EL: Košice vyhrali v Šoprone 86:70, ukončili sériu prehier

NETKY.SK • 10 December 2015, 07:49 • 2 min
EL: Košice vyhrali v Šoprone 86:70, ukončili sériu prehier

ŠOPRON - Basketbalistky Good Angels Košice zvíťazili vo svojom siedmom zápase v Eurolige na palubovke maďarského tímu Uniqa Šopron rozdielom šestnástich bodov 86:70.

slovakia

left justify in out

Pre zverenky trénera Maroša Kováčika to bolo tretie víťazstvo v A-skupine, ktorým prerušili sériu neúspešných výsledkov. Najlepšou strelkyňou Košičaniek bola Američanka Shenise Johnsonová, ktorá zaznamenala 21 bodov.

 

Euroliga, A-skupina:

Uniqa Šopron - Good Angels Košice 70:86 (35:40)

Najviac bodov Šopronu: Ciglarová 16, Krnjičová 14, Simonová 13,

zostava a body Good Angels: Johnsonová 21, Jurčenková 15, Žirková 14, Langehorneová 12, Oblaková 4 (Hruščáková 10, Kiššová 10, Bálintová 0, Stehlíková 0), Rozhodovali: Miličevič (BaH), Kučerová (ČR), Horozov (Bulh.), TH: 17:15 - 7/5, trojky: 7:7, os. chyby: 16:16

 

Košičanky nastúpili do zápasu s víťaznými ambíciami a tie v úvodnej štvrtine aj potvrdzovali. Žirková trojkou v 2. minúte upravila na 0:6 a o ďalšie dve minúty neskôr viedli Košičanky už o sedem - 4:11. Maďarky sa síce dokázali priblížiť na rozdiel jediného bodu, no Žirková svojou treťou trojkou v zápase upravila na 10:14. Hostky napokon vyhrali prvú štvrtinu 21:13.

 

Domáce hráčky v druhej štvrtine výrazne zlepšili svoju hru. V 14. minúte síce hostky viedli o deväť bodov (20:29), no o dve minúty už bol náskok Good Angels iba najtesnejší - 30:31. Košičanky síce svoj náskok do konca druhej štvrtiny zvýraznili, no po polčase vyhrávali už iba o päť bodov - 35:40.

 

Košičanky vstúpili do druhého polčasu koncentrovaným výkonom a v tretej štvrtine si udržiavali náskok, ktorý bol aj naďalej päťbodový 54:59. V záverečnej štvrtine viedli Košičanky po presnom pokuse Kiššovej už o deväť bodov (54:63), no domáce hráčky dokázali znížiť. Záver zápasu však jednoznačne patril košickým hráčkam. Tie dokázali využiť medzery v obrane domácich a napokon zvíťazili šestnásťbodovým rozdielom.

 

Hlas:

Daniel Jendrichovský, generálny manažér Good Angels: "Tušil som, že v dnešnom zápase budeme bojovať najmä sami so sebou. Naša kvalita sa potvrdzovala od prvej minúty. V útoku sme sa ľahko presadzovali, no súpera sme držali v zápase len ťažko pochopiteľnými chybami v obrane. Je pravda, že im padlo aj niekoľko šťastných striel. Kvalita bola jednoznačne na našej strane, no dlho sa nám nedarilo to zlomiť. Šesť našich hráčok dalo cez desať bodov a najmä slovenské hráčky ukázali, že im na tomto družstve záleží. To sú maličkosti, ktoré rozhodli dnešný zápas. Slovenky dali skoro päťdesiat bodov a doteraz sme bývali radi, keď sa dostali cez desať bodov. Jediný negatívny moment je zranenie Martiny Kiššovej. To by bola veľká strata, no dúfam, že na zápas so Salamancou bude v poriadku."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona