EL: PAOK Solún proti Dortmundu, Legia Varšava privíta Neapol

NETKY.SK • 30 September 2015, 12:24 • 2 min
EL: PAOK Solún proti Dortmundu, Legia Varšava privíta Neapol

BRATISLAVA - Druhým hracím dňom pokračuje vo štvrtok skupinová fáza futbalovej Európskej ligy 2015/2016. Kontinentálny pohár číslo dva ponúkne celkovo 24 stretnutí, v ktorých sa predstavia viacerí slovenskí futbalisti.

slovakia

left justify in out

Na slovenské duo vo farbách gréckeho PAOK-u Solún Róbert Mak a Erik Sabo čaká v C-skupine náročná previerka v podobe nemeckej Borussie Dortmund. Kým Solúnčania cez víkend vydreli ligový triumf nad FC Atromitos (2:1) až Makovým gólom v závere duelu, Dortmund v rovnakej fáze zápasu prišiel o víťazstvo nad nováčikom z Darmstadtu (2:2). "Konečne to tam padlo. V predchádzajúcich dueloch sa mi strelecky nedarilo. Nie a nie dať gól. Teraz to vyšlo. Paráda, som veľmi šťastný. Vyhrali sme a po dlhšom čase som dal gól. V Solúne vládne obrovská eufória. Vo štvrtok privítame v Európskej lige Dortmund a potom v nedeľu v domácej súťaži Olympiakos. Oba zápasy sú už vypredané," vyhlásil prostredníctvom svojej oficiálnej stránky Róbert Mak. "Už sa nesmieme zaoberať nešťastným koncom súboja s Darmstadtom. Naším cieľom je teraz stretnutie v Solúne," povedal podľa portálu goal.com tréner Dortmundu Thomas Tuchel, na ktorého nadviazal jeho zverenec Mats Hummels. "To sa občas stáva. V ostatných dvoch zápasoch sme zbytočne prišli o body. Musíme sa s tým vyrovnať," povedal majster sveta z minuloročného šampionátu v Brazílii Hummels.


Úradujúci český majster Viktoria Plzeň s trojicou Slovákov Matúš Kozáčik, Patrik Hrošovský a Michal Ďuriš sa v rámci E-skupiny predstaví na pôde prekvapujúceho lídra najvyššej španielskej súťaže Premiera División FC Villarreal. "Favoritom sú určite oni, ale zbrane rozhodne neskladáme. Villarreal prehral s Rapidom Viedeň (1:2, pozn.), takže uspieť rozhodne môžeme a pokúsime sa o to. Hlavným cieľom je neprehrať, nemienime však iba brániť," povedal pre oficiálnu stránku Plzne stredopoliar Jan Kopic. Mužstvo trénera Karla Krejčího sa bude v ofenzíve spoliehať predovšetkým na slovenského útočníka Michala Ďuriša, ktorý hrá vo výbornej forme a v sezóne 2015/2016 zaznamenal celkovo sedem súťažných gólov. Naposledy prispel v sobotu v rámci Synot ligy jedným presným zásahom k triumfu Plzne nad Slovanom Liberec (2:1). "Darí sa mi, ale skutočne je to predovšetkým vďaka práci celého tímu. Dúfam, že čo najdlhšie vydržíme na víťaznej vlne. Liberec takisto účinkuje v Európskej lige a my sme si víťazstvom dodali opäť sebavedomie. Už sa tešíme na Villarreal," povedal Michal Ďuriš.


Ťažká skúška čaká v F-skupine aj na spomenutý Liberec, ktorý sa vo štvrtok predstaví na pôde francúzskeho giganta Olympique Marseille. "Keď sme prvý hrací deň skupinovej fázy EL prehrali s Bragou, dokázali sme sa z toho otriasť a následne sme zdolali Příbram. Preto dúfam, že po dôkladnom rozbore zápasu v Plzni zareagujeme rovnakým spôsobom aj na francúzskej pôde a budeme úspešne reprezentovať český futbal," povedal pre sport.cz liberecký útočník a člen širšieho kádra slovenskej reprezentácie Marek Bakoš.


Anglický FC Liverpool, ktorého pevnou súčasťou je aj kapitán slovenského národného tímu Martin Škrtel, sa v skupinovej fáze pokúsi o premiérové víťazstvo proti švajčiarskemu tímu FC Sion. "The Reds" vstúpili do bojov v B-skupine remízou 1:1 vo francúzskom Bordeaux. Na Škrtelovho kolegu z reprezentačnej obrany Jána Ďuricu a jeho zamestnávateľa Lokomotiv Moskva čaká v H-skupine nevyspytateľný albánsky protivník Skenderbeu Korce.
Zaujímavý súboj sľubuje v "déčku" aj meranie síl medzi Legiou Varšava a SSC Neapol, v ktorom môže dôjsť k slovenskej konfrontácii. Dres poľského mužstva si obliekajú brankár Dušan Kuciak a ofenzívny stredopoliar Ondrej Duda. Kapitánom "Partenopei" je Marek Hamšík, ktorý v sobotu priviedol v Serie A svoje mužstvo k triumfu nad veľkým rivalom Juventusom Turín (2:1). "Stále sa zlepšujeme, čo je vynikajúce. Naše mužstvo má vysokú kvalitu, môžeme dosiahnuť dobré výsledky vo všetkých súťažiach. Taliansky majstrovský titul? Je ešte ďaleko do konca, no snívať nie je zakázané," uviedol na svojej oficiálnej internetovej stránke 28-ročný záložník. Ondreja Dudu, pre podobný herný štýl často prirovnávajúceho práve k Hamšíkovi, trápili v ostatnom období zdravotné komplikácie, pre ktoré dokonca cez víkend odletel na medicínske konzultácie do Ríma za talianskymi odborníkmi. Lekári v metropole mu dali zelenú a 20-ročný záložník bude trénerovi Legie Henningovi Bergovi k dispozícii na stretnutie s Neapolom. "Všetko je v poriadku. Môžem trénovať aj hrať. Nebolo to nič vážne. Pripravujem sa s tímom a je šanca, že budem na trávniku," citujú Ondreja Dudu Sportowe Fakty. Legia vstúpila do EL prehrou 0:1 s dánskym Midtjyllandom, ale neskladá zbrane. "Máme silnejších súperov ako v predchádzajúcom ročníku, postup do vyraďovacej fázy je však reálny," skonštatoval sninský rodák. Ten k situácii okolo nórskeho kouča Berga, ktorý podľa viacerých poľských zdrojov vo Varšave končí, skonštatoval: "Uvidíme. Ja som tiež mal odísť do Interu Miláno a nestalo sa. Momentálne sa tým nezaoberáme, ale bolo by pekné, ak by zostal. Mne sa s ním spolupracuje dobre. Zamrzelo by ma, ak by zamieril preč." V Legii si uvedomujú náročnosť štvrtkovej konfrontácie proti SSC. "Talianske kluby majú výborných hráčov. Neapol sa z roka na rok zlepšuje. Musíme si dať pozor na Higuaína, ktorý je jedným z najlepších útočníkov v Európe. Hral v Reale Madrid a má bohaté skúsenosti. Okrem tohto Argentínčana obdivujem aj Hamšíka, ktorý je motorom Neapola," cituje portál www.napolicalciolive.com slová maďarského útočníka Legie Varšava Nemanju Nikoliča.


Škótsky majster Celtic Glasgow účinkujúci v A-skupine chce nadviazať na remízu z prvého zápasu na pôde Ajaxu Amsterdam (2:2) a rád by v domácom prostredí ozbíjal o body turecký klub Fenerbahce Istanbul. "Už sa nevieme dočkať zápasu. Zvlášť po výsledku, ktorý sme dosiahli v prvom zápase v Amsterdame. Získali sme tam skvelý bod, hoci treba priznať, že sme mali aj na tri. V Celtic Parku bude ako zvyčajne skvelá kulisa," povedal pre klubovú televíziu kapitán Celticu Scott Brown.

Program stretnutí 2. kola skupinovej fázy futbalovej Európskej ligy 2015/2016 - štvrtok 1. októbra:

O 19.00 h SELČ:
G-skupina: Rosenborg Trondheim (Nór.) - Dnipro Dnipropetrovsk (Ukr.), Lazio Rím (Tal.) - AS St. Étienne (Fr.)
H-skupina: Besiktas Istanbul (Tur.) - Sporting Lisabon (Portug.), Lokomotiv Moskva (Rus., Ján Ďurica) - Skënderbeu Korcë (Alb.)
I-skupina: Belenenses (Portug.) - ACF Fiorentina (Tal.), FC Bazilej (Švaj.) - Lech Poznaň (Poľ.)
J-skupina: FK Karabach (Azerb.) - Anderlecht Brusel (Belg.), AS Monako (Fr.) - Tottenham Hotspur (Angl.)
K-skupina: Sparta Praha (ČR, Michal Breznaník) - APOEL Nikózia (Cyp.), Schalke 04 Gelsenkirchen (Nem.) - Asteras Tripoli (Gréc., Tomáš Košický)
L-skupina: Augsburg (Nem.) - Partizan Belehrad (Srb.), AZ Alkmaar (Hol.) - Athletic Bilbao (Šp.) /rozhoduje: Ivan Kružliak (SR)/

O 21.05 h SELČ:
A-skupina: Celtic Glasgow (Škót.) - Fenerbahce Istanbul (Tur.), FK Molde (Nór.) - Ajax Amsterdam (Hol.)
B-skupina: Rubin Kazaň (Rus.) - Girondins Bordeaux (Fr.), FC Liverpool (Angl., Martin Škrtel) - FC Sion (Švaj.)
C-skupina: FK Krasnodar (Rus.) - FK Gabala (Azerb.), PAOK Solún (Gréc., Róbert Mak, Erik Sabo) - Borussia Dortmund (Nem.)
D-skupina: FC Bruggy (Belg.) - FC Midtjylland (Dán.), Legia Varšava (Poľ., Dušan Kuciak, Ondrej Duda) - SSC Neapol (Tal., Marek Hamšík)
E-skupina: Dinamo Minsk (Biel.) - Rapid Viedeň (Rak., Ján Novota), FC Villarreal (Šp.) - Viktoria Plzeň (ČR, Matúš Kozáčik, Patrik Hrošovský, Michal Ďuriš)
F-skupina: Olympique Marseille (Fr.) - Slovan Liberec (ČR, Lukáš Hroššo, Marek Bakoš), Sporting Braga (Portug.) - Groningen (Hol., Albert Rusnák ml.)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies