EL: Klopp klope s Liverpoolom na postupovú bránu

NETKY.SK • 6 November 2015, 11:06 • 2 min
EL: Klopp klope s Liverpoolom na postupovú bránu

KAZAŇ - Jürgen Klopp transformuje futbalový FC Liverpool z remizového na víťazné mužstvo. Ide to pomaly, ale predsa.

slovakia

left justify in out

Po triumfe v osemfinále Ligového pohára nad Bournemouthom (1:0) a Premier League na trávniku FC Chelsea (3:1) sa nemecký tréner dočkal víťazstva už aj na európskej scéne. Vo štvrtom súboji B-skupiny Európskej ligy jeho zverenci zdolali ruský Rubin Kazaň na jeho trávniku 1:0. Štatisticky ide vôbec o prvé víťazstvo anglického tímu v Kazani. Predtým si na tomto súperovi v Kazaň Arene "vylámali zuby“ Wigan, Tottenham aj Chelsea.


Jediný gól prišiel v 52. min a postaral sa oň 19-ročný útočník Jordon Ibe, podľa BBC muž zápasu strelou z hranici šestnástky poslal loptu s pomocu pravej žrde do siete. Hostia celkovo domácim veľa nedovolili, pomer striel na bránku vyznieva jednoznačne 6:0 pre FC Liverpool. "Ibe je mladý, dravý, dobrý driblér, ale potrebuje stabilizovať svoju výkonnosť. To však platí pre všetkých mladých hráčov," skonštatoval Jürgen Klopp pre Liverpool Echo.


V Kazani opäť stavil na mladíkov. Skúsený slovenský obranca Martin Škrtel prišiel na trávnik až v nadstavenom čase druhého polčasu a ďalší z lídrov Brazílčan Coutinho si vôbec nezahral. "Je pekné vyhrať ďalší zápas a najmä u súpera v Európe. Nie je však dôvod lietať privysoko. Treba zostať nohami na zemi a opäť sa ponoriť do tvrdého tréningu,“ uviedol Klopp. "Zlepšujeme sa. Tréner nám dodáva veľa sebavedomia a vieru vo vlastné sily. Výborne organizuje našu hru, na trávniku každý vie, čo má robiť," cituje server UEFA belgického gólmana Simona Mignoleta.


Charizmatický Nemec Klopp pred necelým mesiacom prevzal potápajúcu sa liverpoolsku loď po Brendanovi Rogersovi a za ten čas s tímom ani raz neprehral. V šiestich zápasoch dosiahol najprv tri remízy a potom tri víťazstvá. V Európskej lige s tímom klope na postupovú bránu napriek tomu, že "The Reds" víťazstvo ukopali až vo štvrtom súboji B-skupiny. S bilanciou 1-3-0 a 6 bodmi sú v tabuľke druhí s trojbodovým náskokom pred Bordeaux. Ak hráči FCL doma zdolajú tohto francúzskeho súpera 26. novembra, kvalifikujú sa do vyraďovacej fázy. Vedúci Sion sa vtedy predstaví v Kazani. Už túto nedeľu v Premier League FC Liverpool hostí Crystal Palace. "Platí to, čo som už povedal, poctivou prácou a postupnými krokmi prídu ďalšie víťazstva," uzavrel Jürgen Klopp.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies