EL: Klopp má pred odvetou s Borussiou príjemné starosti, Sparta cíti šancu

NETKY.SK • 13 Apríl 2016, 10:04 • 2 min
EL: Klopp má pred odvetou s Borussiou príjemné starosti, Sparta cíti šancu

BRATISLAVA - Futbalová Európska liga 2015/2016 pokračuje vo štvrtok odvetnými zápasmi štvrťfinálovej fázy. Ani v jednom zo štyroch stretnutí nie je zatiaľ rozhodnuté o tom, kto postúpi medzi najlepšie kvarteto.

slovakia

left justify in out

Pred odvetou "Jürgen Klopp derby" medzi Liverpoolom a Borussiou Dortmund sú postupové šance oboch tímov stále otvorené. Úvodný zápas v Dortmunde sa skončil remízou 1:1. Dobre naladení sú hlavne hráči "The Reds", ktorí cez víkend vyhrali v Premier League nad Stoke City hladko 4:1. Kapitán slovenskej reprezentácie Martin Škrtel odohral v domácom drese na stopérskom poste celý zápas. "Ak mám byť úprimný, mám teraz príjemné problémy so skladaním základnej zostavy. Bude ťažké zložiť ideálnu jedenástku," povedal pre oficiálnu internetovú stránku Liverpoolu Klopp, ktorý viedol Borussiu v rokoch 2008 – 2015.

 

Hráči Dortmundu stratili v nemeckej Bundeslige cenné dva body, keď so Schalke remizovali 3:3, čím sa ich odstup na vedúci Bayern Mníchov zvýšil už na sedem bodov. V prospech anglického tímu hovorí história, v uplynulých siedmich zápasoch na európskej scéne Liverpool doma neprehral a proti nemeckým tímom v tejto súťaži má doma bilanciu 12 výhier a 3 remíz. Dortmund však vyhral posledných päť európskych duelov na ihriskách súperov.

 

Pred odvetou súboja Šachtar Doneck - Sporting Braga má lepšiu východiskovú pozíciu ukrajinský tím, z Portugalska si odniesol víťazstvo 2:1. Oba celky cez víkend pred domácim publikom iba remizovali, Doneck so Stalom 3:3, Braga s Moreirense 1:1. Väčšie šance na postup sú na strane víťaza už neexistujúceho Pohára UEFA zo sezóny 2008/2009. Šachtar má z uplynulých piatich zápasov bilanciu štyroch víťazstiev a jednej remízy. Portugalčanom sa vonku nedarí, síce vyhrali v dvoch prípadoch, ale v piatich zápasoch dali iba chudobné tri góly.

 

Blízko k semifinále je Sevilla, v španielskom derby vyhrala nad Bilbaom 2:1 a v Európskej lige ťahá šnúru 11 domácich víťazstiev v rade. Cez víkend Andalúzania v španielskej La Lige zaváhali, vo Valencii prehrali 1:2, naproti tomu Athletic získal tri body s Vallecanom.

 

Séria Sparty Prahy, ktorá neprehrala posledných 12 zápasov v Európskej lige, je síce minulosťou, ale pred domácou odvetou môže vyradiť ďalšieho zvučného súpera. Vo Villarreala prehrala 1:2. "Ak by mi niekto na začiatku sezóny povedal, že sa dostaneme takto ďaleko, tak by som ho asi považoval za idiota. Nik to nečakal, zažil som už všeličo, ale toto je môj najväčší úspech v kariére," povedal pre uefa.com brankár Sparty Dávid Bičík. Pred Pražanmi stojí neľahká úloha, v zostave im bude chýbať niekoľko stabilných hráčov, či už pre zranenia alebo pre kartové tresty. "Žltej ponorke" sa proti českým mužstvám darí, zo šiestich vzájomných zápasov neprehrali ani v jedinom prípade. Sparta však v tohtosezónnej edícii Európskej ligy doma ešte neprehrala, od súperov dostala v šiestich zápasoch iba tri góly. Všetky štvrťfinálové zápasy majú zhodne naplánovaný úvodný výkop - 21.05 h.

 

Európska liga - úvodné zápasy štvrťfinále /štvrtok 14. apríla/:

21.05 Šachtar Doneck - Sporting Braga /prvý zápas: 2:1/

21.05 AC Sparta Praha - FC Villarreal /1:2/

21.05 FC Sevilla - Athletic Bilbao /2:1/

21.05 FC Liverpool - Borussia Dortmund /1:1/

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies