia

left justify in out

Úradujúci národný šampión FC Porto si doma poradil so španielskym FC Sevilla rovnakým výsledkom, o miernej výhode domácich pred budúcotýždňovou odvetou rozhodol v 31. min francúzsky obranca Eliaquim Mangala.

 

Benfica potvrdila v Alkmaare úlohu favorita. Domáci boli síce v prvom polčase aktívnejší, ale nedokázali prekonať pozorného brankára Artuura. Najväčšiu šancu spálil hneď v úvode Beerens. Po prestávke prevzali opraty do rúk hostia a Eduardo Salvio sa postaral o ich víťazstvo. "Bol to pre nás náročný zápas. Domáci začali veľmi dobre a zatlačili nás. Dlho sme len bezúspešne naháňali loptu. Postupne sme sa dostávali do hry a potom to už bol iný duel. Videli sme hru AZ na videu, je to talentovaný tím. Sme radi, že sme dosiahli pozitívny výsledok," povedal stredopoliar Benficy Nicolás Gaitán. Brankár AZ Esteban smútil: "V prvom polčase sme dominovali, potom už začal hrať lepšie súper. Ak však neskórujeme, nemôžeme myslieť na víťazstvo. Ideme do Portugalska a pokúsime sa aj tam hrať svoju hru. Nemáme čo stratiť." 

 

Porto nezažíva na domácej scéne ideálny ročník, ale v európskych pohároch hrá dobre. Pred odvetou na andalúzskej pôde má vďaka presnému zásahu Mangalu tromfy vo svojich rukách. Tím Luísa Castra však prišiel o kľúčového stredopoliara Fernanda, ktorý dostal v 87. min po hádke s hlavným rozhodcom Wolfgangom Starkom červenú kartu. "Najdôležitejšie bolo dnes vyhrať a neinkasovať. Je to dobrý základ pred odvetou. Nebudeme to však mať ľahké. Mohli sme dať aj ďalšie góly, ale nanešťastie lopta si nenašla cestu do siete," skonštatoval obranca Porta Eliaquim Mangala. "Vždy je ťažké hrať na štadióne Dragao. Porto má menšiu výhodu, ale na našom štadióne je všetko možné," naznačil zadák Sevilly Daniel Carrico. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies