EL: Plzeň si z Viedne priviezla bod, Austriu obrali o gól

NETKY.SK • 30 September 2016, 09:55 • 2 min
EL: Plzeň si z Viedne priviezla bod, Austriu obrali o gól

VIEDEŇ - Po domácej remíze s AS Rím (1:1) si futbalisti Viktorie Plzeň priviezli bod aj z Viedne, kde v 2. kole hlavnej fázy Európskej ligy UEFA uhrali vo štvrtok na Štadióne Ernsta Happela s Austriou bezgólovú remízu.

slovakia

left justify in out

Výkonom však zverenci Romana Pivarníka nenadchli, vážnejšiu príležitosť si počas 90 minút nevypracovali a do priestoru brány trafili iba raz. Z  kvinteta Slovákov zaradil tréner do základnej zostavy dvoch - v bráne stál Matúš Kozáčik a do útoku šiel Marek Bakoš (hral do 66. minúty). Ten vytvoril útočnú dvojicu so zlínskou posilou Viktorie Tomášom Poznarom, ktorý dostal prednosť pred Michalom Ďurišom. Ďalší Slovák Jakub Hromada sa dostal na ihrisko v úplnom závere zápasu.

"Striedali sme si so súperom pasáže, keď sme boli silnejší v hre s loptou, ale do šancí sme sa navzájom príliš nepúšťali. Druhý polčas sa pokračovalo v tom, čo sa hralo v prvom. Je to bod zvonka, takže sme s ním spokojní podľa toho, ako sa zápas vyvíjal," priniesol portál idnes.cz hodnotenie zápasu ústami trénera Romana Pivarníka. "Chybami sme dostali súpera do zápasu," podotkol kouč Plzne.

Zápas na Štadióne Ernsta Happela nepriniesol atraktívny futbal, hralo sa zväčša medzi šestnástkami. Austria strelila v prvom polčase gól, rozhodcovia ho však správne neuznali pre postavenie mimo hry.

 

Zakríknutí hostia sa prebudili začiatkom druhého polčasu. Boli to však oni, ktorí inkasovali z kopačky Larryho Kayodeho v 64. minúte zápasu, ktorý po nájazde prekonal Kozáčika. Rozhodcovia posúdil situáciu ako ofsajdovú, ale spomalený záznam odhalil, že sa mýlili.

 

"Žiaľ, neuznali nám gól. Férovo však musíme povedať, že z pohľadu asistenta rozhodcu to bolo len ťažko viditeľné. Na druhej strane nás to, samozrejme, hnevá," komentoval situáciu na oficiálnej webstránke Austrie tréner Thorsten Fink. Podľa neho si však jeho tím zaslúžil vyhrať: "Po všetkých stránkach sme boli lepší." Pridal sa aj kapitán tímu Robert Almer: "Podali sme dobrý výkon, boli by sme si zaslúžili vyhrať. Škoda, aj keď štyri body z dvoch zápasov nie sú zlé."

Jediná šanca Plzne sa zrodila po rohovom kope, keď Poznarovu hlavičku v 71. minúte domáci brankár Almer bez problémov chytil. "Pre nás je to plusový bod. Keby sme prehrali, Austria by nám už dosť odskočila. Je však potrebné vyvarovať sa strát lopty a byť efektívnejší v koncovke," povedal Poznar v rozhovore pre idnes.cz.
"Zápasy vonku hráme trochu inak ako domáce. Nie sme možno natoľko odvážni. Začali sme síce dobre, držali loptu a boli sme aktívni, ale v priebehu zápasu sme prepustili iniciatívu súperovi. Musíme byť odvážnejší. Či je bod zisk alebo strata, uvidíme na konci. Teraz musíme ísť ďalej a zbierať body," znelo resumé slovenského útočníka Mareka Bakoša pre fcviktoria.cz. Poďakoval sa plzenským fanúšikom, ktorí vo veľkom počte merali cestu do Viedne a povzbudzovali svoj tím. "Vôbec som nečakal, že ich bude toľko, fanúšikom patrí náš obdiv," dodal.

Futbalisti Viktorie predĺžili svoju sériu bez víťazstva v európskych pohároch na jedenásť zápasov. Remízu z Viedne využil AS Rím, aby sa po hladkom víťazstve 4:0 nad rumunskou Astrou Giurgiu dostal na čelo tabuľky E-skupiny so štyrmi bodmi. Druhá Austria má takisto štyri body, tretia Plzeň dva a Giurgiu je bez bodu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies