EL: Mikovič je optimista, spolieha sa aj na podporu divákov

NETKY.SK • 8 Júl 2015, 18:40 • 2 min
EL: Mikovič je optimista, spolieha sa aj na podporu divákov

ZLATÉ MORAVCE - Futbalista Spartaka Trnava Martin Mikovič síce uznáva kvalitu FK Olimpic Sarajevo, zároveň však verí, že "andeli" sa presadia vo štvrtkovej odvete 1. predkola Európskej ligy na trávniku v Zlatých Moravciach a postúpia ďalej. Ako je známe, pred týždňom v prvej vzájomnej konfrontácii sa na Olympijskom štadióne Asima Ferhatoviča Haseho zrodil nerozhodný výsledok 1:1.

slovakia

left justify in out

"Majú kvalitných hráčov, najmä Dalibora Pandžu a vysokého útočníka Admira Raščiča, ktorý vie sklepnúť aj ťažké lopty. Doma na nich vyletíme s tradičnou hrou a verím, že uspejeme," citovala oficiálna internetová stránka trnavského klubu slová 24-ročného ofenzívneho univerzála (nar. 12. septembra 1990), ktorý ďalej poznamenal: "Nesmieme útočiť bezhlavo, ale ani hrať na bezgólovú remízu. To by sa nevyplatilo. Nejaký ten gól musíme určite streliť. Ako tím sú futbalisti Sarajeva dobre organizovaní, vedia to z kontier, na to si treba dať pozor."

 

Mikovič sa spolieha aj na výraznú pomoc od fanúšikov Spartaka, hoci sa pre rekonštrukciu trnavského domovského stánku bude hrať v Zlatých Moravciach. "V Sarajeve boli domáci i naši priaznivci ďaleko od tribúny, prostredie bolo na veľkom štadióne komornejšie. Na to sa však nevyhovárame. Štadión v Zlatých Moravciach nám vyhovuje, hľadisko je v tesnom dotyku hracej plochy a ľudia nám doslova dýchajú na chrbát. Trávnik bude kvalitný. Verím, že diváci utvoria skvelú kulisu, ktorá nám pomôže a súpera zloží," dodal odchovanec trnavského futbalu.

 

Zverenci trénera Stanislava Jarábka sú od stredy na sústredení v Topoľčiankach neďaleko Zlatých Moraviec. Vo večerných hodinách absolvujú oficiálny tréning v dejisku duelu. Samotný odvetný zápas má vo štvrtok 9. júla začiatok o 20.05 h.

 

Ak sa Trnava prebojuje do 2. predkola EL, zmeria si sily s úspešnejším z dvojice NSÍ Runavík z Faerských ostrovov a FC Linfield zo Severného Írska (prvý vzájomný súboj 0:2).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies