EL: Neapol aj s Hamšíkom v Serie A víťazne nad Fiorentinou

NETKY.SK • 10 November 2014, 08:10 • 2 min
EL: Neapol aj s Hamšíkom v Serie A víťazne nad Fiorentinou

FLORENCIA - Futbalisti SSC Neapol, ktorí sú v I-skupine Európskej ligy 2014/2015 súperom ŠK Slovan Bratislava, zvíťazili v nedeľňajšom zápase 11. kola najvyššej talianskej súťaže aj s uzdraveným slovenským reprezentantom Marekom Hamšíkom v základnej zostave nad domácim tímom ACF Fiorentina 1:0 (0:0).

slovakia

left justify in out

Po bezgólovom prvom polčase rozhodol o triumfe "partenopei" argentínsky útočník a vicemajster sveta 2014 Gonzalo Higuaín. Dvadsaťsedemročný stredopoliar Hamšík, ktorý nehral pre chorobu (horúčky a zapálené hrdlo) vo štvrtkovom domácom víťaznom dueli EL proti Young Boys Bern (3:0), odohral 75 minút a potom ho na trávniku vystriedal holandský autor hetriku zo spomenutého pohárového súboja proti švajčiarskemu mužstvu Jonathan de Guzmán. Kouč SSC Rafael Benítez pokračuje naďalej v rotácii hráčov: v porovnaní so štvrtkovým domácim duelom proti YB Bern nastúpili v nedeľu v "základe" iba traja futbalisti - Rafael Cabral, Koulibaly a Insigne.


Neapol nedeľňajším tesným víťazstvom na štadióne Artemia Franchiho proti Fiorentine predĺžil svoju ligovú šnúru bez prehry už na osem duelov (bilancia: 5 víťazstiev, 3 remízy, skóre 18:9) a v Serie A sa posunul na 3. miesto s 21 bodmi: na lídra Juventus Turín má klub spod Vezuvu momentálne sedembodový odstup. 
Ako je známe, prvé vzájomné stretnutie Slovana Bratislava s Neapolom v rámci Európskej ligy 2014/2015 sa 2. októbra skončilo prehrou "belasých" na Pasienkoch 0:2 (skórovali Hamšík a Higuaín). Odveta na štadióne San Paolo bude vo štvrtok 11. decembra o 21.05 h. V I-skupine EL je taliansky tím s 9 bodmi na 2. mieste len horším skóre za Spartou Praha a reálnou šancou na postup do jarného šestnásťfinále, Slovan je bez bodu posledný. 

 

Taliansko - Serie A - 11. kolo - nedeľa: 

ACF Fiorentina - SSC Neapol 0:1 (0:0) 
Gól: 61. G. Higuaín 
Zostava SSC Neapol: Rafael Cabral - Maggio, Raúl Albiol, K. Koulibaly, Ghoulam - Jorginho, David López - Callejón, HAMŠÍK (75. J. de Guzmán), Insigne (25. Mertens) - G. Higuaín (85. Henrique) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies