EL: Perniš uznal silu SSC, ale nechce zabudnúť na jeseň 2014

NETKY.SK • 12 December 2014, 09:19 • 2 min
EL: Perniš uznal silu SSC, ale nechce zabudnúť na jeseň 2014

NEAPOL - Brankár futbalistov ŠK Slovan Bratislava Dušan Perniš vo štvrtkovom záverečnom stretnutí I-skupiny Európskej ligy 2014/2015 na pôde SSC Neapol robil čo mohol, dosť zachránil, ale napriek tomu nezabránil trom loptám v sieti a hladkej prehre s „partenopei“ 0:3.

slovakia

left justify in out

"To, čo sme si predsavzali a pred zápasom prezentovali, sa nie až tak naplnilo. Nedokázali sme podržať loptu. Neapol hral v prvom polčase to, čo chcel, po zmene strán to, čo potreboval. Druhý polčas nehrali domáci na sto percent, to musel vidieť každý. Ukontrolovali si to tak, ako si to má skúsené mužstvo ukontrolovať,“ skonštatoval po nevydarenom stretnutí na štadióne San Paolo D. Perniš. 

 

Celková bilancia "belasých" v I-skupine EL v konkurencii Neapola, YB Bern a Sparty Praha je katastrofálna: posledné 4. miesto, nula bodov a skóre 1:20. "V prvom rade je to čiastkový úspech, že sme sa vôbec dostali do hlavnej fázy Európskej ligy. Na druhej strane nám to možno trochu ublížilo, pretože sme začali nezvládať aj našu ligu," pripomenul známu skutočnosť 30-ročný gólman bratislavského tímu so skúsenosťami aj zo slovenskej reprezentácie. Na otázku, čo dnes chýba Slovanu, aby aj takéto ťažké zápasy začal zvládať lepšie, 191 cm vysoký brankár krátko doplnil: "Neviem, možno na to dostaneme odpoveď v januári." 

 

Dušan Perniš však nesúhlasil s tým, že na jeseň kalendárneho roka 2014 treba čím skôr zabudnúť. "Prečo? Nie všetko za tento polrok bolo negatívne, hoci negatívne veci prevládajú. Veď zo začiatku sezóny sme boli v podstate neporaziteľní. Vyhrali sme takmer všetky zápasy. Potom prišiel zlom, po dueli s BATE Borisov (v play-off Ligy majstrov o účasť v hlavnej fáze LM - výsledky z pohľadu Slovana: 1:1 /d/, 0:3 /v/) sa to celé zlomilo a už sme sa iba trápili. Netreba zabudnúť, treba to brať ako výstrahu, aby sa to v budúcnosti už neopakovalo,“ dodal rodák z Nitry D. Perniš, ktorý chytal v doterajšej kariére aj za Dubnicu, Žilinu, Senec, škótsky tím Dundee United či poľský klub Pogoň Štetín. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona