EL: Pečovského nevystrašil superpohárový triumf Bilbaa

NETKY.SK • 18 August 2015, 23:41 • 2 min
EL: Pečovského nevystrašil superpohárový triumf Bilbaa

BRATISLAVA - Kapitána futbalistov MŠK Žilina Viktora Pečovského pred štvrtkovým domácim úvodným stretnutím play-off o postup do skupinovej fázy Európskej ligy 2015/2016 proti Athleticu Bilbao nevykoľajil presvedčivý triumf baskického súpera v Španielskom superpohári. Ako je známe, zverenci Ernesta Valverdeho uspeli v dvojzápase proti favorizovanému FC Barcelona: doma zvíťazili v piatok vysoko 4:0, v pondelkovej odvete na Nou Campe remizovali 1:1 a získali trofej.

slovakia

left justify in out

"Už po prvom súboji som tvrdil, že Bilbao to nepustí. Zmazať štvorgólové manko je i na Barcelonu priveľa, čo sa aj potvrdilo," uviedol v utorok večer pre agentúru SITA 25-násobný slovenský reprezentant Pečovský, ktorý celý odvetný duel nesledoval, gólové situácie si však nenechal ujsť. "Určite nás triumf Bilbaa v Španielskom superpohári nevystrašil, rešpekt z nich sme mali začiatkom augusta hneď po žrebe vo švajčiarskom Nyone. Bude záležať iba na nás, ako sa s tým vyrovnáme. Vo futbale sa dá hrať s každým. My máme tiež svoju silu a kvalitu, musíme produkovať našu typickú hru. Zbrane určite neskladáme, chceme byť Bilbau dôstojným protivníkom," skonštatoval ďalej 32-ročný defenzívny stredopoliar.

 

V drese baskického klubu zaujal proti Barcelone skúsený útočník Aritz Aduriz Zubeldia. Tridsaťštyriročný rodák zo San Sebastiánu si pripísal doma proti Messimu a spol. hetrik a v pondelkovej odvete strelil v metropole Katalánska jediný gól Bilbaa. "Pozerali sme s chalanmi nejaké zostrihy z predstavení nášho oponenta. Aduriz je výborný futbalista, vie sa dostať do šance, presne a pohotovo zakončiť. Nie je to však iba o ňom, aj jeho spoluhráči disponujú obrovskou futbalovou kvalitou," poznamenal rodák z Brezna Pečovský a dodal: "Proti Bilbau je potrebné hrať zodpovedne, disciplinovane, pozorne v defenzíve a premeniť ponúknuté šance. Na trávniku s určitosťou necháme vo štvrtok všetky sily."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies