EL: Kursk je útočná sila, ale aj zraniteľná obrana

NETKY.SK • 25 November 2014, 09:46 • 2 min
EL: Kursk je útočná sila, ale aj zraniteľná obrana

KOŠICE - Basketbalistky Good Angels Košice opäť preladili na euroligovú strunu. Po frustrujúcej prehre s Montpellierom (50:66) si v piatok v domácej extralige schuti zastrieľali a mestského rivala Cassoviu zmietli 109:46. Potom dostali voľno na víkend a od pondelka už opäť zarezávajú v Steel aréne, kde ich v stredu od 18.00 h čaká ďalšia euroligová výzva - ruský veľkoklub Dinamo Kursk.

slovakia

left justify in out

"Sme radi, že dievčatá proti Cassovii zabudli na nezdar s Montpellierom a ukázali, že rozdiel medzi nami a tímami v spodnej časti extraligovej tabuľky je stále veľký," podotkol asistent trénera Good Angels Košice Peter Jankovič. Podľa jeho slov na individuálne pohovory po druhej domácej euroligovej prehre tentoraz nebol čas, každá hráčka si musí sama uvedomiť, kde a aké chyby urobila. K mizernej streleckej bilancii spoza trojkového oblúka proti Montpellieru (0-19) Jankovič poznamenal: "Pevne verím, že to bol len nešťastný výpadok. Hráčky sú profesionálky, musia vedieť triafať spoza oblúka. Nedá sa hrať basketbal len spod koša. Snáď to ukážeme už v najbližšom zápase." 


Menej defenzívy, viac bodov 
Podľa slov generálneho manažéra 11-násobného slovenského majstra Daniela Jendrichovského je Kursk atypickým nováčikom ženskej Euroligy. Po Jekaterinburgu má druhý najvyšší rozpočet a hviezdny tím zložený z ruských a amerických reprezentantiek je jedným z kandidátov na celkové prvenstvo. A to aj napriek tomu, že Dinamo má za sebou pomalší rozbeh s bilanciou 1 víťazstvo - 1 prehra. "Ich sila je jednoznačne v útoku. Majú tam obrovské individuality, či už Ogwumikeová pod košom alebo na obvode ďalšie Američanky Augustusová, Epiphanny Princeová či Lotyška Jekabsone. Na druhej strane ich obrana nie je príliš skalopevná a viac zraniteľnejšia," poznamenal Jankovič k sile súpera. 

"Kursk určite nepríde s takou defenzívnou taktikou, akou sa prezentovali u nás Montpellier alebo Krakov. Myslím si, že v tomto zápase padne oveľa viac bodov," doplnil Jendrichovský. Pridal aj dve nie dobré správy o zdravotných problémoch Erin Phillipsovej a Magdaleny Zietarovej. Obe trápia kolená. "Máme tri kreatívne hráčky, z toho dve bolí koleno," skonštatoval Jendrichovský. 

 

Práve v role zdanlivého outsidera vidí generálny manažér Good Angels aj pozitíva. "Prvý raz nebudeme stáť pred domácim zápasom v pozícii, že musíme vyhrať. V Turecku proti Galatasarayu tiež nikto od nás nečakal víťazstvo a ten výkon bol potom uvoľnenejší a oveľa lepší. Verím, že to bude tak aj v stredu." 

Víťazstvo by znamenalo napätie do konca 
Košické víťazstvo je napriek tomu skôr zbožným želaním, ale Jendrichovský by si vedel predstaviť, že by sa tak stalo. S prípadnou bilanciou 2 víťazstvá - 2 prehry by sa Košičankám oveľa ľahšie dýchalo. "Dve víťazstvá po úvodných štyroch zápasoch by som pred sezónou bral všetkými desiatimi. Prepočty ukazujú, že na postup zo skupiny môžu stačiť aj štyri víťazstvá, takže bilanca 2:2 by nás držala v napätí zrejme až do konca základnej časti súťaže," dodal Jendrichovský. 

 

K črtajúcej sa komornejšej atmosfére v Steel aréne danej slabším diváckym záujmom o zápas s Kurskom, asistent trénera Jankovič doplnil: "Nebude to nič príjemné hrať v takej veľkej hale s menším počtom divákov. Je to však na nás, aby sme divákov dotiahli späť. Nastal čas, aby sme ukázali, že basketbal vieme hrať.“ 

Stredajší program v A-skupine Euroligy: 
Good Angels Košice - Dinamo Kursk (Rus.) /18.00 h/ 
Wisla Can-Pack Krakov (Poľ.) - UMMC Jekaterinburg (Rus.) /18.30/ 
Galatasaray Istanbul (Tur.) - USK Praha (ČR) /19.00/ 

Tabuľka A-skupiny: 
1. Krakov 3 2 1 211:184 5 
2. Montpellier 3 2 1 190:183 5 
3. Jekaterinburg 2 2 0 151:129 4 
4. Košice 3 1 2 173:201 4 
5. USK Praha 2 1 1 138:143 3 
6. Kursk 2 1 1 134:145 3 
7. Galatasaray 3 0 3 194:206 3 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies