EL: Lavička po triumfe nad YBB spokojný, teší sa už na zápasy so Slovanom

NETKY.SK • 3 Október 2014, 11:18 • 2 min
EL: Lavička po triumfe nad YBB spokojný, teší sa už na zápasy so Slovanom

PRAHA - Futbalisti Sparty Praha zvládli štvrtkový zápas 2. kola Európskej ligy UEFA proti Young Boys Bern a po víťazstve 3:1 si do tabuľky I-skupiny pripísali prvé tri body. Svoj cieľ tak splnili nielen výsledkovo, ale aj herne, čo po stretnutí vyzdvihol tréner Vítězslav Lavička. Zároveň však dodal, že krízou zmietajúci sa bratislavský Slovan neprehliadajú a najbližšie zápasy s ním budú z hľadiska postupu do ďalšej fázy kľúčové.

slovakia

left justify in out

Sparta bola od úvodu duelu proti YBB aktívnejším celkom, no gólovo sa jej hráči presadili až v 27. minúte. Konkrétne Lukáš Vácha, keď si odrazenú loptu z rohového kopu spracoval na stehne a exportnou strelou od brvna do siete otvoril skóre duelu. "Nemám od Boha dané, že by som dával góly. Ale keď už sa trafím, stojí to za to. Užíval som si pocit z gólu, ako fanúšikovia oslavujú a spoluhráči sa zbiehajú ku mne. To je na tom to najkrajšie, " uviedol na oficiálnom webe Sparty Vácha.
      

Ešte do prestávky zvýšil náskok domácich kanonier David Lafata, ktorý následne v 86. minúte upokojil Letnú a spečatil skóre na 3:1. Napriek ďalším dvom dôležitým gólom sa tentoraz pozornosť neuprela na neho, ale na gólovú parádu zo strany Váchu. "Zahrali sme to skvele a vyšlo to. V poslednej dobe som sa veľmi sústredil na tréningu aj na zakončenie a podarilo sa," dodal šťastný strelec.
      

Tréner Sparty Vítězslav Lavička nebol po stretnutí spokojný len s výsledkom, ale aj s predvedenou hrou. "Najdôležitejšia bola cesta, akou sme sa dopracovali k výsledku. Hráči si zaslúžia uznanie a chcem im za to poďakovať. Výkon sme postavili na pracovitosti a aktivite, čo bolo kľúčom k úspechu. Zbierali sme lopty v strede poľa pri prechodovej fáze súpera. Boli sme na ich rýchly prechod a dlhé lopty dobre pripravení," ozrejmil po stretnutí Lavička a dodal: "Poznali sme dôležitosť zápasu. Vedeli sme, že z hľadiska zachovania si nádeje na postup musíme uspieť."


Už vo štvrtok 23. októbra čaká jeho zverencov na Pasienkoch zápas proti slovenskému šampiónovi Slovanu Bratislava, ktorý v 2. kole nestačil doma na SSC Neapol a prehral 0:2. Nebude to však len súboj dvoch veľkých rivalov z čias kedysi slávneho federálneho derby. Vzájomná konfrontácia bude mať náboj aj pre trénerov Lavičku a Františka Straku. Obaja spolu v minulosti hrávali za Spartu a veľmi dobre sa poznajú. "Rudí" sú po zisku troch bodov v lepšej východiskovej situácii na postup. "Nie je to tak, že by sme Slovan prehliadali. Proti tomuto súperovi ideme s plným rešpektom. Bude to prestížny zápas a celkovo tieto dva súboje budú kľúčové," nechal sa počuť 51-ročný kouč.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies