EL: Lafata nečakal až taký jednoznačný výsledok

NETKY.SK • 7 November 2014, 11:44 • 2 min
EL: Lafata nečakal až taký jednoznačný výsledok

PRAHA - Jednoznačným víťazstvom (4:0) sa skončilo aj druhé meranie síl bývalých federálnych rivalov vo futbale Sparty Praha so Slovanom Bratislava.

slovakia

left justify in out

V oboch prípadoch zvíťazilo české mužstvo. Vo štvrtkovom zápase I-skupiny Európskej ligy na Letnej bol vo všetkých ukazovateľoch jednoznačne lepší úradujúci český šampión. V jeho drese dvakrát gólovo zažiaril kapitán David Lafata. Tridsaťtriročný útočník skóroval najprv v 29. min, keď zachytil nevydarenú strelu Váchu a napriek jasnému faulu Kristiána Kolčáka bez vážnejších problémov prekonal Dušana Perniša. Lafata potom uzavrel účet stretnutia v 83. min, keď bol na konci rýchlej a kombinačnej akcie "rudých".

 

"Trochu som počítal s tým, že terén nie je jednoduchý a že by to Lukáš Vácha nemusel dobre trafiť. Podarilo sa, loptu som dostal priamo na nohu, dokázal som si ju spracovať a bol som pred obrancom súpera. Držal ma síce za dres, ale mal som stabilitu a lopta bola blízko, takže som nechcel spadnúť, ale zakončiť. Neviem, či by to rozhodca zapískal, ale mne to pripadalo ako jasná penalta," opísal Lafata situáciu, ktorá predchádzala prvému zásahu. 

 

Úvodná "trefa" obávaného kanoniera sa ukázala byť napokon kľúčová. Sparta pridala o tri minúty druhý gól a v druhom polčase aj ďalšie dva presné zásahy. "Prvý gól zlomil vývoj zápasu. Do tej doby sme síce mali loptu vo svojej moci a prevahu, ale ťažko sme sa dostávali do šancí. Keď je súper zalezený, tak je to vždy o prvom góle. Slovan potom musel otvoriť hru a my sme rýchlo dali aj druhý gól. Priznám sa, že s takýmto jednoznačným víťazstvom som nepočítal. V porovnaní s predchádzajúcim súbojom v Bratislave sme strelili dva góly už v prvej časti, a to rozhodlo. Nepovedal by som však, že nám to Slovan uľahčil," doplnil podľa spravodajského servera iDnes.cz bývalý hráč Jablonca či Austrie Viedeň. 

 

Zverenci Vítězslava Lavičku vedú po štyroch kolách I-skupinu s deväťbodovým ziskom. Rovnaký počet bodov nazbieral aj favorizovaný SSC Neapol, taliansky tím má však na druhom mieste horšie skóre. Slovan v doterajších štyroch dueloch nezískal ani bod a disponuje vysoko negatívnym skóre 0:14. "O našom postupe môžeme rozhodnúť doma proti Neapolu, ale musíme si priznať, že je to najťažší súper v skupine a najväčší favorit. Budeme bojovať a dúfať, že bude vypredané a diváci nás poženú. Potom sa môže stať všetko," uzavrel David Lafata. 

 

Zápas Sparta Praha - SSC Neapol sa uskutoční vo štvrtok 27. novembra s úvodným výkopom o 19.00 h. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies