EL: Maximalista Chovanec vníma nostalgiu, chce víťazstvo

NETKY.SK • 22 Október 2014, 19:21 • 2 min
EL: Maximalista Chovanec vníma nostalgiu, chce víťazstvo

BRATISLAVA - Tréner futbalistov Slovana Bratislava Jozef Chovanec vníma niekdajšiu rivalitu jeho nového zamestnávateľa so Spartou Praha ešte z federálnych čias. Neprikladá jej však veľkú dôležitosť a pred štvrtkovým súbojom týchto dvoch tímov v I-skupine Európskej ligy sa pozerá do budúcnosti.

slovakia

left justify in out

"Je tam určitá nostalgia, ale to sú spomienky. Ja sa pozerám dopredu. Stretnutia Slovana so Spartou vždy boli o veľkých očakávaniach, súbojoch, rivalitách, ale po zápasoch sme sa rozišli ako priatelia," zaspomínal si na úvod stredajšej tlačovej konferencie nový kouč "belasých" a pridal aj očakávania pred štvrtkovým duelom v kontinentálnom pohári číslo dva: "Ja som maximalista, preto chcem dosiahnuť víťazstvo. Chceme odohrať dobrý zápas, nebáť sa hrať, máme na to hráčov, ktorí sú schopní riešiť situácie futbalovo. Na 80 percent mám zostavu v hlave, ale máme určité zdravotné problémy. Uvidíme, ako to celé napokon dopadne." 

 

Bratislavčania aktuálne nevyhrali sedem súťažných duelov po sebe a počas tejto negatívnej série majú skóre 1:18. Na zlé výsledky i herný prejav osemnásobného šampióna SR v ére samostatnosti doplatil tréner František Straka. Vedenie klubu sa s českým koučom dohodlo na predčasnom ukončení spolupráce a na jeho miesto prišiel Jozef Chovanec, ktorý dôverne pozná hráčov Sparty, veď ju viedol v rokoch 1994 - 1997 i neskôr v období 2008 - 2011. Počas uplynulého víkendu mali slovanisti nastúpiť v súboji Fortuna ligy proti hráčom Spartaka Trnava, duel sa však neuskutočnil pre maródku v kádri "andelov". "Beriem to ako fakt, asi to tak malo byť. Nezostáva nám nič iné, len sa dobre pripraviť na zápas so Spartou. Odložené stretnutie vnímam ako problém pre nás. Nevidím to ako výhodu. Sparta hrala, my sme nehrali," uviedol na stretnutí s novinármi 54-ročný rodák z Dolných Kočkoviec pri Púchove. Jeho slová doplnil obranca Slovana Erik Čikoš: "Sme radi, že sme mali dva týždne na prípravu. Mohli sme si vyčistiť hlavu a dobiť baterky. Verím, že nám to pomohlo. Sparta má dobré mužstvo, ale aj my máme svoju kvalitu. S pomocou fanúšikov sa nám azda podarí uhrať dobrý výsledok. Tréneri poznajú Spartu i jej hráčov a verím, že ich poznatky nám pomôžu. Chceme, aby sa diváci zabávali futbalom." 

 

Sparta, ktorá má v EL na konte tri body za domáce víťazstvo nad Young Boys Bern, je v tabuľke na druhom mieste. Okrem toho si pripísala aj prehru 1:3 s SSC Neapol. V dvoch doterajších vystúpeniach v I-skupine Európskej ligy sa "belasým" nepodarilo bodovať: na úvod podľahli 18. 9. v Berne miestnym Young Boys 0:5 a následne 2. 10. prehrali na Pasienkoch s favorizovaným SSC Neapol 0:2. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies