EL: MŠK Žilina víťazne nad Glentoran FC v 1.predkole

NETKY.SK • 3 Júl 2015, 07:19 • 2 min
EL: MŠK Žilina víťazne nad Glentoran FC v 1.predkole

BELFAST - Futbalisti MŠK Žilina zvíťazili vo štvrtkovom úvodnom zápase 1. predkola Európskej ligy UEFA 2015/2016 na štadióne Oval v Belfaste nad severoírskym Glentoran FC 4:1. Zverenci trénera Adriána Guľu privítajú tohto súpera v odvete pod Dubňom o týždeň 9. júla (19.30 h).

slovakia

left justify in out

V Belfaste prakticky rozhodol slovenský vicemajster už v prvom polčase. Kanonier Matej Jelič sa presadil už v 13. minúte, v 20. minúte pridal poistku Jakub Paur. V 59. minúte tretí gól hostí strelil Lukáš Čmelík, domáci skorigovali v 66. minúte Conorom McMenaminom a skóre stanovil Ernest Mabouka.

 

Žilina tak rázne vykročila do 2. predkola, v ktorom by sa mala stretnúť s úspešnejším z dvojzápasu medzi KF Renova z Macedónska a FC Dacia Kišiňov z Moldavska. Kišiňov v utorok zvíťazil v prvom zápase na pôde Renovy 1:0.

 

1. zápas 1. predkola EL 2015/2016:

Glentoran FC - MŠK Žilina 1:4 (0:2)

Góly: 66. McMenamin - 13. Jelič, 20. Paur, 59. Čmelík, 81. Mabouka, ŽK: Birney, McCullough, Stewart, Gordon - Bénes, rozhodoval: Järvinen (Fín.)

 

zostavy a striedania:

Glentoran: Morris - Holland, Birney, Magee, McCullough - Stewart (63. Addis), Gordon, Gibson, McCaffrey (82. McAlorum), Kane - McMenamin

Žilina: Volešák - Mabouka, Vavro, Škriniar, Letič - Pečovský - Čmelík (78. Špalek), Káčer, Bénes, Paur (63. Mihalík) - Jelič (89. William)

 

"Šošoni" nastúpili tak, ako avizovali. Hrali pozorne a boli efektívni. Zápas si uľahčili rýchlymi gólmi. Najprv v 14. minúte po rohu Bénesa prihral Mabouka Jeličovi a ten otvoril skóre. V 20. minúte potom Paur uštedril 23-násobnému majstrovi Severného Írska druhý úder. V 36. minúte mohol znížiť domáci útočník McMenamin, jeho dobrú šancu ale zmaril brankár Volešák. V závere polčasu domáci poriadne Žilinu zatlačili, v 45. minúte mal McCaffrey opäť dobrú príležitosť, ale Volešák podržal spoluhráčov ďalším dobrým zákrokom.

 

Na začiatku druhého polčasu mohol na rozdiel troch gólov upraviť Káčer, v nádejnej šanci ale netrafil bránu. No v 59. minúte to už vyšlo Čmelíkovi a o víťazovi bolo prakticky rozhodnuté. Poľavenie hostí v koncentrácii síce využil v 66. minúte aktívny McMenamin na zníženie, ale v 81. minúte Mabouka po prihrávke striedajúceho Špaleka stanovil konečný výsledok. Žilina tak vykročila jasne do 2. predkola.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies