EL: Oficiálne stanovisko AC Sparta Praha k zápasu s ŠK Slovan Bratislava

NETKY.SK • 24 Október 2014, 16:41 • 2 min
EL: Oficiálne stanovisko AC Sparta Praha k zápasu s ŠK Slovan Bratislava

BRATISLAVA - Český futbalový klub AC Sparta Praha zverejnil na svojej oficiálnej webovej stránke stanovisko k udalostiam, ktoré sa odohrali počas štvrtkového zápasu I-skupiny Európskej ligy UEFA 2014/2015 na pôde ŠK Slovan Bratislava. ŠR TASR ho uverejňuje v plnom znení:

slovakia

left justify in out

Vedenie českého futbalového klubu AC Sparta Praha vrátane realizačného tímu a hráčov odsudzuje násilnosti, ktoré viedli v prerušeniu štvrtkového duelu I-skupiny Európskej ligy UEFA na pôde ŠK Slovan Bratislava. AC Sparta Praha sa udalosťami intenzívne zaoberá. Situáciu je potrebné riešiť komplexne a bez ohľadu na veľké emócie, ktoré zápas sprevádzali. Klub momentálne čaká na podrobnejšiu správu delegáta zápasu, ktorá bude zásadným dokumentom aj pre Disciplinárnu komisiu UEFA pri prerokúvaní prípadu.
     

Zástupcovia ACS pristupovali k zápasu s vedomím vysokej rizikovosti mimoriadne zodpovedne a absolvovali okrem iného už štrnásť dní pred samotným zápasom priamo v Bratislave bezpečnostnú poradu. Na tej sa zúčastnili zástupcovia ŠK Slovan, Polícia SR a bezpečnostný manažér štadióna. Na porade bolo z úst zástupcov klubu spomenutých niekoľko možných bezpečnostných rizík a návrhov na ich riešenie.
     

"Správanie sa časti našich fanúšikov, ktorí sa na štadióne prejavovali násilne, odsudzujeme. Nič také si na tribúnach neprajeme. Sme radi, že drvivá väčšina našich priaznivcov sa sústredila na podporu mužstva a nesprávala sa v rozpore s dobrým správaním sa," hovorí tréner Vítězslav Lavička.
     

Mužstvo po skončení stretnutia na odporúčania bezpečnostných zložiek na štadióne vyšlo krátkym potleskom poďakovať sa za podporu k sektoru svojich priaznivcov. Podľa zástupcov organizačného tímu išlo o postup, ktorý prispel k stabilizácii situácie po záverečnom hvizde. Poďakovanie zo strany hráčov a realizačného tímu mierilo len k fanúšikom, ktorí sa nedopúšťali žiadnych násilností a výtržností.
     

"Násilie na štadiónoch neschvaľujem ani ja, ani nikto iný v tíme. Po zápase som na sociálnych sieťach poďakoval za podporu fanúšikom, ktorí prišli slušne fandiť. Rozhodne som to nemyslel tak, že schvaľujem akúkoľvek formu agresivity," vysvetľuje Lukáš Vácha. "Je mi ľúto, ak si to niekto vysvetlil inak. Klub bude situáciu aj naďalej intenzívne riešiť."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona