EL: Mchitarjan chýbal Dortmundu v Baku, lebo je Armén

NETKY.SK • 23 Október 2015, 12:02 • 2 min
EL: Mchitarjan chýbal Dortmundu v Baku, lebo je Armén

BAKU - Futbalisti Borussie Dortmund zvládli štvrtkový duel v C-skupine Európskej ligy v Baku proti FK Gabala (3:1) aj bez záložníka Henrika Mchitarjana.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťšesťročný arménsky stredopoliar ani necestoval do Azerbajdžanu, hoci nie je zranený. V nemeckom klube panovali obavy o hráčovu bezpečnosť, keďže Azerbajdžan a Arménsko sú už vyše dvadsať rokov v spore o Náhorný Karabach. "Krízová oblasť. S hráčom sme o tom hovorili a pre všetky zainteresované strany bolo toto najlepšie riešenie. Nehneval sa, že zostáva doma. Tvrdenie, že necestoval z politických dôvodov, nie je správne. Ide o konflikt dvoch krajín - Arménska a Azerbajdžanu, netýka sa Nemecka," vyhlásil podľa servera Sport1.de šéf Borussie Hans-Joachim Watzke.

 

Náhorný Karabach je územie ležiace na hraniciach medzi Arménskom, Azerbajdžanom a Iránom, oficiálne patrí Azerbajdžanu, ale väčšina obyvateľstva je arménskej národnosti a neuznáva vládu v Baku. Vojnu, ktorá si vyžiadala viac ako 30 000 obetí na životoch, v roku 1994 ukončilo prímerie, podpis mierovej zmluvy je však v nedohľadne, keďže Azerbajdžan sa nároku na Karabach odmieta vzdať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies