EL: Podľa Chovanca je problémom psychika hráčov

NETKY.SK • 7 November 2014, 07:19 • 2 min
EL: Podľa Chovanca je problémom psychika hráčov

PRAHA - Tréner futbalistov Slovana Bratislava Jozef Chovanec vidí hlavnú príčinu neúspechu svojich zverencov vo štvrtkovom zápase na pôde Sparty Praha v Európskej lige (0:4) v slabej psychike hráčov.

slovakia

left justify in out

"Belasí" nezískali v štyroch súbojoch v kontinentálnom pohári číslo dva ani bod a majú príšerné skóre 0:14. Navyše, v pohárovej Európe neskórovali v piatom stretnutí po sebe. naposledy dali gól v prvom zápase play-off Ligy majstrov doma proti BATE Borisov, odvtedy neprekonali brankárov súpera už 460 minút.


"Aj v prvom zápase so Spartou sme inkasovali dvakrát krátko po sebe a na Letnej sa to opäť zopakovalo. Hráči nie sú schopní udržať koncentráciu v zápasoch náročných na psychiku a tempo hry. Vydrží nám to len v krátkych úsekoch duelov, potom robíme chyby a sú to fatálne chyby. Hráči majú problém s psychikou, a preto robia chyby, ktoré by sa bežne nemali stávať. Nie sme pod tlakom, napriek tomu nezvládame situácie, ktoré nezaváňajú gólom, nevyriešime ich dobre a dostávame lacné góly," povedal v rozhovore pre Dvojku RTVS rodák z Dolných Kočkoviec pri Púchove J. Chovanec. 

 

Do zostavy mužstva z Pasienkov sa po dvojmesačnej absencii zavinenej zranením kolena vrátil kanonier Róbert Vittek. Najlepší strelec slovenskej reprezentácie v ére samostatnosti nastúpil na Letnej od 73. min. "Robov návrat je pozitívum, už len jeho prítomnosť v kabíne má dobrý vplyv na mužstvo," uviedol bývalý kouč českej reprezentácie či Sparty Praha. Bratislavčania prehrou v Prahe prišli aj o malinkú nádej na postup do šestnásťfinále EL. V rámci kontinentálneho pohára číslo dva nastúpia ešte doma proti Young Boys Bern (27. novembra) a účinkovanie uzavrú súbojom na pôde SSC Neapol (11. decembra). "Síce už nemáme šancu postúpiť, ale hráme o česť klubu, privítame Bern a na záver nastúpime v Neapole. Naša výkonnosť musí byť stabilnejšia," uzavrel Jozef Chovanec. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona