EL: Liverpool bez Škrtela remizoval v Dortmunde, Sparta prehrala 1:2

NETKY.SK • 8 Apríl 2016, 07:57 • 2 min
EL: Liverpool bez Škrtela remizoval v Dortmunde, Sparta prehrala 1:2

BRATISLAVA - Futbalisti FC Liverpool remizovali v prvom dueli štvrťfinále Európskej ligy UEFA 2015/2016 na ihrisku Borussie Dortmund 1:1. V drese hostí sa na zápasovú súpisku nedostal slovenský obranca Martin Škrtel. Obhajca trofeje FC Sevilla triumfoval v Bilbau nad Athleticom 2:1 a pražská Sparta prehrala na ihrisku Villearrealu 1:2. Odvety sú na programe o týždeň 14. apríla.

slovakia

left justify in out

Trénerovi Liverpoolu Jürgenovi Kloppovi vyšiel návrat do Dortmundu, kde predtým dlhé roky pôsobil. Jeho zverenci sa síce na Westfalskom štadióne najskôr viac bránili, ale v 36. minúte gólovo udreli. Origi dostal loptu medzi domácich obrancov, po prieniku sa v šestnástke najlepšie zorientoval a poslal loptu po zemi k žrdi Weidenfellera - 0:1. Tesne pred prestávkou brankár Borussie zlikvidoval ďalšiu tutovku Origiho a až po zmene strán sa Dortmund dočkal vyrovnania, keď v 48. minúte na center vyskočil najvyššie kapitán Hummels a upravil na konečných 1:1.

 

Sparta si na Pyrenejskom polostrove trúfala na sľubný výsledok, ale duel s Villarrealom odštartovala veľmi nešťastne - už v 3. minúte brankár Bičík pri odkope trafil iba do atakujúceho Bakamba a lopta skončila v sieti. Domáci mali potom jasnú prevahu a Bičík svoje zaváhanie odčinil pri veľkých príležitostiach Castilleja i Bakamba. Sparta sa dočkala v nadstavení prvého polčasu, keď na 1:1 vyrovnal stopér Brabec. Villarreal ale napokon z prevahy vyťažil aspoň tesné víťazstvo, o ktoré sa v 63. minúte postaral dvojgólový hrdina večera Bakambu.

 

V španielskom derby v Bilbau mala prvú veľkú šancu Sevilla, no Banegovu strelu vyrazil skvelým zákrokom domáci brankár Herrerín. Na druhej strane pred prestávkou trafil iba žrď kanonier Athletica Aduriz. Diváci sa gólov dočkali až v druhom polčase - na presný zásah najlepšieho strelca EL Aduriza odpovedal v drese Sevilly o chvíľku neskôr Kolodziejczak po veľkom zaváhaní domácej defenzívy. Víťazným tromfom Sevilly sa napokon stal v 83. minúte striedajúci Iborra, ktorý spečatil výsledok na 2:1 pre svoj tím.

 

Braga mala najmä v prvom polčase stretnutia so Šachtarom Doneck prevahu, no tesne pred prestávkou poslal hostí do vedenia Rakickij nekompromisnou strelou po rohovom kope. Po prestávke trafil v 51. minúte Silva iba brvno bránky hostí a Doneck štvrťhodinu pred koncom pridal druhý gól. Na konečných 1:2 korigoval v závere Eduardo, no pred odvetou má tromfy v rukách Šachtar.

 

Európska liga - 1. zápasy štvrťfinále:

SC Braga – Šachtar Doneck 1:2 (0:1)

Góly: 89. Eduardo - 45. Rakickij, 75. Ferreyra

 

CF Villarreal – Sparta Praha 2:1 (1:1)

Góly: 3. a 63. Bakambu – 45.+4 Brabec

 

 

 

Athletic Bilbao – FC Sevilla 1:2 (0:0)

Góly: 48. Aduriz - 56. Kolodziejczak, 83. Iborra

 

Borussia Dortmund – FC Liverpool FC 1:1 (0:1)

Góly: 48. Hummels – 36. Origi

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies