EL: Neapol a Sevilla na prahu postupu, Inter túži po zvrate

NETKY.SK • 18 Marec 2015, 10:28 • 2 min
EL: Neapol a Sevilla na prahu postupu, Inter túži po zvrate

BRATISLAVA - Štvrtkové odvetné stretnutia osemfinále futbalovej Európskej ligy 2014/2015 určia ôsmich štvrťfinalistov. V minulotýždňových prvých dueloch si viacero mužstiev vypracovalo nádejný výsledok na postup do ďalšej fázy.

slovakia

left justify in out

Úvodné meranie síl medzi talianskym SSC Neapol a ruským Dinamom Moskva prinieslo víťazstvo "Partenopei" 3:1, keď sa hetrikom zaskvel Argentínčan Gonzalo Higuaín. Tréner moskovského klubu Stanislav Čerčesov vyhlásil, že jeho zverenci majú napriek dvojgólovej prehre stále šancu na postup. "Výsledok nie je až taký zlý, pred odvetou máme šancu na postup," uviedol po stretnutí pod Vezuvom Čerčesov, ktorý neskôr pre portál football-italia.net doplnil: "Súpera sa nebojíme. Nemám dokonca v úmysle hrať "osobku" na niektorého z jeho hráčov. Rozmýšľal som o slabinách Neapola, ale neprezradím ich. Bude to zápas medzi dvoma silnými mužstvami, ale nechceme sa len zúčastniť. Máme v pláne postúpiť." Moskovčania v základnej skupine nestratili ani bod a prehrali až v trinástom tohtosezónnom stretnutí EL. Na štadióne v Chimki sa môže zopakovať súboj dvoch slovenských reprezentantov. V základnej zostave Dynama by nemal chýbať obranca Tomáš Hubočan, ktorý v Neapole odohral celý zápas a videl žltú kartu. Marek Hamšík minulý týždeň nastúpil až od 70. minúty.

 

V inej rusko-talianskej konfrontácii si Zenit Petrohrad do odvety proti FC Turín privezie z domáceho súboja náskok 2:0.

 

Ako jediný dokázal v prvom zápase triumfovať na pôde súpera obhajca trofeje FC Sevilla, ktorý v španielskom meraní síl zvíťazil vo Villarreale 3:1. Stredopoliar hostí Vitolo strelil najrýchlejší gól v histórii EL, keď skóroval po 13,21 s.

 

V talianskom derby medzi Fiorentinou a AS Rím je "v polčase" bližšie k postupu medzi najlepších osem tímov mužstvo z "večného mesta", ktoré v prvom zápase uhralo v Toskánsku remízu 1:1. Iný taliansky klub Inter Miláno bude mať na domácej pôde štadióne San Siro čo robiť, aby zmazal manko 1:3 z prvého súboja na pôde nemeckého Wolfsburgu. "Dúfam, že fanúšikovia prídu na štadión a povzbudia nás napriek tomu, že sú nespokojní a naštvaní na naše výsledky. Potrebujeme ich. Pohárové duely majú svoju zvláštnosť a stať sa môže čokoľvek. Potrebujeme, aby nastal jeden z tých večerov, keď sa niečo dôležité stane. Wolfsburg je síce kvalitný protivník, ale s dobrou hrou cez neho môžeme prejsť," vyhlásil pre televíznu stanicu ESPN tréner Interu Roberto Mancini.

 

Ukrajinské mužstvo Dnipro Dnipropetrovsk zdolalo v prvom zápase jediného úradujúceho majstra domácej ligovej súťaže, ktorý sa dostal do tejto fázy EL 2014/2015, šampióna holandskej Eredivisie Ajax Amsterdam 1:0.

 

Najtesnejší náskok pred odvetou, avšak s jedným inkasovaným gólom (2:1), má aj belgický zástupca FC Bruggy, ktorý sa predstaví na ihrisku tureckého Besiktasu Istanbul, a taktiež aj anglický Everton, ktorý zavíta na horúcu pôdu kyjevského Dynama.

 

Žreb štvrťfinále sa uskutoční v piatok 20. marca o 13.00 h SEČ vo švajčiarskom Nyone. Žiadny z tímov nebude nasadený, vo štvrťfinále sa môžu stretnúť aj mužstvá z rovnakej krajiny. V sezóne 2015/2016 má zaručenú miestenku v LM aj víťaz tohtoročnej EL.

Program štvrtkových odvetných stretnutí osemfinále futbalovej Európskej ligy 2014/2015 (časy sú SEČ):
18.00 h: Dinamo Moskva (Rus.) - SSC Neapol (Tal.) - prvý zápas: 1:3, rozhoduje: Bas Nijhuis (Hol.)
19.00 h: AS Rím (Tal.) - AC Fiorentina (Tal.) - prvý zápas: 1:1, rozhoduje: Cüneyt Cakir (Tur.)
19.00 h: Dynamo Kyjev (Ukr.) - FC Everton (Angl.) - prvý zápas: 1:2, rozhoduje: Deniz Aytekin (Nem.)
21.05 h: Ajax Amsterdam (Hol.) - Dnipro Dnipropetrovsk (Ukr.) - prvý zápas: 0:1, rozhoduje: Alexej Kulbakov (Biel.)
21.05 h: Besiktas Istanbul (Tur.) - FC Bruggy (Bel.) - prvý zápas: 1:2, rozhoduje: Sergej Karasev (Rus.)
21.05 h: Inter Miláno (Tal.) - VfL Wolfsburg (Nem.) - prvý zápas: 1:3, rozhoduje: Mark Clattenburg (Angl.)
21.05 h: FC Sevilla (Šp.) - Villarreal CF (Šp.) - prvý zápas: 3:1, rozhoduje: Martin Atkinson (Angl.)
21.05 h: FC Turín (Tal.) - Zenit Petrohrad (Rus.) - prvý zápas: 0:2, rozhoduje: Matej Jug (Slovin.)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies