EL: Košičanky prehrali s Jekaterinburgom o 20 bodov

NETKY.SK • 10 December 2014, 19:51 • 2 min
EL: Košičanky prehrali s Jekaterinburgom o 20 bodov

KOŠICE - Hráčky Good Angels Košice podľahli v stredajšom súboji A-skupiny Európskej ligy v basketbale žien favorizovanému ruskému tímu UMMC Jekaterinburg 51:71 (21:36).

slovakia

left justify in out

Už od úvodných minút bolo zrejmé, že hosťujúce hráčky pôjdu bez problémov za víťazstvom. Basketbalistky UMMC zostali po piatom víťazstve v A-skupine bez prehry, zatiaľ čo Good Angels majú aktuálne bilanciu 1 výhra - 5 prehier. Bol to posledný zápas košických basketbalistiek v Eurolige v tomto kalendárnom roku. Najbližší zápas odohrajú zverenky Maroša Kováčika 7. januára 2015 v Krakove proti tímu Wisla Can-Pack.

 

A-skupina EL žien: 
Good Angels Košice (SR) - UMMC Jekaterinburg (Rus.) 51:71 (12:23, 9:13, 14:15, 16:20) 
Najviac bodov: Bálintová 14, Phillipsová 12, Krivačevičová 6 - Taurasiová 16, Parkerová 15 


Takmer dve minúty trvalo, kým Košičanky proti topfavoritovi Euroligy dali prvé body - a to bolo za stavu 0:8. Ani potom vývoj zápasu nevybočil z očakávaného rámca. Hráčky ruského majstra viedli s menšími výnimkami v I. polčase o 10 - 15 bodov a napokon ho vyhrali 36:21. Ani v druhej polovici zápasu sa prekvapenie nekonalo. A to ani napriek tomu, že v úvode poslednej štvrtiny domáce hráčky predviedli šnúru 7:0 zakončenú rýchlym protiútokom Bálintovej a oddychovým časom ruského tímu. Štyri minúty pred koncom narástol náskok ruského giganta na 20 bodov (42:62) a bolo definitívne rozhodnuté. 

 

Hlasy: 
Maroš Kováčik (tréner Good Angels): "Chcem pogratulovať súperovi k zaslúženému víťazstvu. Bol to z našej strany najlepší zápas, ale zo začiatku sme nechali súpera skórovať z ľahkých pozícií. Keď sme sa mohli priblížiť súperovi na 10 bodov, nešla nám streľba. Hrali sme s rešpektom, báli sme sa súpera. V prvom polčase sme nepremieňali ani z jasných pozícií. Napriek tomu klobúk dolu pred našimi dievčatami. Ak by sme začali euroligovú sezónu takýmito výkonmi, mali by sme asi o jedno - dve víťazstvá viac." 

Barbora Bálintová (rozohrávačka Good Angels, autorka 14 bodov): "Bol to asi najlepší zápas nášho tímu v tejto euroligovej sezóne. Hrali sme tvrdú agresívnu obranu proti súperovi, akým je Jekaterinburg. V prvom polčase nám nešla streľba, v tom druhom to už bolo lepšie. Toľko bodov som v Eurolige ešte nedala. Asi to bol môj najlepší výkon v tejto súťaži. Myslím si, že súpera veľkého mena sme sa nezľakli, ale kvalita sa ukázala." 

Olaf Lange (tréner UMMC): "Po náročnej skúsenosti spred roka sme sa dobre pripravili na tento zápas. Konečný výsledok je pre nás veľmi dobrý. Hrali sme dobre v obrane, v útoku to nebolo ono, ale v konečnom dôsledku ďakujem mojim hráčkam za snahu, ktorá vyústila do požadovaného výsledku.“ 

Sandrine Grudová (hráčka UMMC, autorka 12 bodov): "Nebol to ľahký zápas. Ťažko sa nám presadzovalo proti agresívnej obrane domáceho tímu. Vážime si toto víťazstvo." 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona