EL: Liberec odolal tlaku Udine a odviezol si výhru 3:1 i nádej na postup

NETKY.SK • 23 August 2013, 10:53 • 2 min
EL: Liberec odolal tlaku Udine a odviezol si výhru 3:1 i nádej na postup

LIBEREC - O veľké prekvapenie sa v prvom zápase play off Európskej ligy 2013/2014 postarali futbalisti Slovana Liberec. Na ihrisku Udine, účastníka talianskej Serie A, zvíťazil český zástupca Gambrinus ligy 3:1 a pred odvetou si pripravil dobrú pozíciu na postup.

slovakia

left justify in out

Pritom ako uvádza piatkový český Sport, všetko mohlo byť inak a ten, kto zápas nevidel vraj ani neuverí. Štatistika súboja je viac než jasná: 17:3 strely na bránu, žrde: 3:0, rohy: 14:0, strely mimo: 9:2, výsledok: 1:3. Zatiaľ čo Udine "spaľovalo" jednu šancu za druhou, hráči Liberca z troch striel na bránku dali tri góly. "Je to skvelý výsledok, navyše vonku, ale nie som naivný, aby som si myslel, že sa už rozhodlo," citoval idnes.cz trénera Liberca Jaroslava Šilhavého. Na margo vývoja zápasu, v ktorom bolo jeho mužstvo pod neustálym tlakom, dodal: "Mali sme obrovské šťastie. Ale taký je niekedy futbal."

Liberecký tréner si želel pred týmto stretnutím uhrať výsledok, ktorý by udržal Slovanu postupovú šancu pred domácou odvetou. "A teraz naša nádej žije. Súper mal hlavne v prvom polčase obrovskú kvalitu. Sme v polovici, bude to ešte veľmi ťažké. Hráčom sa musím poďakovať za statočný výkon, víťazstvo si veľmi vážime." Domácemu mužstvu ale zložil poklonu. "Je to iná kvalita ako my. Bojovali sme, čo nám súper dovolil. Útočníci Muriel a Di Natale potvrdili, akí sú nebezpeční. Nám zachytal brankár a dobrá bola obrana. A boli sme veľmi efektívni," uzavrel Jaroslav Šilhavý, ktorý v tomto zápase so slovenskej trojice v jeho kádri Lukáš Hroššo, Luboš Kolár a Lukáš Szabo nevyužil ani jedného.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies