EL: Mourinho: Prehral lepší tím, rozhodca zabil finále

NETKY.SK • 31 August 2013, 08:34 • 2 min
EL: Mourinho: Prehral lepší tím, rozhodca zabil finále

PRAHA - Futbalisti Bayernu Mníchov zvíťazili v piatkovom zápase o európsky Superpohár 2013 v Prahe nad FC Chelsea Londýn po remíze 2:2 v jedenástkovom rozstrele 5:4 a z trofeje sa tešia po prvý raz v klubovej histórii. Úradujúci šampión Ligy majstrov tak pokoril v 38. edícii súťaže víťaza Európskej ligy UEFA. Bayern sa súčasne stal vôbec prvým nemeckým klubom, ktorý triumfoval v európskom Superpohári.

slovakia

left justify in out

Európsky Superpohár 2013:

Bayern Mníchov - FC Chelsea Londýn 2:2, 5:4 z 11m (1:1, 0:1)
Góly: 47. Ribery, 120.+1 Martinez - 8. Torres, 93. Hazard. ŽK: Ribery, Boateng - Cahill, Luiz, Ramires, Torres, Lukaku, Cole, Ivanovič, ČK: 85. Ramires (po druhej žltej), rozhodoval: Eriksson (Švéd.), 21.000 divákov.

Zostavy a striedania:
Bayern: Neuer - Rafinha (56. Martinez), Boateng, Dante, Alaba - Lahm - Robben (96. Shaqiri), Müller (71. Götze), Kroos, Ribery - Mandžukič
Chelsea: Čech - Ivanovič, Cahill, Luiz, A. Cole - Ramires, Lampard - Schürrle (87. Obi Mikel), Oscar, Hazard (113. Terry) - Torres (98. Lukaku)

Úvod zápasu vyšiel výborne úradujúcemu víťazovi Európskej ligy, ktorý hneď z prvej akcie vyťažil gól. Chelsea získala loptu v strede pola, Hazard ju potiahol po pravej strane a jeho center poslal Torres nekompromisne z voleja do siete - 1:0. O desať minút neskôr mohli pridať Londýnčania ďalší z protiútoku, keď išli štyria na troch, no Torres tentokrát mieril vedľa. Hráči Bayernu síce držali loptu, no výraznejšiu šancu si vypracovali až v 22. minúte. Ribery vypálil spoza šestnástky k pravej tyčke, ale Čech výborným zákrokom zachránil. Aktívnejší Mníchovčania mali viac z hry, no nevedeli sa presadiť proti dobrej defenzívne súpera.

Podarilo sa im to až na začiatku druhého dejstva. V 47. minúte prihral Kroos Riberymu, ten sa zbavil brániaceho hráča a presnou strelou prekonal Čecha - 1:1. Chelsea po hodine začala častejšie napádať súpera aj hlboko na jeho polovici. Mníchovčania sa dostali pod tlak a po hrúbke Danteho v 64. minúte mohol pridať ďalší gól Oscar, no sám proti ležiacemu Neuerovi zaváhal. Chelsea si vypracovala aj ďalšie dve obrovské šance. V 78. minúte Ivanovičova hlavička opečiatkovala brvno a v 85. zase Luizovu výborne vyrazil Neuer. Hneď na to videl Ramires druhú žltú kartu a "Blues" dohrávali s desiatimi hráčmi. Napriek oslabeniu sa v predĺžení ujala vedenia Chelsea. V 93. minúte Hazard prekľučkoval pomedzi troch hráčov a prízemnou strelou rozvlnil sieť. Bayern sa všemožne snažil vyrovnať, vypracoval si obrovské šance, no všetky zlikvidoval vynikajúci brankár Čech. Mníchovčanom sa to predsalen podarilo, keď im vyšla až posledná možná príležitosť v prvej minúte nadstaveného času. O vyrovnanie sa postaral Martinez. Z víťazstva sa nakoniec tešili hráči Bayernu, ktorí triumfovali v jedenástkovom rozstrele 5:4.

Hlasy po zápase:
Franck Ribery, krídelník Bayernu Mníchov: "Som šťastný kvôli celému mužstvu, ale aj kvôli trénerovi. Bol to špeciálny deň pre nášho trénera, ktorého rivalita s Mourinhom je už legendárna. Treba však povedať, že dnes sme mali šťastie. Myslím, že toto víťazstvo nám pomôže a dodá nám ďalšiu energiu."

Jose Mourinho, tréner FC Chelsea: "Som sklamaný, pretože podľa môjho názoru prehral lepší tím. Také veci sa však vo futbale niekedy stávajú. Existuje veľmi dôležité pravidlo a to je nadšenie pre futbal a hru. Ak milujete futbal, tak nemôžete finálový zápas zabiť druhou žltou kartou, ako v tomto prípade. Toto by sa napríklad anglickým rozhodcom nestalo. Rozhodca mohol riešiť Ramiresovu situáciu dohovorom a upozornením, podobne ako v prípade predstierania faulu hráčov Bayernu, a na ihrisku tak mohlo zostať jedenásť na jedenásť. Mali sme množstvo šanci na skórovanie a hrali sme skvele aj s desiatimi hráčmi. Ale opakujem, lepším tím dnes nevyhral."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona